pénz nélkül
#Lélek

Pénz nélkül is élvezheted az életet: íme, 10 tipp

2014.08.29.
2 perces olvasási idő

A pénz boldogít - ezt hiszi és vallja korunk embere. Te is így gondolod? Pénz nélkül ma már semmit sem lehet igazán élvezni? Pedig az élet és a mindennapok számos kis aprósága igazán nem kerül semmibe. Egy kedves mosoly, bátorító szó, vagy akár egy kis futás az egészségért.

Íme, 10 olyan dolog, ami semmibe sem kerül, és mégis sokkal nagyszerűbbé teheti a hétköznapjaid!

Hosszú séta a városban, tóparton

Sajnos Magyarországon nem adatik meg a hosszú, naplementés tengerparti séta a mindennapokban. Nem szabad azonban elkeserednünk, rengeteg más alternatíva létezik! Indulj el és fedezd fel a városkád, falud szépségeit! Tegyél hosszú sétákat a barátnőkkel, vagy a kutyáddal. Meglátod, hogy mennyi ismeretlen új utacskára, vagy szép, elhagyatott helyre bukkanhatsz. Ráadásul a séta mozgás szempontjából sem utolsó!

Új helyek

Fedezz fel új helyeket, kérdezd meg a szüleidet, nagyszüleidet, hogy ismernek-e valami olyan utcát vagy épületet, amit érdemes felfedezni, megnézni.

Biciklizz

Jön a jó idő, ki akar buszbérletre költeni? Pattanj inkább biciklire. Nem csak praktikus és gyors, kiváló testmozgás is. Meglásd, a biciklivel való közlekedés könnyedén megszabadíthat a téli súlyfeleslegtől is.

Gyerekkori emlékek

Milyen jó elővenni a régi képeket, videókat, ugye? Tartsatok nosztalgia napot, és nevessetek nagyokat az emlékeken. Élvezetesebb, mint egy vígjáték a moziban.

Olvass!

Akár könyv, újság, vagy KamaszPanasz, tényleg semmibe nem kerül pár óra. Hasznos, sokat tanulhatsz belőle. Ne is gondolj a kötelezőkre, látogass el a helyi könyvtárba, és nézz körül. Biztos megtalálod az ízlésednek megfelelő könyvet!

Társasozás a családdal

Mikor játszottatok utoljára együtt? Biztos nálatok is van pár társas vagy esetleg egy pakli kártya. Üljetek össze, és csapjatok egy nagy Activity vagy Gazdálkodj okosan partit! Isteni mulatság és tökéletes családi program.

Együtt lenni

Mióta nem beszélgettél egy jót a nagyiddal? Sütöttél mostanában sütit anyukáddal? Ha a válaszod nem, éppen itt az ideje egy kis beszélgetésnek. Néha sokkal több jó élményt szerezhetsz ilyen alkalmakkor, mint egy buli, vagy egy baráti ténfergés során. A családod is értékelni fogja az igyekezeted!

Hangszerek

A zongora a sarokban porosodik, a hegedű a padlásra lett száműzve. Remek időtöltés egy kicsit elővenni őket, és játszani rajtuk. Ha nem tudsz semmiféle hangszeren játszani, tegyél be egy klasszikus zenét, főzz egy finom teát és relaxálj!

Otthoni luxus

Ha nincs pénzed méregdrága wellness-hétvégékre, íme egy ötlet. A legjobb barátnőd biztos nem bánna egy kis hátmasszázst, vagy egy szép pedikűrt. Míg megszárad a körömlakk, az összes iskolai pletykát meg tudjátok beszélni, és az aktuális jó pasik is szóba kerülhetnek!

Internet

Persze nem a közösségi oldalak előtt való unatkozásról van szó! Az interneten rengeteg hasznos oldalt találhatsz. Olvasgass tudományos weblapokat, vagy készülj fel a következő magyar órára egy pár plusz információval, esetleg keresgélj az Ebayen, ahol fillérekért vehetsz ruhákat, cipőt, vagy könyvet.

A felsorolt ötletek is azt bizonyítják, hogy pénz nélkül is lehetnek vidámak a mindennapjaid. Ha úgy érzed, hogy szívesen megosztanád az élményeidet mással is, nyiss blogot! Ezt a KamaszPanaszon is megteheted.

(Gy.R.)

Kapcsolódó cikkek