Testi problémák, fáradtság

#Testi problémák #fáradtság

51 db cikk a témában

#alvás
2020.03.30.

Hogyan tartsd magad ébren természetes módszerekkel?

Egyre többen egyre kevesebbet alszunk. Egyre nagyobb a kísértés, hogy egy energiaitallal vagy kávéval csökkentsük a fáradtságunkat, ha álmosak vagyunk a suliban. Ez azonban egy ördögi körhöz vezet, amiből nehéz kitörni.

#óraátállítás
2016.10.29.

Az őszi óraátállítás hatása a szervezetünkre

Vasárnap hivatalosan is elbúcsúzunk a jó időtől, beköszönt a téli időszámítás. Az óraátállításnak köszönhetően ugyan 60 perccel többet alhatunk, de a rövidebb nappalok és az egyre hűvösebb esték a hangulatunkra és a szervezetünkre is hatással lehetnek. A szürke időben hajlamosabbak vagyunk a depresszióra, az átállítás pedig felborítja napi ritmusunkat. Akad ugyanakkor néhány praktika, amellyel felkészülhetünk erre az időszakra, és könnyebben alkalmazkodhatunk a változásokhoz.

#hang
2016.06.18.

Miért megy el a hangunk kiabálás után?

Néha megesik, hogy annyira belemerülök a szurkolásba, hogy az egész meccs alatt kiabálok - főleg, ha élőben részt tudok venni a mérkőzésen. A legutóbb néhány napja történt hasonló, ám másnapra majdnem teljesen elment a hangom. Mi okozza ezt? Hogyan segíthetek magamon?

#ébredés
2016.06.07.

8 tipp, amivel energikusabbá válhatsz

A következetes ébredési idővel, és a rendszeres étkezéssel felveheted a harcot a kimerültség ellen. Vajon mikor vagyunk a legérzékenyebbek? Mit tehetünk, hogy visszanyerjük az energiánkat?

#alvás
2016.01.14.

Tippek, hogy jól aludj télen

Föltekerni a fűtést és takarókupac alá bújni... Mindez csábítónak tűnhet egy hűvös éjszakán, de nem minden esetben tesz jót a szervezetnek! Miközben alszunk, testhőmérsékletünk alkalmazkodik a szobáéhoz. Akármilyen hihetetlen, a hűvösebb levegő a mélyebb szundításnak kedvez.

#alvás
2015.12.06.

Eleget alszol?

Komoly nehézségek árán tudsz csak reggel felkelni? Tovább tart elaludnod, mint 30 perc? A hétvégén sokkal többet alszol, mint a hétköznapokon?

#alvás
2015.09.11.

Miért hagyjanak a szüleid aludni?

A napod minden percét kihasználod. Egész évben az iskola, házi feladat, sport, részmunkaidős állás, a közösségi életed ápolása és más tevékenységek késztetnek arra, hogy korán kelj és későn feküdj le aludni. Ám, ha nem alszol legalább 8 és fél órát naponta, nem pihensz eleget, és ezzel ártasz magadnak.

#szieszta
2015.08.23.

Délutáni szunyókálás: hogyan csináljuk?

A délutáni szieszta jól bevált szokás a mediterrán országokban: az ebédet követő időszakban elcsendesül a város, az emberek elvonulnak, pihennek. E szokás kialakulásában természetesen szerepe van ezen országok éghajlati viszonyinak, a déli hőségnek. Nem véletlen, hogy elsősorban a nyári kánikula idején vágyunk mi is egy kis sziesztára.

#alvászavar
2015.08.08.

Top 10 áloműző

Ne foszd meg magad egy kiadós esti alvástól! Használd a módszereinket, hogy megkapd a nyugalmat, amire szükséged van!

#álom
2015.07.07.

Betegséget is jelezhet, ha beszélsz álmodban

Gyermekkorban, főként 3 és 10 év között fordul elő gyakran, de a felnőttek 5 százaléka is beszél rendszeresen vagy alkalmanként álmában. A jelenség lehet szórakoztató vagy zavaró, de bizonyos esetekben orvosi kezelést is igényelhet.

17 módja a koffeinmentes talponmaradásnak
#ébren maradás
2015.05.07.

17 módja a koffeinmentes talponmaradásnak

Ébren maradni egyszerű… Legalábbis 5 eszpresszóval és egy energiaitallal. Bár így könnyen felpöröghetsz egész napra, de sajnos egyre nagyobb eséllyel kaphatsz szívrohamot is. Tehát itt a nagy kérdés – hogyan is maradhatsz ébren egészségesen, amikor muszáj?

#alvás
2015.01.31.

Az alváshiány viselkedési problémákat okozhat

Egy tanulmány szerint azok a tinik, akik iskolaidőben kevesebbet alszanak a javasoltnál, vagy rendszertelenül alszanak, sokkal inkább veszélyeztetik az egészségüket, mint az eleget alvó társaik.

#felejtés
2015.01.24.

Felejtés: többféle létezik

Még az anyanyelvünket is elfelejthetjük, ha sokáig nem használjuk. Miért mennek ki a fejünkből a korábban rutinszerűen végzett dolgok is?

#fejfájás
2015.01.15.

Fejfájás a serdülőkorú fiúknál

Annak ellenére, hogy a lányok hajlamosabbak a fejfájásra a menstruációjuk során bekövetkező hormonváltozások miatt, a fiúknak is fájhat a fejük hasonló okokból kifolyólag. Egy tanulmány kimutatta, hogy már az egészen kicsi gyermekeket is gyötri a fejfájás és ez csak erősödik a serdülőkor küszöbén.