gentleman
#Lélek

10 tipp, hogyan legyél gentleman

2017.08.25.
3 perces olvasási idő

Világunkban a gentleman szónak sok jelentése lehet. Utalhat a nagylelkűségre, vagy a szolid megbízhatóságra, de eszünkbe juthat róla az 50-es évek filmjeinek férfiideálja is. Hogyan válhatsz Te is a lányok álmává?

Valljuk be, a 21. században egyre kevesebb a gentleman, vagy időközben a szó értelme átalakult. Mitől lesz valaki úriember? Ahhoz, hogy igazi gentleman légy, a következő 10 alapszabályt kell betartanod.

Mindig ügyelj a higiéniára

Ez minden férfi esetében alapvető elvárás, tehát ügyelj arra, hogy mindig tiszta légy. A mindennapos fürdés vagy zuhanyzás elengedhetetlen – hiszen csak 5 percet vesz el az idődből! Használj dezodort és tartsd a táskádban, hogy bármikor használhasd, akármit is tartogasson számodra a nap. A higiénia növeli az önbizalmad és a hangulatod is, melyek elengedhetetlen kellékei egy igazi úriembernek.

Mindig érkezz időben

A késés soha nem számít jó pontnak, mivel a tisztelet hiányát jelzi. Ha úriember akarsz lenni, mindig légy figyelmes másokkal. Éppen ezért próbálj meg inkább a megbeszélt időpontnál 10-15 perccel hamarabb érkezni mindenhova. Vigyél magaddal egy könyvet vagy újságot, hogy ne unatkozz a várakozás alatt. Ha a forgalom akadályozhat abban, hogy pontos légy, indulj el hamarabb, vagy keress másik útvonalat.

Mindig ügyelj a jó modorra

Ez is egy olyan pont, amit mindig be kell tartanod. Egy úriember mindig udvarias és jó modorú, a körülményektől függetlenül. A legkönnyebben úgy valósíthatod ezt meg, ha megpróbálsz kívülről tekinteni magadra.

Mitől tekintesz valakit úriembernek? A kifogástalan modor és viselkedés szinte mindig a lista elején van, tehát mindig használd a „kérlek” és a „köszönöm” szavakat. Miért? Mert ettől sokkal udvariasabbnak tűnik a viselkedésed, és idővel anélkül is használni fogod, hogy figyelned kellene rá. Hidd el, szépen viselkedni szép dolog!

Ügyelj a ruhádra

Az igazi gentleman egyik alapvető ismertető jele, hogy mindig a saját stílusa szerint öltözködik. Ha van zakód – és hidd el, jó, ha van egy - akkor győződj meg róla, hogy jó rád. Kezdésnek, amíg megtalálod a saját stílusod, a legegyszerűbb, ha egymással jól kombinálható színekben (tengerészkék, világoskék, szürke, fekete, fehér, gesztenyebarna) inget, nadrágot vásárolsz, amiket a zakóval kombinálva hordhatsz.

Plátói szerelem: a soha be nem teljesülő vágy
Egy szerelem, ami sohasem teljesülhet be, fájdíthatja a szívünket hosszú hetekig, hónapokig. Jó lenne egy kicsit közelebb kerülni, de ez lehetetlen… Tovább a cikkhez

A lehető legkevesebbet káromkodj

A káromkodás nem menő és nem leszel tőle úriember. Ha leszoksz a mindennapos káromkodásról, annak pozitív hatása lesz rád és környezetedre is. Ha odafigyelsz arra, hogy ne káromkodj rendszeresen, azzal nem csak az érettségedet mutatsz, de belső nyugalmat és magabiztosságot is sugárzol, ami az igazi úriemberek egyik ismertető jele.

Fegyelmezd magad

Bár nem irányíthatsz mindig mindent, de számít, hogy milyen döntéseket hozol, és hogyan kezeled a helyzeteket. Ha dühbe gurulsz és elkezdesz káromkodni, azzal nem fogod egy úriember benyomását kelteni. Próbáld megőrizni a hidegvéred, és vond ki magad azokból a helyzetekből, amiknél félő, hogy nem lennél képes kontrollálni az érzéseid. Egy úriember sosem iszik a bulikban többet, mint amennyit illik. Egy úriember ellent tud állni a kísértésnek és képes kontrollálni az érzéseit!

Mindig legyél kedves

A kedvesség a modern világnak azon kevésbé elismert jellemzői közé tartozik, melyek biztosítják, hogy úriemberként gondoljanak rád. Vigyázz, hogy ne játssz szerepet, ne csak társaságban légy kedves. Fakadjon az a belsődből, és élvezd, ahogy pozitívan hat az érzéseidre és a gondolkodásmódodra! Mindig törekedj segíteni másoknak: hívd fel szeretteidet, ajándékozz időt, figyelmet, ha teheted.

Mindig legyél figyelmes

A figyelmesség azt jelenti, hogy tudatában vagy a környezetednek, és annak, hogyan hatással vagy a körülötted élőkre. Egy igazi úriember mindig figyelembe veszi mások véleményét és érzéseit, mielőtt valamilyen döntést meghoz. Például ne egyél hagymás ételt az osztálytársaid mellett, mivel a többiek nem biztos, hogy szeretik a szagát. Ajánld fel az ülésed a buszon bárkinek, akinek szüksége lehet rá. Ne mondj olyan vicceket, amivel megsérthetsz valakit, még akkor se, ha azok épp nincsenek a közelben. A figyelmesség egy olyan szokás, amit mindenkinek gyakorolnia kellene.

Mutass tiszteletet

A mások tisztelete olyan dolog, amit egy úriember minden körülmények között gyakorol. Ha valakit lenézel csak azért, mert kevésbé okos vagy népszerű, az nagyon nagy vétek. Mindenkit kezelj egyenlőként, függetlenül attól, mit gondolsz róla, és ez magadra is vonatkozik. Ne büntesd magad mindannyiszor, ha hibát vétesz, legyen az bármekkora is. Emberek vagyunk mind, és a legjobb, amit csak tehetünk, hogy elfogadjuk a hibáinkat, és tanulunk belőlük.

Mindig hozd ki magadból a legtöbbet

Ha mindig a legjobbat próbálod kihozni magadból, akkor egy újabb lépést teszel az úriemberré válás felé. Senki sem lehet tökéletes, de ha ismered a határaidat és próbálsz jobbá válni, akkor azzal magadat és a többieket is segíted. Találd meg a legjobb tulajdonságaidat, és fejleszd őket.

(KamaszPanasz - Gy.Z.)