divat
#Testi problémák

Divat vs. egyéniség?

2012.03.12.
1 perces olvasási idő

Vége a télnek! Legalábbis a nagyját letudtuk. Tavasszal nem csak a természet színesedik, hanem a ruhák is vidámabbak, merészebbek. Az elképesztő minták és a pasztellszínek idén kifejezetten divatosnak számítanak. Neked mi áll jól?

A 2012-es divattrendek folytatják az előző évek vonulatát, azaz Coco Chanel védjegyévé vált tengerészcsíkos után idén mindenféle csík divatosnak számít még a cikkcakkos is, de legjobb, ha a ruha olyan rejtélyesen csíkos, mint egy Picasso festmény. A csíkoshoz azonban nem csak bátorság kell, hiszen sok esetben éppen ott erősít, ahol nem kellene. A stylistok első és legfontosabb szabálya: hogyha választani kell aközött, hogy valami divatos vagy jól áll, akkor az utóbbit kell választani, mert nincs annál elkeserítőbb, ha egy jó cucc előnytelen.

A tavalyi „arany” cipőt szívbaj nélkül lehet hordani idén is, sőt be lehet hozzá szerezni még néhány kiegészítőt, ám az idei év egyértelműen a romantikáról szól. A virágos anyagok nem csak bútorszövetként nagyszerűek, nadrágként, kabátkén és nyári ruhaként is menőnek számítanak. divat

Ebben az évben visszaköszönnek olyan régi ismerősök, mint az overáll, a hasat szabadon hagyó, lenge póló és az egyenes nyakkivágás, ismertebb nevén a csónaknyak. Néhány évtizede, anyáink is ezt hordták, tehát ha eddig nem tetted, nézz körül anyukád ruhásszekrényében vagy a turkálóban. A vintage holmikkal nem csak divatos lehetsz, hanem különleges és egyéni is.

Tavasszal a púderrózsaszín, a halványsárga és a baba kék nem csak a kertet lepi el, hanem a ruhákon is visszaköszön. Ruhát csak olyan pasztellszínben ajánlott választani, amely nem sápaszt.

Hamvaiból feléledt a hagyományos fazonú ballonkabát, azonban a semleges tejeskávészín helyett, most vibrálóan, hatalmas virágmintákkal uralja a butikok kirakatát. Ha találsz egy jó színt - esetleg az idei év kedvencét a mandarinsárgát -, ami megy a hajad és szemed színéhez, akkor az évekig a tavaszi-őszi ruhatárad meghatározó darabja lesz.

Jó hír, hogy idén is ér össze nem illő színeket kombinálni (sárgát lilával, zöldet kékkel és pirosat zölddel), sőt a virágmintás cuccokhoz fel lehet venni csíkosat, de a pöttyös sem zárja ki a többi feltűnő, absztrakt motívumot. Sok divatdiktátor leírta már a pöttyös holmikat, de ha Natalie Portman el mert menni egy fekete pöttyös piros estélyiben az Oscar-díj átadójára, akkor egyértelmű, hogy a „babos” nem csak a retro bulik kelléke, a hétköznapokon is hordható annak, aki szereti.

(hotdog.hu)