Drog, cigi, alkohol, vízipipa

#Drog, cigi, alkohol #vízipipa

27 db cikk a témában

Ezért hízik, aki leteszi a cigarettát
#dohányzás
2021.12.14.

Ezért hízik, aki leteszi a cigarettát

A cigarettázás káros hatásai ellenére sokan éppen amiatt nem szeretnének lemondani a szenvedélyükről, mert attól félnek, hogy a leszokás súlygyarapodást is eredményez. Mi állhat ennek a jelenségnek a hátterében?

Mit tartalmaz a cigaretta?
#cigaretta
2021.11.26.

Mit tartalmaz a cigaretta?

A cigi - a mindenki által ismert nikotinon kívül - még 4000 különböző anyagot tartalmaz, melyek többségükben szintén károsak az emberi szervezetre. Te tudod, mi minden kerül a szervezetedbe, ha cigizel?

#dohányzás
2015.10.13.

Találd meg a kiutat a dohányzásból!

Ha dohányzol, tudod mi a dörgés. Végzel az ebéddel és azonnal kínzó vágyat érzel, hogy rágyújts. Felállsz az asztaltól, és minden, amire éppen vágysz az egy szál cigi. Egyes napszakok, egyes helyszínek vagy akár egyes ételek is képesek arra, hogy egy pillanat alatt felébresszék benned a vágyat, hogy rágyújts!

#dohányzás
2015.10.06.

Hogyan szokhatsz le a dohányzásról?

A leszokás valóban nem megy könnyen, hiszen a nikotin meglehetősen addiktív, súlyos függőséget okozó szer. Megfelelő módszerekkel azonban te is felszámolhatod a nikotin utáni vágyaidat.

#vizipipa
2015.09.18.

Vízipipa: ebbe is belefulladhatsz

A tévhitekkel ellentétben a vízipipadohány szívásával is nikotin és szén-monoxid jut a szervezetbe. A 20-tól 80 percig tartó vízipipázás során, annyi füst jut be a szervezetbe, mint száz cigaretta elszívásával.

#kamasz pipa
2015.08.24.

Jó megoldás cigi helyett? – a vízipipa

Nemrég beszélgettem egy lánnyal, nevezzük Briginek, aki fiatal kora ellenére máris cigifüggő. A jó oldala az egésznek, hogy ő ezt tudja magáról, és próbál rajta változtatni. Sokat beszélünk, már egy hónapja nem szívott egy szálat sem. Elmondta, hogy sok a kísértés, hiányzik a cigi – és maga az érzés is hiányzik, ahogy beszívja, füstkarikát fúj, azaz pöfög.

#cigi
2015.04.11.

A vízipipa tényleg nem káros?

Sokan azt hiszik, hogy a vízipipa biztonságosabb mint a cigi, mert a víz miatt kevesebb méreg jut az ember szervezetébe. Pedig a dohány nem kevésbé káros. A vízipipázók tulajdonképpen több dohányfüstöt lélegeznek be, mint azok, akik dohányoznak, a füst állandó áramlása miatt.

#vízipipa
2014.06.11.

Hallottál már a vizipipáról?

A vízipipa egy olyan díszes, pipaszerű szerkezet, amit az asztal közepére tesznek - főként keleti országokban. A vízipipában dohány és víz található, és hosszú csövének végén szipka található, amelyet szívni kell.

#szén-monoxid
2012.01.26.

A vízipipa szén-monoxid mérgezést okozhat

Az egészségügyi szakértők először egy olyan eset kapcsán figyeltek fel a jelenségre, amikor is egy fiatal férfit vittek be a mentősök ájultan a helyi kórházba, ahol az orvosok megállapították a szén-monoxid mérgezés tényállását, de a mérgezés okát vagy a forrását nem tudták kideríteni.

#dohány
2011.07.07.

Sokkoló figyelmeztetés a cigisdobozokon - Fotókkal!

2012-től kezdve még hangsúlyosabbá válik a dohányzásellenes kampány, az Amerikai Egyesült Államok illetékes szervezete, az FDA változtatásokat hajt végre a dohánytermékeken látható figyelmeztetések méretében és tartalmában.