Betegségek, baktérium

#Betegségek #baktérium

89 db cikk a témában

#hepatitisz
2011.02.09.

Mi is az a Hepatitis B?

Biztosan sokan hallottatok már a Hepatitis B nevű vírusról, de tényleg mindegyikőtök tudja, hogy valójában mi is ez a betegség? Nyilvánvalóan mindannyian szeretnénk magunkat megvédeni ettől a betegségtől. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a lehető legtöbbet tudjunk meg róla.

#influenza
2011.01.28.

Ne az influenza döntsön le a lábadról!

Biztos hallottad, hogy mindenki az ez évi influenza-szezonról beszél, de valószínű, hogy nem is gondolkodtál többet rajta, hacsak nem te is elkaptad. Ha beteg leszel, segíthet hogy gyorsan jobban érezd magad, ha tudod mitévő légy.

#vizelet
2010.11.20.

Színtelen vizelet - Mi okozza?

"Miért van az, hogy a vizeletem sokszor színtelen? Főleg akkor fordul ez elő, amikor a barátommal szexelünk, és elmegyek utána pisilni."

#hüvely
2010.11.01.

Hüvelyfertőzés 14 évesen - Hova forduljak?

"Azt hiszem, elkaptam valami fertőzést a hüvelyemben. Két napja viszket, és nem tudom, mi a teendő. Nőgyógyászhoz nem szeretnék még menni. 14 éves korban kell szülői beleegyezés?"

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#probiotikum
2010.10.13.

Egészségünk őrei: a probiotikumok

A téli időszakban gyakori náthás, meghűléses panaszok megelőzése és kezelése kapcsán egyre többet hallhatjuk a probiotikum kifejezést. Sokan mégsem ismerjük pontos jelentését, nem tudjuk mikor, és hogyan alkalmazhatjuk őket egészségünk védelmében. A probiotikumokról dr. Hidvégi Edit gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.

#nátha
2010.10.05.

A fülgyulladás és kezelése

Az őszi-téli időszakban a közösségbe kerülő gyermekek gyakran panaszkodnak fülfájásra. A fülgyulladással kapcsolatban dr. Csányi Mártát, a Budai Allergiaközpont fül-orr-gégész orvosát kérdeztük.

#kosz
2010.05.10.

Egy kis kosz nem árt?

Gondoltad volna? Kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy bizonyos baktériumok, vírusok és férgek, melyek a „koszevés” során jutnak a szervezetbe, segítik az erős, egészséges immunrendszer kialakulását. Ezek szerint van még mit tanulnod a kistesódtól...

#tüdőbaj
2010.05.05.

Ezek is ártanak a tüdődnek - hitted volna?

A levegőben terjengő irritáló anyagok, akár a szabadban, akár a lakásban, asztmát okozhatnak vagy a meglévő betegséget súlyosbíthatják, s ilyenkor a légzésünket krónikus köhögés vagy zihálás jellemzi. A leggyakoribb szennyező anyagok, mint például a kipufogógázok vagy mások dohányfüstje, jól ismert kiváltó okai a tüdőbetegségeknek, beleértve az asztmát is.

#bacilus
2010.01.12.

Amit a kórokozókról tudni kell

Talán úgy gondolhatod, hogy a kórokozókról neked nem kell tartanod, hiszen azok csak a WC-frissítő eladókat fenyegetik a tv-ben. De valójában a bacilusok picike organizmusok, amik anélkül hogy észrevennéd képesek bejutni a testedbe. Ahhoz, hogy egészséges maradj, nem árt tudnod pár dolgot ezekről a parányi szervezetekről.

#húsevő baktérium
2009.11.05.

A húsevő baktériumról

Már a neve is félelmet keltő annak a baktériumfajtának, mely változatlanul - bár szerencsére igen ritkán - végzetes fertőzések okozója. Pusztításának eredménye olykor látható a televízió képernyőjén, bulvárlapok hasábjain közzétett fotókon.