nagytakarítás
#Zöldövezet

Tavaszi nagytakarítás a gardróbodban

2024.03.01.
2 perces olvasási idő

Ki a régivel, a hótaposó csizmákkal és a nagykabáttal, és elő az újat! Üdvözöld a gardróbodban a hatalmas teret, amit most megtölthetsz!

A tavasz a megújulás és a növekedés évszaka. Nekünk, földi halandóknak ez azt jelenti, hogy itt az idő, hogy felcsapjuk a szekrényt, és elkezdjük a nagytakarítást. De mielőtt elraknánk azokat a nagykabátokat, vessünk egy jó alapos pillantást szekrényeinkre. Itt a megtisztulás, adományozás és elpakolás ideje, és mi segíthetünk neked ebben!

Szánj rá néhány órát, és szerezz motivációt, mert néhány fontos (és nehéz!) döntést kell majd meghoznod. Az a jó hozzáállás, ha követed az 1-év-szabályt: mindent, amit egy évig nem használtál dobj ki, passzolj le vagy adj le egy használtruha boltban.

A gardróbod felfrissítése pedig nemcsak hasznos, de fel is dob, pláne, ha eladományozod a már nem használt, de jó állapotban lévő cuccaidat! Készen állsz az új évszakra?

A mi segítségünk: 12 tipp a tökéletes tavaszi ruhatárhoz

1. Itt a megtisztulás ideje. Vagy a kidobásé? Csak ne a javításé…
A szaggatott harisnya talán elmegy Ke$ha stílusához, de a te szekrényedben nem kell foglalnia az értékes helyet! Végy inkább 2 új párat - a következő télre!

tavaszi ruhatár2. Vigyázz a drágaságokra – és itt most nem az ékszereidre gondolunk
Bőr, velúr és szőrme cuccaidat gondosan raktározd, erről akár kérd ki a közeli tisztító, mosoda tanácsát is! A szőrme otthon is tárolható. Helyezd őket ruhazsákba, és tárold sötét, száraz szekrényben!

3. Hozd rendbe a csizmádat
Egész télen koptattad – és ez meg is látszik rajta. Vidd el egy suszterhez, sarkaltasd meg, és fényesíttesd ki őket! Meglátod, a következő őszre szebbek lesznek, mint új korukban.

4. Pakold el rendesen a pulcsijaidat
Már a nagymamád is molyirtót használt erre a célra – ha nem, akkor a ruhák legközelebbi előszedésekor lyukakat talált rajtuk, hála a bosszantó molylepkéknek. Helyezz te is molyirtószert a szekrényedbe, vagy ami még jobb, használj levendulát vagy cédrust! Megteszik a hatást, a ruháidnak pedig friss illatuk lesz. Nincs szíved kidobni a kedvenc pulcsidat? A kinőtt, régi pulcsik új élete: a legjobb ötletek egy helyen

5. Add tovább azokat a ruhákat, amik már nem jók rád
Mindannyiunknak vannak olyan a cuccai, amibe csak pár kiló, és belefogyunk. Vagy legyenek ezek a ruhák a fogyásod céljai, vagy adományozd el őket jótékony célokra! Így szabadíthatsz fel helyet azoknak a ruháknak, amik jók rád, és amiket tényleg viselni fogsz.

6. Válogasd át a farmerjaidat
A tökéletes farmer keresése igazán jó sport! Néha nadrágot nadrágra halmozunk, de végül mindig csak az egy-két kedvencünket hordjuk. Ne hagyd, hogy a többi fölösleges helyet foglaljon a szekrényedben, adományozd inkább a Vöröskeresztnek! Vagy árverezd el a neten – kinek ne jönne jól egy kis plusz pénz manapság?

7. Szabadulj meg a régi télikabátoktól és pulóverektől
Mosd ki, vagy küldd a tisztítóba régi kabátjaidat és pulóvereidet, majd próbáld meg eladományozni őket!

8. Újítsd meg a régi cuccaidat
Leadtál pár kilót? Vidd a túl bő ruháidat varrónőhöz, és vetess be a bőségükből, hogy pont jók legyenek rád! A költsége talán magasabb lesz, mint tervezted, de a csináltatott ruha igazán jó befektetés.

9. Száműzd a kisestélyiket
Te talán azért örülsz, mert búcsút inthetsz használt báli ruháidnak, egy másik lányt pedig lehet, hogy épp ez tenne boldoggá. Keress a neten boldog vásárlókat számukra!

10 .Készítsd fel szandálodat a tavaszra
Valószínűleg tavaly csak ezeket viselted. Javíttasd meg a talpukat, és már készen is állnak a következő szezonra!

11. Elő a tavaszi ruhákkal
A lenge tavaszi ruhák már csak rád várnak, de előbb varrasd össze a lyukakat, és tisztítsd ki a foltokat!

12. Tedd rendbe a szekrényedet
Most, hogy már letisztultak a dolgaid, lássuk mink is van! Akaszd vállfára a ruháidat: ezzel helyet takarítasz meg, és tiszta, átlátható lesz a szekrényed. Fordítsd az összes ruhádat ugyanabba az irányba, így sokkal könnyebb lesz átlátni őket, hidd el! Rendezd el a felsőidet, nadrágjaidat, szoknyáidat! Ha van kedved, a kategóriákon belül színek szerint is csoportosíthatod őket.

(KamaszPanasz - B.K; stylelist)