Drog, cigi, alkohol, buli

#Drog, cigi, alkohol #buli

94 db cikk a témában

Ezért hízik, aki leteszi a cigarettát
#dohányzás
2021.12.14.

Ezért hízik, aki leteszi a cigarettát

A cigarettázás káros hatásai ellenére sokan éppen amiatt nem szeretnének lemondani a szenvedélyükről, mert attól félnek, hogy a leszokás súlygyarapodást is eredményez. Mi állhat ennek a jelenségnek a hátterében?

Mit tartalmaz a cigaretta?
#cigaretta
2021.11.26.

Mit tartalmaz a cigaretta?

A cigi - a mindenki által ismert nikotinon kívül - még 4000 különböző anyagot tartalmaz, melyek többségükben szintén károsak az emberi szervezetre. Te tudod, mi minden kerül a szervezetedbe, ha cigizel?

#alkohol
2020.12.29.

Vigyázat! Többet iszunk a TV hatására

Egy holland és kanadai tudósok által végzett, a televíziónak az ivási szokásokra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatás szerint azok, akik a képernyőn gyakran látnak alkoholt reklámozó vagy alkoholfogyasztásról szóló képsorokat, másfélszer több alkoholt fogyasztanak, mint azok, akik csak ritkán látnak ilyen jellegű reklámokat.

#alkohol
2019.12.03.

Hülyére iszod magad?

Az alkoholizálás rombolhatja az agy fehérállományának épségét a tinédzserek esetében. Kamaszkorban az agy még fejlődésben van, ezért válik sokkal sebezhetőbbé a nagy mennyiségű alkoholbeviteltől.

#dohányzás
2019.08.03.

Mennyire káros a party dohányzás?

Mit jelent egész pontosan az a fogalom, hogy party dohányzás? Ez is ugyanolyan káros, mintha rendszeresen cigarettáznánk? - Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#drog
2019.07.19.

Vezetés drogok hatása alatt

Aki drogok hatása alatt vezet autót, az nem csak a saját maga, hanem azoknak az életét is veszélyezteti, akivel az úton találkozik. A drogok, bizonyos gyógyszerek megváltoztatják a vezető ítélőképességét, vezetési képességeit, és figyelmét, ráadásul illegális is.

#személyiség
2019.04.25.

Pia, cigi - Csak a társaság miatt?

Veled is volt már olyan, hogy valamit csak azért tettél meg, mert a baráti társaságodban az "menőnek" számított? Sok fiatal például csak azért iszik vagy cigizik, mert egy közösség tagja akar lenni, és nem szeretné, hogy kiközösítsék.

#drog
2018.06.29.

A kamaszkori drogfogyasztás figyelmeztető jelei

Az a sejtésed, hogy egyik barátod, ismerősöd vagy esetleg a tesód drogot használ? Ha a lent felsorolt jelek közül legalább hatot észlelsz nála, valószínű, hogy valamilyen kábítószert fogyaszt. Ebben az esetben, beszélj vele, s győzd meg, hogy keressen fel egy szakembert!

#drog
2016.11.26.

Mi történik, ha drogozol?

A kábítószer sok tininek okoz gondot, hiszen kipróbálják és rászoknak. Talán nem sejtik, de cselekedetükkel a szüleiket és más hozzátartozóikat is hatalmas akadályok elé állítják, nemcsak saját magukat.

#szex
2016.03.05.

Alkohol és szex: merész döntés!

Ha iszol és szexelsz, úgy gondolod, menőbb vagy? Gondold csak újra! Fiatalok ezreit bombázzak az újságból és a médiából, hogy a szex és az alkohol egyenlő egy végeláthatatlan partival. De az a filmek világa. Mi pedig nem ott élünk!

#dohányzás
2015.10.13.

Találd meg a kiutat a dohányzásból!

Ha dohányzol, tudod mi a dörgés. Végzel az ebéddel és azonnal kínzó vágyat érzel, hogy rágyújts. Felállsz az asztaltól, és minden, amire éppen vágysz az egy szál cigi. Egyes napszakok, egyes helyszínek vagy akár egyes ételek is képesek arra, hogy egy pillanat alatt felébresszék benned a vágyat, hogy rágyújts!

#dohányzás
2015.10.06.

Hogyan szokhatsz le a dohányzásról?

A leszokás valóban nem megy könnyen, hiszen a nikotin meglehetősen addiktív, súlyos függőséget okozó szer. Megfelelő módszerekkel azonban te is felszámolhatod a nikotin utáni vágyaidat.