Betegségek, baktérium

#Betegségek #baktérium

89 db cikk a témában

#fülgyulladás
2015.06.22.

Nyári fülbetegségek

A fülgyulladásról azt gondoljuk, hogy az őszi-téli évszakok betegsége. Fülfájdalom azonban nyáron is jelentkezhet. Gyakran az allergia szövődményeként jelentkezik, de a panaszokat a medencék, tavak, tengerek vize is okozhatja.

#fertőzés
2015.06.16.

Hogyan előzzük meg a fertőzéseket nyaralás során?

A nyári szünidőben útra kelünk, és akár a világ egy-egy távoli pontjára szervezzük nyaralásunkat. Ismeretlen terepen nemcsak kalandok és életre szóló élmények várnak ránk, hanem olyan kórokozók is, amelyek komoly egészségügyi problémát okozhatnak.

#seb
2015.04.12.

Sebek és vérzések ellátása

Egy horzsolás ellátásához természetesen nem kell mentőt hívnod, de artériás vagy vénás sérülés esetén ez legyen az első dolgod!

#fog
2015.01.30.

A fogak ápolása a gyönyörű mosolyért

Téged is a frász kerülget, amikor fogorvoshoz kell menned? A legjobb megoldás, ha gondos ápolással teszel azért, hogy az ellenőrző fél-egy évenkénti vizsgálat mellett ne kelljen többször látogatást tenned a rendelőben.

#asztma
2015.01.23.

Gyerekkori asztma

Vajon ha gyermekkorban találkozik a szervezetünk bizonyos kórokozókkal, az segíthet megelőzni az asztmát?

Szálka, tüske, üvegszilánk
#szálka
2015.01.14.

Szálka, tüske, üvegszilánk

Apró, kellemetlen sérülések, de ha elhanyagolod, komollyá is válhatnak. Könnyű elfeledkezni róluk, különösen, ha nem fájnak.

#asztma
2015.01.10.

Megfázás, influenza és asztma

Az egyszerű megfázásos, náthás megbetegedések miatt kerül a legtöbb asztmás kórházba. Először jön a nátha, majd az egyre intenzívebb köhögés, majd az asztmarohamok jelentkezhetnek, és a szervezetben mindenhol gyulladások alakulhatnak ki.

#penicillin
2014.12.03.

A többség csak hiszi, hogy allergiás a penicillinre

A műtét előtt álló, önmagukat penicillin allergiásnak valló betegek költségesebb, sokféle baktériumot elpusztító, vagy az adott esetben kevésbé hatékony készítményt kaphatnak a potenciális fertőzések megelőzésére az egyébként szokásos, penicillin tartalmú antibiotikumok helyett. Sok esetben feleslegesen.

#akné
2014.10.29.

Akné és szervi problémák

Az akné gyökereit minden esetben a hormontermelésben kell keresni. Néha a pattanások egy lappangó hormonális betegség tünetei, ami sokkal komolyabb lehet, mint holmi apró bőrhiba. Ha a kellemetlen pattanásaid a tinédzserkorod után évekkel később is burjánzanak, akkor lehetséges, hogy belső szervi problémát jeleznek.

#stressz
2014.10.15.

Stressz tinédzserkorban

Megfelelni a szülők és a kortársak elvárásainak, az iskolai követelményeknek, illetve a párkapcsolati igényeknek a leggyakoribb feszültségforrás egy tizenéves életében. A túl sok stressz azonban életkortól függetlenül egészségkárosodást okozhat.

#rák
2014.10.08.

Fertőzések és láz rákos betegnél

A fertőzéseket nem szabad félvállról venni, különösen akkor, ha rákos betegségben szenvedsz. A fertőzések leggyakoribb jele a láz. Ezért ha lázad van, hívd az orvosodat! Elmondjuk, miért.

#barkácsolás
2014.08.09.

A barkácsolás veszélyei

Fúrás, faragás, barkácsolás, elektromos készülék javítás és az egyéb ház körüli munkák végzése közben bármikor előfordulhat kisebb-nagyobb baleset. Az elsősegélynyújtás életmentő is lehet!

#emésztés
2014.07.30.

Puffadás, gyomorégés: tippek a jobb emésztésért

A rohanó életvitel, a helytelen étkezés, a stressz és a kevés mozgás miatt sokan küzdenek emésztési panaszokkal. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosának segítségével áttekintjük a leggyakoribb problémákat és kezelésükkel kapcsolatban is igyekszünk megoldást kínálni.

#húgyút
2014.07.09.

Gyakori húgyúti fertőzések lányoknál

A lányok anatómiai okok miatt sokkal fogékonyabbak a húgyúti fertőzésekre. A húgycsövük viszonylag rövid, ezért a kórokozó baktériumok nagyon könnyen a húgyhólyagba vándorolhatnak, másrészt a húgycső-nyílás közel van mind a végbélnyíláshoz, mind a hüvelyhez.

#fertőzés
2014.07.01.

Gyomor-bélrendszeri fertőzések

A gyengébb szervezetek hamarabb kiszáradnak, és az ellenálló képességük is kevésbé hatékony, ezért esetükben egy gyomor-bélrendszeri fertőzés komoly következményekkel járhat.