félelem
#Lélek

Félelem az újtól

2017.02.15.
1 perces olvasási idő

Bármilyen új élethelyzet szorongást okoz. Félünk az új kihívásoktól, az ismeretlentől. Ez teljesen természetes érzés, hiszen ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és nem tudjuk, mire számíthatunk. Ha már egyetlen egyszer megtapasztaljuk az adott kihívást, többé már nem fog ekkora szorongást okozni.

Milyen dolgoktól félhetünk?

Az első verseny vagy vizsga, az első randi, de akár az első szülők nélküli kirándulás is ide tartozik. Minden, amit még sosem próbáltál, de most itt van a küszöbön. Vár rád, Te meg vegyes érzésekkel engeded be az életedbe.

Meddig tart a szorongás?

A szorongás abban a pillanatban elmúlik, amint belecsöppentél a helyzetbe. Amint elnyel az örvény. Akkor már csak azzal törődsz, ami éppen zajlik. Már nincs időd félni. Ott és akkor cselekedni kell. Rájössz, hogy ez nem is olyan borzasztó.

Sikeresen vetted a kihívásokat!

Sőt, ha sikeresen veszed a kihívásokat, növeli az önbizalmadat. Lám, képes voltál rá. Megtetted. Tapasztalásaid gyűjteménye kibővül ezzel az új élménnyel. Legközelebb már rutinosan veszed ugyanezt. Már tudni fogod, mire számíthatsz. Nem fog a szorongás örvénye elnyelni. Mindennel így van ez. Csak az odavezető út nehéz.

Hogyan kezdjek neki?

Össze kell szedni a bátorságod, hogy lépni merj. Aztán már megy minden, mint a karikacsapás. Nem kell megijedni az új kihívásoktól. Sokszor lehetőségeket rejtenek, amelyek rejtve maradnának előtted, ha a megszokott biztonságodat választod.

Tesztelj! Mennyire vagy bátor?

Az élet folyamatos változás

Nem tudjuk megállítani ezt a folyamatot. Csak így fejlődhetünk lelkileg, szellemileg. Így hát ne blokkold a saját fejlődésedet, hanem lépj ki az ismeretlenbe!

A szorongásodtól hamar elbúcsúzhatsz, hiszen nem lesz rá szükséged. Rájössz, hogy képes vagy rá egyedül is. Ez erőt ad a folytatáshoz.

Szabó Katilla

Szabó Katilla

Eredeti nevem Szabó Katalin. Mivel nem volt felhőtlen a gyerekkorom, hamar útkereső lettem. Mindig érdekelt a lélek is, és azt tartom, nagyon fontos, hogy naponta találjunk időt az elcsendesedésre, feltöltődésre. Nap, mint nap teszek azért, hogy egyensúlyba hozzam magam lelkileg is. Örömet okoz, ha másnak segíthetek.

Írásaim a jelenlét állapotában születnek, így talán Téged is képesek a szeretet hullámhosszára hangolni. Hogy ez mit jelent? Írásaim olvasása közben feltöltődsz, és belül visszaigazolást érzel. Érzed a sorok igazát. Megtiszteltetésnek érzem, hogy itt lehetek köztetek. Nagyobbik fiam épp átlépte a kamaszkor küszöbét, úgyhogy a problémáitok közelebb állnak hozzám, mint gondolnátok. Na meg, én is voltam tini. Ráadásul lélekben örökre fiatal maradok. Olvasd a cikkeimet olyan szeretettel, ahogy írtam!

Legutóbbi könyvem nektek, kamaszoknak szól, amely ingyenesen letölthető, címe: A vagányság határain túl

Szabó Katilla