Lélek

#Lélek

1439 db cikk a témában

Fel kellene hívnom? Az igazi válaszok, amiket hallanod kell
#randi
2023.11.10.

Fel kellene hívnom? Az igazi válaszok, amiket hallanod kell

Minden nő gondolkozott már a kérdésen: „Fel kellene őt hívnom?”. Könnyű a barátaidnak tanácsokat osztogatnod, de a saját ügyeiddel mi a helyzet? Azt gondolnád, hogy könnyű a válasz – igen, vagy nem. De a legtöbb embernek ez nem megy olyan könnyen. Mindig is a nők voltak azok, akiket „be kell cserkészni”, de néha felül lehet írni ezt a szabályt.

Rád szálltak a többiek? Van megoldás!
#önbizalom
2023.11.09.

Rád szálltak a többiek? Van megoldás!

Úgy érzed, hogy az iskolai cikizések miatt egy bátortalan, visszahúzódó, szorongó tini lettél? Hogy ne férkőzhessen senki a közeledbe, láthatatlan és áthatolhatatlan falat vontál magad köré? Elkerülöd az embereket, és már ők is elkerülnek téged? Ideje változtatnod!

5 konfliktuskezelési módszer - Mikor melyik válhat be?
#konfliktus
2023.11.05.

5 konfliktuskezelési módszer - Mikor melyik válhat be?

Gyakran előfordul a legjobb barátok között is, hogy vita támad, vagy azt érzed, hogy „valami nem stimmel”, már nem úgy viselkedik veled, mint korábban. Ilyenkor robbanhat ki egy konfliktus, aminek a megoldása kettőtökön múlik.

Segítség! Hipochonder vagyok!
#hipochonder
2023.11.03.

Segítség! Hipochonder vagyok!

Bármilyen betegségről hallasz, azonnal vizsgálgatni kezded magad, és a tüneteket sorra észleled? Ha valaki eltüsszenti magát a közeledben, pár perc múlva már úgy érzed, be is lázasodtál? Ha köhögni kell, már a tüdőrák jeleként fogod fel, és azonnal keresgélni kezded a neten a túlélési esélyekről szóló cikkeket? Akkor lehet, hogy hipochonder vagy!

A halál felfogása a különböző kultúrákban
#halál
2023.11.01.

A halál felfogása a különböző kultúrákban

Mostanság a halál tabu téma. Ha lehet, kerüljük, hogy beszélni kelljen róla. Amennyiben mégis kimondani kényszerülünk, talán kicsit beleborzongunk, félünk, ha túl sokat emlegetjük, talán bevonzzuk a „kaszást”.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?
#halál
2023.10.31.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?

Nehéz bármit mondani, amikor a barátod egy szerettét gyászolja. Nem tudhatod, hogy ilyenkor mit kell tenni vagy mondani. Attól tartasz, hogy valami rosszat mondasz, és a barátod ettől elhagyatottnak, magányosnak érzi magát éppen akkor, amikor a legnagyobb szüksége lenne valakire?

27 módszer, mely segít lazítani
#relax
2023.10.28.

27 módszer, mely segít lazítani

Miért pont 27? Miért ne? És ez még csak a kezdet! Az ,hogy az emberek egyre többet keresgélnek a neten a „Hogyan relaxáljunk?” címszó alatt, határozottan jelzi, hogy a modern élet túlságosan is sok stresszel jár. Miért érezzük úgy az időnket megtakarító találmányok sora ellenére, hogy állandó rohanás az életünk?

Nemi erőszak: tudnivalók baj esetén
#nemi erőszak
2023.10.27.

Nemi erőszak: tudnivalók baj esetén

Az egyik legfontosabb dolog, amiről beszélni kell, hogy mit is jelent a nemi erőszak. Ha hallunk olyan hírt, hogy megerőszakolnak valakit, nem tudjuk elképzelni, hogy miért nem védekezett. Ha pedig mégis, akkor hogyan lehetett megerőszakolni?

Magabiztosság – túl sok, túl kevés?
#magabiztosság
2023.10.25.

Magabiztosság – túl sok, túl kevés?

A magabiztosság az a képesség, hogy őszintén és tiszteletteljesen beszéljünk önmagunkért. Minden nap kerülünk olyan helyzetekbe, amikor az önérvényesítés segíthet nekünk – például, ha valakivel randevúzunk, felkeresünk egy tanárt egy kérdéssel, vagy ha jól teljesítünk egy állás- vagy egyetemi interjún. De hogyan lehetünk optimálisan magabiztosak?

Chat etikett
#chat
2023.10.22.

Chat etikett

A chatelés immár a legismertebb és legtöbbet használt kommunikációs csatornává nőtte ki magát, ezért a hozzá kapcsolódó viselkedési normákat is fontos megismernünk.

A szexting veszélyei
#szexting
2023.10.18.

A szexting veszélyei

Ismersz olyan fiút vagy lányt, aki meztelenül ment az iskolába? Biztosan nem, viszont ismerhetsz pár olyan embert a suliból, akiről már láttál meztelen fotót, azért, mert szextingelt - azaz megosztott másokkal olyan fotókat vagy videókat, melyeken meztelenül látható.

Tényleg szerelmes vagy?
#szerelem
2023.10.16.

Tényleg szerelmes vagy?

Nagyon gyakori a kérdés: valóban szerelem, amit érzek? A válasz nem egyszerű. Ami számodra szerelemnek tűnik, lehet, hogy nem több a másik iránt érzett vonzalomnál. Igazából mi a szerelem? Miért akarsz épp azzal a valakivel együtt lenni, miért nem valaki mással? Miért ér véget a szerelem? Ezeket a kérdéseket korántsem egyszerű megválaszolni, de mi megpróbálkozunk vele.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen
#féltékenység
2023.10.14.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen

Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod a fenti kérdésekre igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékenyben szenvedsz. Hogyan küzdheted le az érzést?