Zöldövezet, hulladék

#Zöldövezet #hulladék

60 db cikk a témában

#fém
2010.11.24.

A fémhulladék szelektív gyűjtése

A legjellemzőbb, fémből készült csomagolástípusok: italos alumíniumdobozok, alumínium csomagolófóliák, vas és alumínium konzervdobozok, üvegek záróelemei és kupakok.

#hulladék
2010.11.22.

Az italoskarton szelektív gyűjtése

A többrétegű italoskarton-dobozok családja a háromféle anyagtípusból készülő, úgynevezett társított csomagolóanyagok kategóriájába tartozik.

#ózonlyuk
2010.07.04.

Aki bújt, aki nem... a napsugarak

Az égből leselkednek ránk a káros ultraibolya sugarak. Bizony, ők nap, mint nap meglepik az óvatlan napozókat. Milyen összeesküvés áldozatai lettünk? No és hogyan járhatunk túl a láthatatlan ellenség eszén?

#naptej
2010.06.28.

A Te naptejed mennyire káros?

Nemrég töltöttem el egy hétvégét a tengerparton. Természetesen vastagon bekentem magam napkrémmel. Felmerült bennem a kérdés: vajon károsítom a környezetem azzal, hogy próbálom magamat megvédeni a környezet rám káros hatásaitól? Mit tesz a napkrém a bolygónkkal? Csak akkor olvasd el alábbi írásunkat, ha komolyabban el akarsz mélyedni a témában!

#számítógép
2010.06.19.

Hasznosítsd újra a számítógéped alkatrészeit!

Több cég foglalkozik Magyarországon elektronikai berendezések újrahasznosításával. A begyűjtés, hasznosítás és ártalmatlanítás a gyártó kötelessége, melyek gyakorlati megvalósítására hulladékkezelő intézményeket bízhat meg.

#környezetvédelem
2010.06.03.

Környezetvédelem a köbön

Manapság a csapból is a környezetvédelem folyik. Egyél biokaját hordjál biopamutot, legyél fitt és egészséges és ne szennyezd a környezetedet! - ezt sugallják a reklámok, hírek. De vajon ez mit takar? Mit tehetünk mi magunk környezetünk megóvása érdekében?

#buborék
2010.04.15.

Fújj buborékot CD-ből! - Videó

Mit kezdjünk a megunt CD-inkkel? Adjuk tovább barátainknak. Ragasszuk össze széknek. Kérjük meg gyerekeinket, hogy keressék meg a helyet ahová le tudjuk adni, mint veszélyes hulladékot. Vagy porosodjanak tovább az íróasztalunkon, könyvespolcainkon.

#pizza
2010.04.07.

Pizza szállítás szelektív módon

A lakóközösségek tagjai általában keresztbe teszik bele a pizzás dobozt a kukába. Nehogy mellé, alá, felé bármi beleférjen. Rácsapják a kuka fedelét, s mint aki jól végezte dolgát, kilépnek az utcára.

#vegyi anyagok
2010.02.11.

Mennyi vegyi anyagot viselsz nap mint nap?

Kutatások szerint egy átlagos nő teste nap mint nap több mint 500 vegyszerrel kerül kapcsolatba. Manapság ez nem csak a nőkre jellemző, a tusfürdők, samponok, krémek és más kozmetikumok rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak. A legtöbb ember elképed, mikor megtudja, hogy valójában mennyi vegyszerrel állnak kapcsolatban. Íme, itt egy teszt , melyből megtudhatod, mennyi vegyi anyagot viselsz magadon nap mint nap.

#környezetvédelem
2010.02.03.

Környezettudatos élet

A régen hosszú távra előrevetített környezeti katasztrófa mára aktuálissá vált. A hulladékkezelés teljesen független a globális felmelegedéstől, a természeti állapotoktól.

#környezetvédelem
2009.11.20.

Kövesd a trendet! - A fogyasztási kényszer ellen

Elkészült Budapest internetes Zöld Térképe, amely a lakosok „zöld választását” igyekszik segíteni. A honlapon bioboltok, hulladékszigetek, használt ruha-üzletek, biciklijavítók és sok más érdekesség is helyet kapott. Vess egy pillantást a kínálatukra!

#elektronikai hulladék
2009.08.31.

E-hulladék

A 21. század a „kommunikációs forradalom” időszaka, ugyanis egyre szélesebb termékkínálat áll a vásárlók részére. Manapság már bárhonnan küldhetsz egy sms-t a családodnak, vagy a barátaidnak, vagy akár egy laptop segítségével e-mailezhetsz velük akár az Atlanti-óceán felett is. A technológia világa nagyszerű, azonban hátulütői is vannak: az elektronikai hulladékok.

#szemét
2009.08.27.

Kevesebb szemetet Földünk életben maradásáért!

Az emberek csak vásárolnak, és vásárolnak. Kimutatták, hogy két évvel ezelőtt a világon minden másodpercben gyártottak egy autót, és az emberek naponta 2.3 millió cipőt és 2.6 milliárd játékot vettek meg.