tavasz
#Ezt látnod kell

3+1 pár perces tavaszi dekoráció

2023.03.12.
1 perces olvasási idő

Tavasszal jellemzően előbújik belőlünk a kreatív énünk. Ilyenkor szeretnénk a lakásban is színes, vidám hangulatot teremteni. Ehhez adunk most néhány ötletet.

A legjobb az egészben, hogy az alábbi expressz DIY tárgyakkal nem csupán a szobádat dobhatod fel, de a hozzávalók miatt még a környezetednek is jót teszel, hiszen mindegyik az újrahasznosítás vagy legalábbis az "újragondolás" jegyében készül:

1. Romantikus váza

Mindenkinek ismerősek a kanalas orvosságok jellegzetes barna üvegei. Ezeket normál esetben látni sem akarjuk a nem éppen finom tartalmuk miatt, azonban amikor kiürülnek, kár lenne őket a szemétbe dobni. Egy pici átalakítással ugyanis egész helyes kis vázák lehetnek belőlük:

váza

2. A megunt csészék esete

Valamilyen oknál fogva egy ideje divat csészét, bögrét, poharat ajándékozni. Lehet személyre szabott, mókás vagy valamilyen különleges darab. Ez nem is baj, mindaddig, amíg azt nem vesszük észre, hogy már a szekrénybe sem férnek. Mit kezdhetsz velük, ha nem szeretnéd kidobni őket? Használd őket másképp: fesd újra vagy akár hagyd meg az eredeti mintájukat, és csíráztass bennük növényeket, esetleg ültess beléjük valamilyen sziklakerti növényt. Jól fognak mutatni az ablakodban!

csésze

3. Mi legyen a divatjamúlt körömlakkokkal?

Biztosan nálad is kallódnak olyan körömlakkok, amiket már fel nem kennél, hiszen már nem trendi, sőt ciki lenne a körmeiden. Nem probléma, ettől még használhatod őket másra is, ha már költöttél rájuk. Készíthetsz a segítségükkel például kulcstartót:

körömlakk

+1 A hétköznapi is lehet más...

Vannak olyan tárgyak a környezetünkben, amiket minden egyes nap látunk, kerülgetünk. Mit szólnál, ha feldobnánk kicsit az egyiket? Íme, egy szuper ötlet, amihez csak néhány színes washi tape szükséges :)

plusz egy

(KamaszPanasz - www.buzzfeed.com)