advent
#Ezt látnod kell

2015 legjobb adventi naptár ötletei

2015.11.23.
2 perces olvasási idő

Hihetetlen, hogy a hétvégén már advent első vasárnapja következik. Talán eddig még nem kapott el az ünnepi láz, azonban lassan érdemes elkezdeni néhány apróság előkészítését a karácsonyi hangulathoz. Van már ötleted az idei adventi naptárhoz? Mutatunk 10 trendi változatot!

Mivel mindegyik naptár egyszerűen elkészíthető, sőt, a legtöbb segítségedre lehet az újrahasznosításban is, így érdemes saját naptárat készíteni a bolti változat helyett. Biztosan egyedi és személyreszabott végeredménye lesz a munkádnak! :)

1. A muffin sütőforma új élete

A legjobb, hogy kevés alapanyag kell hozzá, mégis nagyon mutatós. A sütőformát ráadásul csak ideiglenesen használod másra, így az ünnepek után újra süthetsz is benne.

muffin

2. Újságpapírba csomagolva

Ha szeretnéd az adventi készülődést is az újrahasznosítás jegyében tenni, akkor ezt az ötletet neked találták ki! Az újságoknak viszonylag rövid életük van egy háztartásban, pedig sok hasznos dolog készülhet belőlük, így például csomagolóanyagnak is kiválóak. Burkold be az adventi meglepetéseket újságpapírba és számozd be a csomagokat. Szerintünk nagyon jól mutat!

újság

3. Minimalista megoldás

Nem véletlenül jött divatba (újra) a minimalista stílus: egyszerű, de mégis ütős. Ehhez a naptárhoz csak natúr színű papírzacskókra lesz szükséged, illetve filctollra, zsinegre és kapcsokra. Nézd, milyen jól néz ki!

minimál

4. Vedd elő az origami tudásodat!

Hajtogass mókás formákat vékony kartonpapírból, számozd be őket, és rejts el bennük apró ajándékokat. Ennyi! Már kész is az egyedi adventi naptár!

origami

5. Parafatábla újragondolva

A parafatáblákat ezer módon fel tudod használni a szobád dekorálására. Most egy ünnepi verziót mutatunk neked. Függessz fel gombostűvel kedves idézeteket, üzeneteket tartalmazó papírkártyákat és helyezd el a lakás központi részére. Így minden napra jut egy inspiáló gondolat.

parafa

6. Dobozba rejtett meglepetések

Manapság sok használati tárgyat (telefont, parfümöt, iskolai felszereléseket) árulnak kartondobozokban, amik aztán vagy otthon kallódnak a szekrény mélyén felesleges lomként, vagy a kukába kerülnek - holott ilyen szuper dolog is készülhetne belőlük:

doboz

7. WC-papír guriga: ugye, hogy nem felesleges...

Színes filc anyag, filctoll és néhány guriga. Ezekből az olcsó és egyszerűen kezelhető alapanyagokból gyorsan készülhetnek mutatós darabok: manók, mikulások, angyalkák, rénszarvasok. Ha készen vannak a figurák, már csak meg kell töltened néhány cukorkával vagy a kedvenc csokitokkal. Csak a képzeleted szabhat határt a végeredménynek.

wc papír

8. A december főszereplője: a szaloncukor

Az alapanyag ugyanaz, mint az előzőnél, a kivitelezés pedig zseniális! A szaloncukor formákat igen könnyen kialakíthatod, így felfüggesztve pedig a lakás díszévé válhat az adventi naptárad a következő hónapban.

szaloncukor

9. Adventi gondolatok beborítékolva

A boríték olcsó alapanyag, ennek ellenére igazán szép és hangulatos naptárat készíthetsz belőle:

boríték

10. Fiatalos megoldás

Az ünnepi készülődésnek nem a rohanásról, a pénzköltésről, hanem a ráhangolódásról, az együttlétről kellene szólnia. Készíts személyre szóló üzenetekkel teli naptárat! Írd fel a gondolatokat fa pálcikákra (jégkrémes pálcikákra vagy kreatív boltban kapható fa pálcákra), majd díszítsd őket színes festékkel, apró karácsonyi figurával, végül tedd bele egy szép pohárba vagy tálba.

naptár

(KamaszPanasz, allwomenstalk.com)