Betegségek, izom

#Betegségek #izom

23 db cikk a témában

#izomsérülés
2014.02.17.

Izomsérülések és kezelésük

Sportolás közben nem ritka, hogy az izom megsérül: zúzódás, vérömleny, izomszakadás is kialakulhat. Mik a tüneteik, és hogyan kell kezelni őket? Cikkünkből megtudhatod!

#csontrepedés
2013.01.09.

Fiatalkori csontrepedés

Egy amerikai tanulmány szerint a tini sportolok körében gyakoribb a csontrepedés, mint ahogy azt gondolnánk. A kutatás még arra is kitért, hogy a sportoló lányoknál gyakoribb a csontrepedés, mint a sportoló fiúknál.

#üvegcsontúság
2012.04.15.

Egy üvegcsontú srác élete

„Az élet nem azért adatott meg, hogy azon siránkozzunk, milyen nehéz, milyen boldogtalanok vagyunk, hanem azért, hogy minden percét úgy éljük meg, hogy az olyan emberek számára, akik még nálunk is nehezebben élnek, példát mutassunk vele.” Ezek egy tatai fiatalember szavai. Nem egy hétköznapi srácról van szó. Norbert kerekesszékben tölti mindennapjait. Sportol, üveget fest, és közben nagyon örül annak, hogy igazi barátai vannak.

#mps
2011.05.22.

Mi okozza az izomfájdalmat?

A myofascialis fájdalom szindróma (MPS) egy divatos, modern elnevezés, melynek jelentése egyszerűen csak annyi, hogy izomfájdalom. Arra utal, hogy a fájdalom és a gyulladás a test lágy szöveteiben található meg.

#izomláz
2010.10.28.

Izomláz - szükséges rossz?

Ahogy egyre több időt töltünk a szabadban sportolással, túrázással, felmerül a kérdés: vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel.

#kóla
2009.10.05.

A kóla bénulást okozhat

Az emberek az utóbbi időben több üdítőitalt fogyasztottak, mint valaha. Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a túlzott kólafogyasztás izomproblémákat okozhat.