#Betegségek #műtét

68 db cikk a témában

#hpv
2015.01.28.

Kínos probléma: HPV-szemölcsök

Az intim szemölcsök kialakulásáért a humán papilloma-vírus okozta fertőzés a felelős. Leggyakrabban a végbélnyílás körüli bőrfelületen fordulnak elő, de kialakulhatnak a rectum belső felületén is.

#mellrák
2014.06.26.

Csökkenthető a mellrák kockázata

A túlsúlyról számos betegség kockázatát növeli, többek közt a mellrákét is. Mivel ma Magyarországon évente 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal, az önvizsgálat, a korai felismerés és a helyes életmód jelentőségét hangsúlyozta dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szülész-nőgyógyásza.

#tini
2014.06.20.

Anyajegy eltávolítás - Amit tudni érdemes

Az anyajegyek többsége ártalmatlan bőrjelenség, amely csupán esztétikai gondot okozhat. Az anyajegyek kialakulásáról, felismerésről és eltávolításáról cikkünkben olvashatsz.

#betegség
2014.06.04.

Az ortopédiai implantátumok allergiát okozhatnak

A műtét után jelentkező panaszokat gyakran a beültetett fém implantátummal szembeni érzékenység, allergia okozza. Tüneteket az elterjedt, gyakran használt fémek is okozhatnak, a műtéti beavatkozás előtt ezért fontos allergia tesztet végeztetni.

#tini
2014.05.16.

A leggyakoribb térdsérülések

Egy felmérés szerint az ortopédiai szakrendeléseket az elmúlt években térdproblémák miatt keresték fel legtöbben. A térd ízületei rendkívüli sérülékenyek; a sérült ízületeket sokszor műtét nélkül is sikeresen lehet kezelni, gyakran azonban az operáció a helyreállítás egyetlen módja.

#kórház
2014.05.10.

Tanácsok a kórházi tartózkodásod idejére

Kórházban ragadtál? Kórházban tartózkodni, akármilyen időtartamról is legyen szó, nem valami olyan dolog, amit a tinik vagy az emberek maguktól választanának. Néhány tippet szeretnénk megosztani veled, melyekkel a legtöbbet tudod kihozni a kórházi tartózkodásodból, és pár olyan dolgot is olvashatsz, melyen érdemes elgondolkodnod.

#anesztézia
2014.03.19.

Anesztézia, altatás, érzéstelenítés

Legyen szó helyi érzéstelenítésről, vagy nagyobb beavatkozás miatt szükséges altatásról, nem árt, ha tisztában vagy az anesztéziával kapcsolatos alapinformációkkal.

#vese-dialízis
2014.03.13.

A vese-transzplantáció

A vesével mindaddig nem sokat foglalkozunk, amíg nem okoz semmilyen problémát. Szükségesek az életben maradáshoz, mivel kiszűrik a káros és felesleges anyagokat a testben, például a plusz folyadékot vagy sót. Ha nem működnek jól (ezt nevezzük veseelégtelenségnek), az embernek vese-dialízisre kell járnia, vagy át kell esnie egy veseátültetésen.

#izomsérülés
2014.02.17.

Izomsérülések és kezelésük

Sportolás közben nem ritka, hogy az izom megsérül: zúzódás, vérömleny, izomszakadás is kialakulhat. Mik a tüneteik, és hogyan kell kezelni őket? Cikkünkből megtudhatod!

#epe
2013.12.17.

Veszélyesek a rejtett zsírok az epebetegeknek

Az ünnepek közeledtével egyre fűszeresebbek, gazdagabbak, cukrosabbak, zsírosabbak az ételeink, ami igazi rizikó az epebetegeknek. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológusa a veszélyekre, a rejtett telített zsírokra figyelmeztet.

#vese
2013.12.17.

Akut veseelégtelenség

Az akut veseelégtelenség (insufficientia renis acuta) a vese vizeletkiválasztó funkciójának hirtelen bekövetkező csökkenése, illetve súlyos esetben megszűnése.

#méh
2013.12.11.

Minden, amit a méhnyakrákról tudni kell

Méhnyakrákról akkor beszélünk, amikor a méhnyakon beteg, kórosan osztódó sejtek találhatók. A méhnyak a méh alsó részén található, ez köti össze a méhet a hüvellyel. A méhnyakrák korai stádiumban sikeresen kezelhető. Rendszerint már nagyon korai szakaszban is kimutatja az úgynevezett Pap-teszt.

#vese
2013.07.29.

Új vesével 15 évesen

Dávid alig egy hónapja kapott új vesét, hetente jár utógondozásra, mindennap gyógyszert kell szednie, figyelnie kell az étkezésre - gyökeresen megváltozott az élete. Történész szeretne lenni, szeptembertől kezdi a gimnáziumot.