Betegségek, méhnyakrák

#Betegségek #méhnyakrák

26 db cikk a témában

#hpv
2014.06.30.

Hogyan védekezz a méhnyakrákért felelős HPV-vírus ellen?

Bár a méhnyakrákért felős HPV-fertőzések 90 százalékával a szervezet általában két éven belül megbirkózik, a maradék 10 százalék komoly veszély forrása lehet. A védőoltás azonban bárki számára elérhető. Aki kéri, három oltással szinte teljes védettséget kaphat a méhnyakrák kialakulásáért felelős HPV-vírus ellen.

#méh
2013.12.11.

Minden, amit a méhnyakrákról tudni kell

Méhnyakrákról akkor beszélünk, amikor a méhnyakon beteg, kórosan osztódó sejtek találhatók. A méhnyak a méh alsó részén található, ez köti össze a méhet a hüvellyel. A méhnyakrák korai stádiumban sikeresen kezelhető. Rendszerint már nagyon korai szakaszban is kimutatja az úgynevezett Pap-teszt.

#hpv
2013.01.25.

Tények a méhnyakrákról

A Szinapszis Kft. egy nemzetközi projekt (Aurora Projekt) keretében 6 ország (Románia, Csehország, Szlovákia, Görögország, Olaszország, Magyarország) több mint 2300 válaszadójának ismereteit elemezte. Az eredmények alapján akadnak még, akik a méhnyakrákkal kapcsolatos tudása fontos kérdésekben hiányos, így nem hozhatnak felelős döntést a betegség megelőzését illetően – különösen igaz ez a magyar nőkre.

#rák
2012.04.23.

A diagnózis rák, a halál oka szívroham

A rák diagnózisa után is a teljes egészség biztosítására kell figyelni - érvelt annak az amerikai kutatócsoportnak a vezetője, amely tanulmányában azt vizsgálta, milyen betegségben halnak meg a rákbetegek.

#amenorrhea
2011.10.04.

Még nem jött meg a menstruációd? - Az amenorrhea lehetséges okai

A legtöbb lány tizenhat éves korában kezd menstruálni. A primer amenorrhea azokra a nőkre vonatkozik, akiknek még nem volt meg az első menstruációjuk tizenhat éves korukra. A primer amenorrheának számtalan oka lehet. Általában egyébként fizikai vizsgálatokkal és néhány speciális teszttel meghatározható, hogy mi az oka annak, ha egy tinédzser lány vagy fiatal nő még nem kezdett el menstruálni.

#rák
2011.01.26.

Rákkezelés után is vállalhatunk gyereket - Mik a lehetőségek?

Tedd fel minden kérdésedet az orvosodnak. Ne hezitálj, bármilyen kétséged is van, azt beszéld meg vele. Akkor se aggódj, ha a meddőséged nem elsődleges fontosságú az orvosod számára – hiszen a legtöbb doktor elsősorban arra koncentrál, hogy az adott rákbetegségeden segítsen.

#hpv
2010.07.09.

A HPV-fertőzés megelőzése

A humán papillomavírus-fertőzés a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, leginkább a 25 év alatti, szexuálisan aktívak körében fordul elő.

#szex
2010.03.26.

Kedvezményes méhnyakrák elleni védőoltás a középiskolákban

A Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság 2010 áprilisában kezdődő kampányában rendkívüli kedvezménnyel biztosítja a humán papillómavírus okozta méhnyakrák- és egyéb HPV okozta megbetegedések elleni négykomponensű védőoltást.

#méhnyekrák
2010.03.15.

15 évesen lehet méhnyakrákom?

"A méhnyakrák milyen tünetekkel jelentkezik? A betegség kialakulása korhoz kötött, vagy akár 15 évesen is kialakulhat?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.