Zöldövezet, hulladék

#Zöldövezet #hulladék

60 db cikk a témában

#tisza-völgy
2012.06.15.

A fenntarthatóságról tanult Pataki Zita a Tisza-völgyében

Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

#TESzedd
2012.06.01.

Összefogás a tisztább környezetünkért

Több mint százezer önkéntes regisztrált a „TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért” akció honlapján, hogy június 2-án, szombaton együtt gyűjtse a hulladékot az ország több mint 700 településén. A gyakorlat az, hogy a helyszínen többen jelentkeznek munkára, mint ahány előzetes regisztráció volt, így még most is csatlakozhatsz.

#Föld Napja
2012.04.22.

Föld Napja: miért fontos?

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? - hangzik a Föld Napja mozgalom jelmondata. Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én nagyot álmodott, és a Föld védelme érdekében elindított egy mozgalmat, amely mára már szinte az egész világra kiterjedt.

#sör
2011.11.22.

Sörösdobozokkal a környezetvédelemért

A környezettudatos életszemlélet része a megújuló energiaforrások – mint a szél vagy a víz - felhasználása. A napenergia hasznosításának egyik házilag is elkészíthető formája a sörkollektor, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

#mobiltelefon
2011.09.29.

Veszélyes hulladék: a mobil

A világon egyre több és több ember használ mobiltelefont, ráadásul sokan állandóan a legújabb modellre cserélik ódivatú készüléküket. A kidobásra váró telefonok egy ideig még a szekrényben pihennek, utána viszont - gondatlanság miatt - sokuk a szemétben végzi.

#kupak
2011.09.16.

Kupakgyűjtő verseny immáron harmadszor

Az óvodák, általános és középiskolák valamint gimnáziumok számára 2011. május 11. és november 30. között meghirdetett versenyben a résztvevők feladata, hogy minél több műanyag kupakot gyűjtsenek össze palackokról és italos kartonokról.

10 zöld tipp a kerti gazok megállítására
#gaz
2011.06.29.

10 zöld tipp a kerti gazok megállítására

A biokertészet nagy népszerűségnek örvend manapság. Nem véletlenül, hiszen a körülöttünk élőket és a természetet is védjük azáltal, hogy elhagyjuk a különféle gyomirtó és rovarölő szereket, mérgeket.

#baktérium
2011.05.27.

A háztartásban előforduló kórokozók

Egy tanulmány szerint a konyhában több kórokozó lehet, mint a fürdőszobában. Olyan helyeken bújnak meg, ahol a legkevésbé számítanak rájuk.

#hulladék
2011.04.01.

A hulladék útja

A kukásautóból hová kerül a tartalom? Mik a feltételei az újrahasznosításnak? Milyen folyamatokon megy végig a hulladék? Miért kell tisztán szelektálni? Miért préseljük össze a palackot? Miért vegyük le a kupakot? A Laurus Alapítvány kisfilmje bemutatja a hulladékok kezelését együtt a jövőnkért projekt Környezetvédelmi filmsorozat keretén belül.

#szelektív hulladék
2011.03.22.

Szelektív hulladékgyűjtés a gyakorlatban

Ki viszi el? Miben gyűjtsek? Hol lehet kapni? Kit keressünk? Mára már gyakori kérdésekké váltak. Látjuk, hogy igény van arra, hogy az elméletben szépen működő szelektív hulladékgyűjtést a napi gyakorlatba is beépítsük.

#pet palack
2011.03.08.

Hétköznapi veszélyforrás: a PET palack

Sajnos hazánkban a visszaváltható palackok és üvegek alkalmazása nem olyan népszerű, mint tőlünk nyugatabbra, és egyre jobban elterjednek a kényelmesebb, ám több veszélyt hordozó eldobható PET (polietilén) palackok.

#zuhanyzás
2010.12.29.

Hogyan spórolhatunk a zuhanyzással?

Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással ezt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra.