smink
#Testi problémák

Sminktippek az idei nyárra

2011.07.31.
1 perces olvasási idő

Ahogy a divat változik, úgy változnak a sminktrendek is. Ahhoz, hogy lépést tarts a trenddel, jó ha ismered az idei irányzatokat is.

Matt színű ajkak

Az ajkak színe meghatározza az egész megjelenésedet, nem kell lemondanod a pinkről vagy a narancsszínről, de használd ezek matt, halványabb változatát. Az arcodra vigyél fel kevés természetes színű alapozót, a bőrhibákat kendőzd el kevés korrektorral. A matt, de erőteljes színű ajkak dominálni fognak, ezért a szemedet csak kevéssé hangsúlyozd. A szemed csak szempillaspirállal emeld ki, a felső pillasor tövébe barna szemceruzát, a belső szemzugokba fehér szemceruzát használj. A szemhéjfestést ezúttal hagyd ki, vagy halvány bézs, de semmiképp se csillogó szemhéjpúderrel sminkeld.

A természetes arc

Az alig smink állítólag sokkal jobban tetszik a srácoknak, mint a harsány színek. Nappalra érdemes ezt a sminket kipróbálnod. Az alapozódon sok minden múlik, ha maszkszerű hatása van, akkor jobb, ha nem is használsz belőle (nemcsak natúr smink készítésekor, hanem egyáltalán).

A legjobb, ha hidratáló krémmel keverve viszed fel az alapozót, korrektort használsz a kritikus helyeken, és halvány pirosítót az arccsonton. Barna szemceruzával húzd ki a szemed, majd az éles vonalat satírozd el. A pillákat barna festékkel fesd, és előtte feltétlenül göndörítsd. A szádat színezett ajakápolóval emeld ki diszkréten, a szemöldöködet fésüld át, ha kissé rakoncátlan, akkor zselével fixáld.

Fényes szemek

A fényes szemfestéket extravagáns alkalmakra vagy este használd. A szivárvány bármely színét használhatod, akár a szemöldök ívéig felviheted a szemhéjfestéket. Használhatsz külön színt az alsó és a felső pillasor festésénél, a szempilláidra is használhatsz színes szempillafestéket. Figyelj arra oda, hogy jó minőségű terméket használj, ha könnyen „leolvad” rólad a smink, tegyél alá bázist is. A csillogást ne vidd túlzásba, se az ajkak, se az arc ne legyen fényes. Csak akkor válaszd ezt a sminket, ha bőröd makulátlan vagy alapozóval könnyen azzá tudod tenni.

Idén is hódít a füstös szem

A füstös szemek úgy tűnik sose fognak kimenni a divatból. Ha nem vagy elég gyakorlott a smink elkészítésében, akkor jó barátod lehet egy fülpiszka. A szemedre a szemfesték felvitele előtt használj bázist, nehogy a redőkben megálljon a sötét szemfesték, mert könnyen lelombozó látványt kelthet. Először csak fekete szemceruzával húzd ki a szemed, majd óvatosan satírozd el, a külső szemzug felé haladva egyre szélesebb legyen az ív, így cicás hatást érhetsz el. Ez megadja a szemfesték felvitelének az ívét, ezek után könnyű dolgod van.

(Forrás: Fókuszban a Nő)