Zöldövezet, környezetvédelem

#Zöldövezet #környezetvédelem

153 db cikk a témában

#légi felvétel
2021.04.06.

A National Geographic Magyarországról forgatott

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában bemutatja Magyarországot, mégpedig felülről! Lenyűgöző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot levetítik harminc országban!

#szívószál
2021.03.02.

A műanyag szívószálak szennyezik a bolygót - és károsak az egészségünkre is

A műanyag szívószálak jól ismertek a súlyos környezeti hatásaik miatt, és gyakran kerülnek óceánokba vagy egyéb állóvizekbe. Ez a probléma több várost is érint (pl. Malibut, Seattle-t, Vancouvert), sőt még az Egyesült Királyságot is, ahol betiltották az egyszeri felhasználású műanyag szívószálakat.

#mezőgazdadág
2021.02.23.

Mezőgazdaság és ökológiai lábnyom

Az étel alapvető emberi szükséglet, és az egészséges táplálkozás az egészségünk és jólétünk kulcsfontosságú eleme. Az élelmiszer és a különböző ízek iránti igényünk kielégítésére az idő előrehaladtával komplex és egyre globalizáltabb termelési és szállítási rendszer alakult ki. De mit jelent ez az ökológiai lábnyomunkra nézve?

#ökolábnyom
2021.01.22.

Magyarország ökolábnyoma

Az ökológiai lábnyom nem újkeletű fogalom, azt jelenti, hogy egy társadalomnak mekkora mennyiségű földre, vízre és energiára van szüksége önmaga fenntartásához és a megtermelt hulladék elnyeléséhez. A statisztikák alapján Magyarország egy lakosának ökológiai lábnyoma kb. 3,7 hektár.

#tűzveszély
2020.06.25.

Itt a hőség: veszélyben az erdők

Sokan nem is sejtik, hogy kánikula idején az éghető vékony biomassza akár egy óra alatt képes kiszáradni. Az extrém meleg miatt az erdők is fokozott veszélyben vannak. Ez pedig fokozott óvatosságot követel azoktól is, akik a szabadban szeretnének tüzet gyújtani.

#tenger
2020.06.21.

A tenger veszélyei

Erős hullámzás, sodrás, dagály, hirtelen változó vízmélység: mind jelentős veszélyt hordoznak magukban a tengeri fürdőzés során. A cikkünkben olvasható tanácsok betartásával elkerülheted a baleseteket!

#fogyasztói társadalom
2019.11.06.

A világ 10 legszörnyűbb terméke

A modern világban számtalan cucc létezik - nagyon sok hasznos és nagyon sok felesleges. Sajnos egyre gyakrabban vásárolunk egyre több terméket, abban a hiszemben, hogy jobbá fogják tenni életünket, így évente rengeteg pénzt költünk egyébként felesleges árukra. Ez itt a modern világ 10 legszörnyűbb termékét bemutató lista.

#papír
2019.10.05.

Így spórolhatsz a papírral

A legtöbb tanuló rengeteg papírral megy iskolába: jegyzetek, füzetek, tanulási eszközök, személyes papírok. Ám ez nem túl szerencsés megoldás a környezetünkre nézve.

#Navizoo
2019.09.05.

A Navizoo alkalmazás összeköti az állatbarátokat és az állatvilágról tanít

A Navizoo eredetileg az első állatkert-navigáció volt, ahol több tucat állatkertet térképeztek fel világszerte. A 2019-es szezonban az indítás új interaktív funkciókat készített, amelyek lehetővé teszik az állatkert látogatóinak és az állatbarátoknak, hogy több információt kapjanak az állatokról és oktatási játékokat játszhassanak.

#iskola
2019.08.31.

Környezetbarát tanév

Új tanév kezdődik, amely jó alkalom arra, hogy tiszta lappal indulj több tekintetben is. Például tehetsz új fogadalmakat. A legelsők között lehetnek azok, amelyek a környezetvédelemről szólnak - hiszen annyi felesleges hulladék keletkezését meg lehet előzni, ha odafigyelünk!

#sátor
2019.08.02.

Sátortippek fesztiválozóknak

A legnagyobb fesztiválokon lehet sátorozni. Ha ez az első fesztiválod, akkor fel kell adnod a reggeli madárcsicsergésre és friss levegőre ébredésről szóló álmaidat, és szembenézni a tényekkel, hogy milyen is lesz valójában a sátorozás.

#ruhatár
2019.07.28.

Az okos ruhatár

Ha környezetbarát ruhadarabokról beszélünk, biztosan nem vadítóan szexi öltözet jut eszünkbe. Helyette divatjamúlt bő vászonruhák, széles szárú hippi szerkók képe sejlik fel bennünk. Nos, itt az ideje, hogy félretegyük ezeket az ostoba előítéleteket: a környezetbarát ruhatár sokkal inkább a már meglévő viseletek felújítását, karbantartását jelenti, s azt, hogy te is jól érezd magad viseletük közben.

#levegőszennyezés
2019.03.07.

A levegőszennyezés: milyen szmogban élni?

A levegő szennyezése világméretű probléma. A levegő az élővilág, így az ember számára is a legfontosabb életfeltétel. Mit tehetünk, hogy megóvjuk a levegő minőségét?

#műanyag hulladék
2019.01.05.

Ezer évig is szennyezhet egy kidobott nejlonszatyor

Az emberiség egyik legnagyobb környezetvédelmi problémája a sok műanyag termék, kiváltképpen a műanyag zacskók. A fogyasztók javarésze minden egyes vásárlásnál új zacskót vásárol, ahelyett, hogy a korábban megvett, otthon a szekrény alján lapuló bevásárlótáskát használná. Ezzel a pusztulás szélére sodorva a Földet.

#víz
2017.08.04.

A víz hét csodálatos tulajdonsága

Az élet forrása a víz, nélküle nem létezne élet a Földön. Tudtad, hogy az emberi test közel 75 százaléka víz? De nem csak az embereknek szükséges ez a létfontosságú anyag, hanem a növényeknek és az állatoknak is. A csúcstartó a medúza, hiszen testének 98-99 százaléka vízből áll.