Betegségek, műtét

#Betegségek #műtét

61 db cikk a témában

#rák
2015.11.29.

Megelőzhető a rákos megbetegedés?

Nincs biztos módja a betegség megelőzésének, de szakértők szerint a rákos megbetegedések 40%-a kivédhető, ha odafigyelsz az egészséges életmódra és táplálkozásra, illetve a testi-lelki egészségedre.

#pajzsmirigy
2015.08.10.

A pajzsmirigydaganat 5 rizikófaktora

Az elmúlt években növekedett a pajzsmirigydaganatos betegek száma, bár valószínűleg csak az egyre pontosabb diagnózisok miatt. Dr. Szabó Andrea, ultrahang specialista a felismerés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

#endometriózis
2015.03.01.

Endometriózis: amit tudni érdemes róla

A legtöbb lány tapasztal görcsöket vagy kismedencei fájdalmat a menstruáció alatt. Ám van, hogy a fájdalom már annyira elviselhetetlen, hogy a hétköznapi feladatok teljesítését is akadályozza, az endometriózisra utalhat. A cikkben az endometriózisról, annak diagnosztizálásáról és kezeléséről olvashatsz.

#kórházi tartózkodás
2015.02.07.

Mit vigyél magaddal a kórházba? - 10 tipp

Melyek azok a dolgok, amelyekre szükséged lehet, ha kórházba mész? Segítségünkkel biztos lehetsz abban, hogy semmi sem hagysz majd otthon.

#mellrák
2014.06.26.

Csökkenthető a mellrák kockázata

A túlsúlyról számos betegség kockázatát növeli, többek közt a mellrákét is. Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét hangsúlyozta dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szülész-nőgyógyásza.

#anyajegy
2014.06.20.

Anyajegy eltávolítás - Amit tudni érdemes

Az anyajegyek többsége ártalmatlan bőrjelenség, amely csupán esztétikai gondot okozhat. Az anyajegyek kialakulásáról, felismerésről és eltávolításáról cikkünkben olvashatsz.

#betegség
2014.06.04.

Az ortopédiai implantátumok allergiát okozhatnak

A műtét után jelentkező panaszokat gyakran a beültetett fém implantátummal szembeni érzékenység, allergia okozza. Tüneteket az elterjedt, gyakran használt fémek is okozhatnak, a műtéti beavatkozás előtt ezért fontos allergia tesztet végeztetni.

#térdsérülés
2014.05.16.

A leggyakoribb térdsérülések

Egy felmérés szerint az ortopédiai szakrendeléseket az elmúlt években térdproblémák miatt keresték fel legtöbben. A térd ízületei rendkívüli sérülékenyek; a sérült ízületeket sokszor műtét nélkül is sikeresen lehet kezelni, gyakran azonban az operáció a helyreállítás egyetlen módja.

#kórház
2014.05.10.

Tanácsok a kórházi tartózkodásod idejére

Kórházban ragadtál? Kórházban tartózkodni, akármilyen időtartamról is legyen szó, nem valami olyan dolog, amit a tinik vagy az emberek maguktól választanának. Néhány tippet szeretnénk megosztani veled, melyekkel a legtöbbet tudod kihozni a kórházi tartózkodásodból, és pár olyan dolgot is olvashatsz, melyen érdemes elgondolkodnod.

#anesztézia
2014.03.19.

Anesztézia, altatás, érzéstelenítés

Legyen szó helyi érzéstelenítésről, vagy nagyobb beavatkozás miatt szükséges altatásról, nem árt, ha tisztában vagy az anesztéziával kapcsolatos alapinformációkkal.

#vese-dialízis
2014.03.13.

A vese-transzplantáció

A vesével mindaddig nem sokat foglalkozunk, amíg nem okoz semmilyen problémát. Szükségesek az életben maradáshoz, mivel kiszűrik a káros és felesleges anyagokat a testben, például a plusz folyadékot vagy sót. Ha nem működnek jól (ezt nevezzük veseelégtelenségnek), az embernek vese-dialízisre kell járnia, vagy át kell esnie egy veseátültetésen.

#izomsérülés
2014.02.17.

Izomsérülések és kezelésük

Sportolás közben nem ritka, hogy az izom megsérül: zúzódás, vérömleny, izomszakadás is kialakulhat. Mik a tüneteik, és hogyan kell kezelni őket? Cikkünkből megtudhatod!

#epe
2013.12.17.

Veszélyesek a rejtett zsírok az epebetegeknek

Az ünnepek közeledtével egyre fűszeresebbek, gazdagabbak, cukrosabbak, zsírosabbak az ételeink, ami igazi rizikó az epebetegeknek. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológusa a veszélyekre, a rejtett telített zsírokra figyelmeztet.