Drog, cigi, alkohol, részegség

#Drog, cigi, alkohol #részegség

57 db cikk a témában

10 nyomós érv, hogy ne igyál!
#alkohol
2023.09.12.

10 nyomós érv, hogy ne igyál!

Attól, hogy alkohol van a közeledben, még nem jelenti azt, hogy neked innod is kell! Nem nagy dolog, csak mondj nemet, és igyál valami mást! Láss a dolgok mögé, és hidd el, sokszor az ital csak rosszabbá teszi az estédet! Hogy hogyan? Íme, 10 példa!

Tippek a másnaposság ellen
#alkohol
2023.09.08.

Tippek a másnaposság ellen

A szeszes italok manapság egyre inkább az életünk részei. Ha buliba, esti kiruccanásra megyünk, szinte elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk össze a szeszes italok valamilyen fajtájával. Az alkohol egyre népszerűbb a fiatalok között, mivel oldja a feszültséget, a gátlásokat, valamint fel tudja erősíteni örömünket, ha jó társaságban fogyasztjuk, feledteti a bánatot, és tompítja az érzékeket.

7 veszélyes buliszituáció - Első rész
#alkohol
2023.08.25.

7 veszélyes buliszituáció - Első rész

Hogy mit csinálsz és kivel csinálod, ugyanannyira fontos lehet, akkor, amikor egy buliban vagy, mint ha épp az iskola folyosóján. És manapság sokkal nagyobb a nyomás, hogy elfogadjanak, hogy népszerű legyél.

Szex bódult állapotban
#alkohol
2023.05.20.

Szex bódult állapotban

Csak egy pár italt iszom. Az még rendben van, ugye? - Lehet, hogy igen, de attól még óvatosnak kell lenned. Az alkohol tolerancia nagyon eltérő szinten állhat különböző embereknél. Némelyeknek mindössze pár ital kell ahhoz, hogy lerészegedjenek.

A mértéktelen ivászat 12 veszélye
#alkohol
2023.03.17.

A mértéktelen ivászat 12 veszélye

Nem titok, hogy az alkohol komoly egészségkárosodást okozhat, például a májelégtelenség vagy az autóbaleset is ide tartozik. De az alkoholnak nemcsak ez a kétfajta veszélye létezik. Kutatók bebizonyították, hogy az alkoholhoz több mint 60 betegség köthető. Íme, a mértéktelen ivászat 12 leggyakoribb következménye.

Alkohol: tények és tévhitek
#alkohol
2023.03.07.

Alkohol: tények és tévhitek

Úgy gondolod, hogy mindent tudsz az alkoholról? Mi éppen azon vagyunk, hogy leleplezzünk néhány számodra is érdekes városi legendát.

Tanácsok szilveszteri bulikhoz
#szülő
2022.12.30.

Tanácsok szilveszteri bulikhoz

Búcsúzzunk az óévtől jókedvvel, köszöntsük az újat vidáman! Hogyan legyünk vidámak? Kötelező bulizni? Kikkel töltsük el az időnket? Tegyünk fogadalmat?

#alkohol
2020.12.29.

Vigyázat! Többet iszunk a TV hatására

Egy holland és kanadai tudósok által végzett, a televíziónak az ivási szokásokra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatás szerint azok, akik a képernyőn gyakran látnak alkoholt reklámozó vagy alkoholfogyasztásról szóló képsorokat, másfélszer több alkoholt fogyasztanak, mint azok, akik csak ritkán látnak ilyen jellegű reklámokat.

#alkohol
2019.12.03.

Hülyére iszod magad?

Az alkoholizálás rombolhatja az agy fehérállományának épségét a tinédzserek esetében. Kamaszkorban az agy még fejlődésben van, ezért válik sokkal sebezhetőbbé a nagy mennyiségű alkoholbeviteltől.

#ittas vezetés
2019.01.22.

Ittas vezetési szokások

Egy amerikai kutatás szerint egy átlagos bártúra után tízből egy ittas ember volán mögé ül. A kezdő tini sofőröknél ez az arány még magasabb lehet, hiszen őket a bátorság és a vakmerőség is hajtja.

#függő
2016.07.15.

Kábítószer és alkoholfüggőség

Eszedbe jutott már, hogy talán nem kellene annyi alkoholt innod, vagy kábítószert használnod? Az életedet mennyiben befolyásolja ezek használata? Még a gondolattól is rosszul vagy, ha szóba kerül az ivás vagy a drogozás? Elveszted az önkontrollt, ha ital vagy drog kerül a közeledbe?

#szex
2016.03.05.

Alkohol és szex: merész döntés!

Ha iszol és szexelsz, úgy gondolod, menőbb vagy? Gondold csak újra! Fiatalok ezreit bombázzak az újságból és a médiából, hogy a szex és az alkohol egyenlő egy végeláthatatlan partival. De az a filmek világa. Mi pedig nem ott élünk!