Főoldal / EZT LÁTNOD KELL / 3 szuperegyszerű húsvéti tojás ötlet
  2016-03-25

3 szuperegyszerű húsvéti tojás ötlet

Ha nem szeretsz pepecselni, de mégis saját készítésű ajándékkal lepnéd meg a húsvéti locsolkodókat, ezek az ötletek neked lettek kitalálva. Pár perc és néhány hozzávaló szükséges hozzájuk!

- hirdetések -

1. Fesd márványosra körömlakkal

Cseppents hideg vízbe két-három különböző színű körömlakkot, óvatosan vegyítsd el a színeket pl. egy fogpiszkáló segítségével, majd a kifújt tojásokat lassú mozdulatokkal forgasd bele a festékbe.

 

2. Mintázz gumigyűrűvel

Mielőtt festékbe máratnád a tojásokat, tegyél rájuk gumigyűrűt - akár a befőttes gumi is megfelel -, így ilyen csíkos mintát kaphatsz:

 

3. Formázd meg zsinórból

Fújj fel néhány kisebb méretű lufit. Készíts csirízt vagy önts egy tálba keményítős vizet, de akár ragasztóval is dolgozhatsz (ezt érdemes vízzel higítani). Ebbe a folyadékba áztass be színes fonalat, amit tekerj rá a felfújt lufikra, amíg a kívánt formát és mintát el nem éred. Hagyd a fonalat megszáradni, majd amikor már kellő tartása van, ereszd le vagy szúrd ki a lufit, így könnyen kicsúsztathatod a formából. Már kész is a saját készítésű tojás, amit felfűzhetsz girlandnak, de apróbb csokit is elrejthetsz benne.

(zacc)