magány
#Lélek

Hogyan birkózz meg a magánnyal? Tanácsok lépésről lépésre

2017.04.27.
1 perces olvasási idő

Azt gondolod, hogy egyedül lenni rossz? Pedig a magány időnként jól is jöhet. Tanácsaink segítenek, hogyan fordítsd az előnyödre a magányt.

Hogyan fordítsd az előnyödre a magányt?

  • Tanuld meg szeretni magad! Ha te is szereted azt, aki vagy, azt mások is észreveszik majd. Az emberek pedig szeretnek olyanok társaságában lenni, akik elégedettek magukkal és magabiztosak.
  • Teremts pozitív hangulatot és környezetet magad körül. Fogd fel úgy, hogy a magány jó esély arra, hogy valami újat próbálj ki, relaxálj, vagy légy kreatív. Végülis, rengeteg híres emberről tudott, hogy sok időt töltöttek egyedül.
  • Ne gondold azonnal a laza barátságokról, hogy ezek mélyek és komolyak. A bizalom és az elfogadás mindig fokozatosan épül fel. Semmi gond nincs azzal, ha sok ismerősöd van, ám igazi barátod, akikkel mindent megoszthatsz és akikre bármikor, bármiben számíthatsz mindig kevesen lesznek.
  • Azért vagy feszült, mert mindenki más is az. Relaxálj, pihenj, add ki magadból a feszültséget!
  • Próbálj meg változtatni! Ha szigorú rutinok szerint éled minden napodat, akkor csak álmodozni fogsz arról, hogy mit is tehetnél, de ami még rosszabb, hogy sosem fogsz tenni az álmaidért, mert túl kényelmesen érzed magadat a megszokott kis világodban.
  • Tanuld meg élvezni a programokat egyedül is! Ha te jól érzed magadat, azzal másokat is arra ösztönzöl, hogy csatlakozzanak hozzád, és ők is jól érezzék magukat.
  • Amikor magadról beszélsz, sose legyél túl személyes. De például a kisállatodról mesélni nem túl személyes - ráadásul így a társalgást is könnyen elkezdheted, különösen valaki olyannal, akiről tudod, hogy szereti az állatokat.
  • Olvass klasszikus műveket, menj múzeumokba, színházba. A művészet belülről érint meg és szórakoztat.
  • Az iskolában kérdezz meg új embereket arról, hogy mit szólnának egy bulihoz, vagy csak kicsit együtt lógni veled. Ez egy nagyszerű módja az új kapcsolatok teremtésének!

Mire figyelj?

A Facebook nem segít a valódi kapcsolatok építésében. Sőt, az emberek sokszor nem csak nagyon kegyetlenek ezeken a weboldalakon, de közben mások frissítéseit, képeit látnod is nehéz lehet, amitől csak még rosszabbul fogod érezni magadat. Inkább menj és csinálj valamit! Sétálj egy nagyot, játssz a kutyusoddal vagy légy valamelyik családtagoddal!

Ha folyamatosan magányosnak érzed magad, akkor érdemes lehet szakmai segítséget kérned, felkeresni egy orvost - ugyanis mindez a depresszió jele is lehet.

A magány egy olyan állapot, amelyet egyesek szeretnek kihasználni. Mindig légy óvatos és figyelj arra, hogy mit mondanak mások, mielőtt túl jóban lennél valamilyen 'bandával'.

Csúfolódás, a lélek mérge
Egyre több tinédzser fekszik a kés alá, mert nem bírják tovább elviselni a folytonos iskolai csúfolódást. Vajon megoldja a problémát, ha az orruk kisebb lesz vagy a fülük nem áll szét? Hogyan segíthetünk rajtuk? Tovább a cikkhez

(KamaszPanasz - Gy.A., wikihow.com)