Drog, cigi, alkohol, leszokás

#Drog, cigi, alkohol #leszokás

100 db cikk a témában

A füstmentes dohány
#füstmentes dohány
2022.12.02.

A füstmentes dohány

A dohányzás minden típusa veszélyes az emberi szervezetre, különösképpen a fejlődésben lévőre. Éppen emiatt nagyon fontos, hogy eleget tudj a dohányzás veszélyeiről akkor is, ha már rászoktál, sőt akkor is, ha csak érdeklődsz. Íme, néhány kérdés és válasz a füstmentes dohányról.

Cigizés mellett búcsút mondhatsz az ízeknek
#cigi
2022.11.30.

Cigizés mellett búcsút mondhatsz az ízeknek

A cigarettázás nem csak tüdőrákot és szív-érrendszeri betegségeket okoz, de tompítja az ízérzékelést is, ennek következtében pedig kevésbé érezzük ízletesnek az ételeket. Még így is megéri tovább cigizni?

Leszokási tippek dohányosoknak
#dohány
2022.11.14.

Leszokási tippek dohányosoknak

Igyál hideg vizet és egyél apró falatokat! Hideg víz szürcsölgetése vagy szívószálon való felszívása pótolhatja a cigarettaszívás okozta élményt. Egyes új tanulmányok szerint a szívószálon keresztül történő ivás dopamint szabadít fel (ez egy hormon, amely boldogságérzetet okoz), segít elűzni a rossz hangulatot.

Drogambulanciák
#drog
2022.07.01.

Drogambulanciák

Bajban vagy a kábítószerrel, az alkohollal? Esetleg egy barátod szorul segítségre? Listánkból megtudhatod, hol található a legközelebbi szenvedélybetegeket kezelő intézmény, és mik az elérhetőségei!

10 ok, hogy abbahagyd a dohányzást
#dohányzás
2022.05.09.

10 ok, hogy abbahagyd a dohányzást

Valószínűleg tudod, hogy a cigaretta komoly egészségkárosító hatással bír. Szívproblémákat, stroke-ot, rákot, krónikus hörghurutot és még számos más komoly, gyakran halálos kimenetelű betegséget okoz.

#dohányzás
2022.04.02.

Hogyan szokj le a cigiről?

A dohányosoktól gyakran halljuk, hogy „Ne azt mondd, miért szokjak le, hanem azt, hogy hogyan!” Valójában egyetlen tökéletes mód sincsen a leszokásra, ám pár tippünk segítségével megkönnyítheted a folyamatot.

#cigi
2022.03.21.

Leszokás a dohányzásról: egy gyakori ellenérv

Ez bizony a közösség ereje. Tinédzser vagy, emiatt életed középpontjában a közösségi életed áll. De gondoltál már arra, hogy a társaságod és a szokásaitok hogyan befolyásolhatják a döntéseidet? Befolyással vannak a barátaid a dohányzási szokásaidra? Talán a leszokást is azért halogatod, mert velük ez az egyik közös programod? Van néhány tanácsunk számodra.

Így szoktak le a dohányzásról a világsztárok
#dohányzás
2022.01.16.

Így szoktak le a dohányzásról a világsztárok

Sok rosszat hallunk a világsztárokról, akiknek mértéktelen alkoholfogyasztásáról, drogproblémáiról és dohányzásáról szólnak a hírek. Nehéz lehet nemet mondani a dohányzásra, ha a példaképünk köztudottan dohányzik. Van azonban néhány olyan világsztár is, akik leküzdötték a cigaretta utáni vágyukat, és történetük segíthet bárkinek, aki le akar szokni a dohányzásról.

Ezért hízik, aki leteszi a cigarettát
#dohányzás
2021.12.14.

Ezért hízik, aki leteszi a cigarettát

A cigarettázás káros hatásai ellenére sokan éppen amiatt nem szeretnének lemondani a szenvedélyükről, mert attól félnek, hogy a leszokás súlygyarapodást is eredményez. Mi állhat ennek a jelenségnek a hátterében?

Mit tartalmaz a cigaretta?
#cigaretta
2021.11.26.

Mit tartalmaz a cigaretta?

A cigi - a mindenki által ismert nikotinon kívül - még 4000 különböző anyagot tartalmaz, melyek többségükben szintén károsak az emberi szervezetre. Te tudod, mi minden kerül a szervezetedbe, ha cigizel?