pulóver
#Ezt látnod kell

A kinőtt, régi pulcsik új élete: a legjobb ötletek egy helyen

2015.11.05.
1 perces olvasási idő

Mindnyájunknak van egy kedvenc kötött pulcsija, ami a legnagyobb hidegben sosem hagy cserben: meleg, puha és minden szetthez passzol. Ezért felvesszük újra, újra és újra. Óhatatlan, hogy egy idő után aztán elkezd kinyúlni, megfakulni, bolyhosodni, nekünk pedig a szívünk szakad meg, hogy meg kell válnunk tőle. Vagy mégsem?

Mit szólnál, ha a kiselejtezés helyett inkább átalakítanád? Így új életre kelhet, és talán még évekig kiszolgálhat. De mit lehet készíteni kötött pulóverből? Íme, az 5 legjobb kreatív ötlet.

1. Igazán egyedi karkötő

Ehhez szükséged lesz egy-egy fa vagy műanyag karperec alapra - ezeket kreatív boltban be tudod szerezni néhány száz forintért. Ezután vágj le a pulcsid ujjából egy akkora darabod, ami befedi az alapot és tekerd rá. Rögzítheted varrással, ragasztással, de ha még kreatívabb kiegészítőre vágysz, egy különleges gombbal is összefoghatod a kötött anyagot.

karkötő

2. Pihe-puha takaró

Elég kézenfekvő megoldás takarót varrni az elnyűtt pulóverekből, hiszen garantáltan meleg és puha darabot készíthetsz belőlük. Játszhatsz a formákkal (négyzet vagy háromszög alakú anyagdarabok), a mintákkal és színekkel. Egy biztos: ilyen takarója senki másnak nem lesz a világon.

takaró

3. Pohárfogó

Te is a suli felé menet szoktad meginni a reggeli forró teádat vagy kávédat? Hogy meg ne süsse a kezed a pohár, készíts rá egy egyszerű, de nagyon dekoratív pohárfogót. A többiek biztos irigykedve nézik majd a legújabb szerzeményed.

pohárfogó

4. Divatos sál a nyirkos, ködös reggelekre

Sálból sosem elég! A kedvenc pulcsidból egész könnyen készíthetsz egy újabb darabot a gyűjteményedbe, ami azért is szuper megoldás, mert ezzel az anyag nagy részét felhasználhatod. Így nem számít, ha kinyúlt a pulcsid, hiszen az épen maradt részből még így is készülhet egy meleg nyakbavaló.

sál

5. Dekoratív díszpárnahuzat

A díszpárnákkal ugyanaz a baj, mint a kedvenc ruhákkal: egy idő után formátlanná, fakulttá válnak. Ideje, hogy felújítsd őket. A pulóvered kötött anyagából készült huzat amellett, hogy mutatós, igazi téli hangulatot kölcsönöz a szobádnak.

párnahuzat

(KamaszPanasz - little-inspirations.blogspot.hu)