Testi problémák, izzadás

#Testi problémák #izzadás

41 db cikk a témában

#testszag
2016.06.20.

Kínos szagok: mit tehetsz a megelőzés érdekében?

Mindannyian szeretnénk ápoltak és tiszták lenni a mindennapokban, azonban előfordulhat, hogy rajtunk kívülálló okokból rossz benyomást keltünk a testszagunk, szájszagunk, lábszagunk, vagy más kellemetlen, belőlünk áradó szag által. Sok esetben a rendszeres tisztálkodás ellenére is szégyenkeznünk kell. Vajon hogyan kerülhető el egy-egy ilyen kínos helyzet?

#testmozgás
2015.12.19.

A kardio edzés előnyei

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet - ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja.

#izzadás
2015.08.06.

Izzasztó a helyzet? Ez lehet az oka

Az emberek általában próbálják elrejteni az izzadságot és az ezzel járó kellemetlen szagokat. Az izzadás természetes folyamat, segít testhőmérsékletünk szabályozásában, segítségével elkerülhetjük a túlhevülést.

#smink
2015.08.01.

Sminktetoválás nyáron?

Itt a nyár, a strandolás és a nyaralás ideje. Az UV sugárzás és a sós, klóros víz okozta kiszáradás azonban a sminktetoválás legnagyobb ellenségei. Az alábbi néhány praktikus tanáccsal könnyen meg lehet óvni a sminktetoválást, mely így hosszú évekig szép marad.

#feromon
2015.03.27.

Feromonok és a vonzerő

Hallottál már feromonnal dúsított parfümről? Reklámokból ismerhetjük már ezt a kifejezést, amelyek olyan kémiai vegyületekre utalnak, amelyek az állatok és az emberek testében is megtalálhatóak. Ezek az anyagok szerepet játszanak például a párválasztásban is.

#farmer
2015.03.27.

A farmer leggings egészségügyi kockázatai

A farmer anyagból készült leggings, avagy a jeggings ismét divatba jött az utóbbi időben. Ám ez a viselet felvethet egy nagy kérdést – vajon teljesen biztonságosak és nincs fertőzésveszélyük?

#kardio edzés
2015.03.18.

A kardio edzés az agyunkat is megtornáztatja

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet, ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban mostani kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja. Itt az idő, hogy megtanuljuk kihasználni a kardio egész testre vonatkozó jótékony hatásait.

#pubertás
2015.02.05.

5 zavaró testi változás a tinilányoknál

Pubertáskorban sok változás megy végbe a fiatalok testén kívül és belül, a hormonoknak köszönhetően. A lányok menstruálni kezdenek, pattanásaik nőnek, megváltozik a testszaguk, szőrösödnek. Meglehet, hogy e változásokat kínosnak és zavarónak tartod.

#érdekességek
2015.01.31.

16 szokatlan tény az emberi testről

Az emberek gyakran mondják, hogy úgy ismerik magukat, mint a tenyerüket. De valójában mennyit tudsz a saját testedről? Itt van 16 érdekesség, ami talán meglep majd.

#lábápolás
2014.12.15.

Praktikák az egészséges lábakért

Nem titok, hogy a legtöbb ember lábának segítségre lenne szüksége. Az elhanyagolt lábfejen olyan bőr van, ami akár 30-szor vastagabb lehet a test többi részén levőnél.

#tetoválás
2014.08.07.

A tetoválás múlandó, az allergia örök: a henna veszélyei

A legtöbb strandon, üzletsoron, a turisták által látogatott helyek közelében egyre-másra bukkannak fel az ideiglenes tetoválásokat készítő művészek. Az alkotásokat fiatalok, idősebbek is szívesen viselik, nem árt azonban az óvatosság, a fekete színt biztosító adalékanyag allergiát okozhat.

#szúnyog
2014.08.02.

Természetes szúnyogriasztók

A szúnyogok jelenléte zavaró lehet, amikor éppen élvezni próbálod a szabadban töltött időt, különösen, ha vendégeket fogadsz.

#testszag
2014.07.18.

Testszaga van, hogyan mondjam el neki?

Tizennyolc éves diák vagyok, és van egy komoly problémám: a lakótársam testszagot áraszt, annyira ritkán fürdik, hogy egy adag szappan elhasználása 2 hónapot vesz igénybe neki. Nem viccelek! Sajnos a jelenlegi helyzetem, és a vele való kapcsolatom miatt nem mondhatom a szemébe a tényeket.

#tisztálkodás
2014.07.17.

Jó ötlet letörölni az izzadságot?

A nyári kánikula miatt izzad a homlokunk. Jogosan vetődhet fel benned a kérdés: töröljük meg a homlokunkat, vagy ezzel csak a lehűlést gátoljuk?

#bőr
2014.07.06.

A nyári bőrbetegségek kezelhetők

Bizonyos bőrbetegségek gyakrabban jelentkezhetnek nyáron, főként azért, mert az izzadás provokálja azokat, vagy a vízben fertőződhetünk meg velük. Dr.Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus a szemölcs, a gomba és a melegkiütés fajtáiról, kezeléséről beszélt.