Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

276 db cikk a témában

#bőr
2013.10.24.

Hogyan hidratáld a bőrödet?

Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Hogyan őrizhetjük meg a bőr rugalmasságát?

#tesztoszteron
2013.10.02.

Az alacsony tesztoszteronszint kezelése

Az alacsony tesztoszteronszint kezeléséhez az első lépés, hogy megtaláljuk a betegséget kiváltó okot. Mivel a tesztoszteronszint a kor előrehaladtával normál esetben csökken, ez önmagában még nem ad okot a kezelésre.

#pattanás
2013.08.23.

Pattanás kisokos

Okozhatnak-e a gyorsételek pattanást? A zsíros haj napi mosásával megelőzheted a pattanásokat? A fiúknál vagy a lányoknál súlyosabbak a pattanások?

#D-vitamin
2013.08.11.

Miért és hogyan napozz?

Lehet hallottad már, hogy szükséges a napon tartózkodnod, hogy elég D-vitaminhoz jusson a szervezeted. A naptejet azonban ne feledd, még ezen keresztül is sok UVB sugár jut át.

#bőr
2013.05.24.

Arcápolás bőrtípusok szerint

Ha nem a bőrtípusodnak megfelelő arcápolási termékeket használsz, vagy nem jól, akkor csak magadnak okozol vele galibát és kellemetlenséget. Íme, néhány ötlet, hogy elkerüld a bajt!

#rugalmas bőr
2013.05.23.

A rugalmas bőrért

Kamaszként még az embert nem nagyon foglalkoztatják a ráncok, pedig már most is sokat tehetsz azért, hogy idősebb korodban a maihoz hasonlóan feszes maradjon a bőröd.

#alapozó
2013.04.22.

Az arcbőr alapozása

Mi az, amire érdemes odafigyelned, mielőtt felviszed az alapozót, a púdert és a korrektort? Ha megfelelő alapozót használsz, az tökéletesen elfedi a kisebb-nagyobb bőrhibádat, és megvédi a bőröd egészségét.

#pattanás
2013.04.05.

Előzd meg a pattanások kialakulását!

A hiedelmekkel ellentétben a pattanások kialakulásáért nem a szennyezett bőr, a mértéktelen csokifogyasztás vagy a szénsavas italok a felelősek.

#vegyszer
2013.04.02.

Pattanásos bőr: a leggyakoribb kérdések

A pattanások a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartoznak, amelyekről egy generációval ezelőtt úgy gondolták, a zsíros ételek és az édességek fogyasztása miatt keletkeznek, de ma már a szakértők tudása nagyobb a pattanások forrása és kezelése tekintetében.

#pattanás
2013.01.24.

Pattanások kezelése természetesen

A mitesszereket és a pattanásokat a legegyszerűbben konyhai összetevőkkel tudjuk kezelni. Ha a fertőzés enyhe, egy kis otthoni praktika és diéta könnyen segíthet. Viszont ha komolyabb a helyzet, jobb, ha orvoshoz fordulunk!

#kozmetikum
2012.08.31.

Mérgező vegyszerek a kozmetikumokban

A tini lányokat olyan hétköznapi dolgok is veszélyeztethetik, amire még csak nem is gondolnak. Egy kutatókból álló csoport azt állítja, hogy különféle kozmetikai szerekben és testápoló készítményekben, amilyen a rúzs, a púder, a szemfesték, egészségre káros vegyi anyagok, adalékok, a szervezet hormonháztartását károsan befolyásoló kemikáliák lehetnek.

#nap
2012.06.24.

Hogyan napozzunk?

Annak ellenére, hogy sok helyen a napozás ártalmas hatásaira hívják fel a figyelmünket, nem kell, sőt, nem is szabad a napfürdőzés öröméről teljesen lemondanunk, igaz, a megfelelő óvintézkedéseket érdemes megtenni. Napozással kapcsolatos tanácsokat dr. Siklós Krisztina, a Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyásza ad.