Zöldövezet, környezettudatosság

#Zöldövezet #környezettudatosság

101 db cikk a témában

#fogyasztói társadalom
2019.11.06.

A világ 10 legszörnyűbb terméke

A modern világban számtalan cucc létezik - nagyon sok hasznos és nagyon sok felesleges. Sajnos egyre gyakrabban vásárolunk egyre több terméket, abban a hiszemben, hogy jobbá fogják tenni életünket, így évente rengeteg pénzt költünk egyébként felesleges árukra. Ez itt a modern világ 10 legszörnyűbb termékét bemutató lista.

#papír
2019.10.05.

Így spórolhatsz a papírral

A legtöbb tanuló rengeteg papírral megy iskolába: jegyzetek, füzetek, tanulási eszközök, személyes papírok. Ám ez nem túl szerencsés megoldás a környezetünkre nézve.

#Navizoo
2019.09.05.

A Navizoo alkalmazás összeköti az állatbarátokat és az állatvilágról tanít

A Navizoo eredetileg az első állatkert-navigáció volt, ahol több tucat állatkertet térképeztek fel világszerte. A 2019-es szezonban az indítás új interaktív funkciókat készített, amelyek lehetővé teszik az állatkert látogatóinak és az állatbarátoknak, hogy több információt kapjanak az állatokról és oktatási játékokat játszhassanak.

#iskola
2019.08.31.

Környezetbarát tanév

Új tanév kezdődik, amely jó alkalom arra, hogy tiszta lappal indulj több tekintetben is. Például tehetsz új fogadalmakat. A legelsők között lehetnek azok, amelyek a környezetvédelemről szólnak - hiszen annyi felesleges hulladék keletkezését meg lehet előzni, ha odafigyelünk!

#ruhatár
2019.07.28.

Az okos ruhatár

Ha környezetbarát ruhadarabokról beszélünk, biztosan nem vadítóan szexi öltözet jut eszünkbe. Helyette divatjamúlt bő vászonruhák, széles szárú hippi szerkók képe sejlik fel bennünk. Nos, itt az ideje, hogy félretegyük ezeket az ostoba előítéleteket: a környezetbarát ruhatár sokkal inkább a már meglévő viseletek felújítását, karbantartását jelenti, s azt, hogy te is jól érezd magad viseletük közben.

#fesztivál
2019.07.22.

Biztonsági tippek fesztiválokra, koncertekre

A fesztiválok tele vannak szórakozásra vágyó emberekkel, akik csupán jól szeretnék érezni magukat, de sajnos sokan eshetnek tolvajok vagy erőszakos emberek áldozatául. A leggyakoribb eset a sátrakból való lopás, de a szexuális bántalmazás is gyakori.

#víz
2018.04.08.

Meglepő dolgok az ivóvízben

A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt évek amerikai kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, amire nem is gondolnánk.

#Föld
2016.04.22.

Föld napja: ne csak a mai napon vigyázzunk a környezetre!

Ma már mindenki tapasztalhatja, hogy a Földünk súlyos környezeti problémákkal küzd. Ennek elsődleges oka az emberiség demográfiai robbanása, minek következtében egyre több területre, táplálékra, energiaforrásra van szükségünk, illetve sokat ront a helyzeten a mérhetetlen ipari szennyezés is. Egy kis odafigyeléssel viszont Te is sokat segíthetsz!

#jegyzet
2016.03.07.

Legyenek a jegyzeteid környezetbarátak!

Az órai jegyzeteimet eddig régimódian, hagyományos füzetbe írva rögzítettem. Ám a tabletek korában felfigyeltem az olyan alkalmazásokra, amelyek segítik a jegyzetelést. Már csak a környezetre gyakorolt hatásán gondolkodom… Hány oldalnyi jegyzetet kell készítenem tableten vagy laptopon ahhoz, hogy jót tegyek a környezetnek?

#Föld
2015.09.21.

Védd a Földet, járj könyvtárba!

A helyi könyvtár (újra) felfedezésével nem csak papírt spórolsz, de pénzt is, hiszen nem kell többé könyvre, újságra költened!

#test
2015.08.14.

Környezetbarát sportfelszerelés

Hogyan kapcsolódhat össze a sport és a környezetvédelem? Például a környezetbarát sportfelszelések használatával.

#gyomirtó
2015.07.19.

Gyilkos gyomirtók és rovarölő szerek

Azok a szülők, akik kertjükben gyomirtót és rovarölő szert használnak, potenciális veszélynek teszik ki gyermekeiket. Egy tanulmány szerin, a vegyszerek leginkább rákos megbetegedések előidézői lehetnek.