Zöldövezet, higiénia

#Zöldövezet #higiénia

21 db cikk a témában

Zöld tisztítószerek házilag
#tisztít
2024.02.21.

Zöld tisztítószerek házilag

Tavasz közeledtével nemcsak a testünket, hanem a környezetünket is kicsit rendbe rakjuk. Íme, néhány nagyszerű, házilag is elkészíthető, környezetbarát tisztítószer, amely nemcsak az egészségünket, hanem a pénztárcánkat is kímélheti.

Az ágyi poloska
#poloska
2024.02.17.

Az ágyi poloska

Mik azok a poloskák? Esetünkben az ágyi poloska (Cimex lectularius) lapos, ovális testű, nagyjából 5-7 mm hosszúságú, hatlábú, szárnyatlan rovar, barna vagy vöröses színezettel. Ezek a rovarok vérszívó, éjszakai életmódot folytató paraziták, főként emberi vérrel táplálkoznak, ritkán emlős állatokéval.

Aromaterápia
#aromaterápia
2024.01.11.

Aromaterápia

Az aromaterápia az illóolajok alkalmazásán alapuló gyógymód. Az aromaterápia során az illóolajokat inhalálják, vagy külsőleg masszírozásra, borogatásként vagy fürdőadalékként használják. Manapság nagyon népszerű, de sokan nincsenek tisztában a módszer értékeivel és korlátaival.

Otthonunk 6 legkoszosabb helye
#kosz
2023.12.01.

Otthonunk 6 legkoszosabb helye

Gondoltad volna, hogy a számítógép billentyűzetén vagy a távirányítón esetenként több baktérium és vírus telepszik meg, mint a vécécsészében? A lakás legkoszosabb tárgyairól és a fertőzések kivédéséről az alábbiakban olvashatsz.

600 perc töltési idő?! – Vezeték nélküli porszívókat teszteltek
#porszívó
2023.10.10.

600 perc töltési idő?! – Vezeték nélküli porszívókat teszteltek

Az elmúlt években széles körben elterjedt vezeték nélküli porszívók népszerűsége érthető, hiszen csodálatos nem belegabalyodni a kábelbe, mint a hagyományos vezetékes porszívók esetében. De vajon megfelelő választás egy ilyen készülék háztartásunkba?

Szívja vagy ontja a port?
#porszívó
2023.09.06.

Szívja vagy ontja a port?

A hagyományos vezetékes porszívók ma már különböző kivitelben, praktikus megjelenéssel és szuper színekben kaphatóak. Azonban leginkább mégis az számít, milyen jól tisztítanak. A Tudatos Vásárlók Egyesülete most segít kideríteni, melyik porszívóra számíthatunk leginkább ez ügyben.

Ha a kutya a házba piszkít
#kutya
2023.08.17.

Ha a kutya a házba piszkít

Legyen szó fiatal vagy idős kutyáról, vagy egy középkorúról, biztosan sokan tapasztaltátok már, hogy hirtelen csak odapiszkít a szobába. Ez egyszer-egyszer oké, de ha ez rendszeressé válik, a gazdája számára igen kellemetlenné válhat. Cselekvésének rengeteg oka lehet...

Veszélyforrások a lakásban
#lakás
2023.08.06.

Veszélyforrások a lakásban

Lehet, hogy hihetetlen, de még a tiszta lakásokban is számos veszélyforrás leselkedik az ott élőkre, például gondoltad volna, hogy egy sokat használt (és soha nem tisztított) mobiltelefonon több a baktérium, mint egy nyilvános WC ülőkéjén? Nos, anélkül, hogy bárkit meg akarnánk ijeszteni, megmutatjuk a kritikus pontokat a lakásban és azt, hogyan tartsuk tisztán őket?

Hogyan tedd ki az ágyból a kutyád, macskád?
#házi kedvencek
2023.07.23.

Hogyan tedd ki az ágyból a kutyád, macskád?

Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!

A bevásárlóközpontok 8 legpiszkosabb helye
#bolt
2023.07.18.

A bevásárlóközpontok 8 legpiszkosabb helye

Miközben a bevásárlólistádon szereplő termékeket próbálod begyűjteni, meg sem fordul a fejedben, hogy mást is összeszedhetsz a tudtodon és az akaratodon kívül. Olyan kórokozóknak teheted ki magadat, mint az influenza, az E. coli, a stafilococcus, melyek könnyen lebetegíthetnek - akár hetekre is!

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben
#c-vitamin
2023.05.18.

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben

Limonádé, citromos tea, sütikrém. Ezzel kimerítettük volna a citrom felhasználási módjainak tárházát? Vagy talán vannak még rejtett, kihasználatlan tartalékai? Mégis, mi mindenre jó egy citrom?

A 12 legismertebb bőrirritáló tényező
#bőr
2023.03.08.

A 12 legismertebb bőrirritáló tényező

Ismerd be, a szekrényeid tömve vannak mindenféle tisztítószerrel és eszközzel (akár szeretsz takarítani, akár nem). A fiókjaid pedig dugig vannak szépségápolási termékekkel (habár jó néhány már túl van a szavatossági idején). Ruhásszekrényedben már egy tűnek sem jut hely? Szalad a lakás, rengeteg a tennivaló és mégsem jut elég idő mindenre?

A házimunka menő is lehet
#házimunka
2023.02.15.

A házimunka menő is lehet

Nem szereted, ha az anyukád megkér arra, hogy segíts neki a házimunkában és közben úgy tesz, mintha szórakoztató lenne a robotolás? Egy tinédzsernek miért is lenne vicces a porszívózás, a szemetes kiürítése, a kiteregetés?

Veszélyes baktériumok a telefonodon
#mobil
2022.11.26.

Veszélyes baktériumok a telefonodon

Kutatások szerint a mobilok 16%-a E. coli baktériummal szennyezett. A jelenség egyszerű magyarázata az, hogy vannak, akik nem mosnak kezet a mosdóhasználat után. Milyen veszélyeket rejtegethet a telefonod?

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.