smink
#Testi problémák

5 sminkhiba, amit érdemes elkerülni

2023.07.06.
2 perces olvasási idő

Vannak olyan sminkek, amelyek jobb, ha olyan gyorsan eltűnnek, mintha meg sem történtek volna. Öt „soha ne tedd meg!” tippel szolgálunk számodra, amit érdemes betartani!

Túl sok pirosító

Az emberek azt hiszik, hogy pirosítótól természetesnek, kipirultnak, ártatlannak és csinosnak tűnnek. De mi van, ha túllövünk a célon? Nagyon fontos, hogy a pirosítót azelőtt kend fel az arcodra, mielőtt még bármilyen más szín lenne rajta. Ezután kenj fel egy kevés szájfényt, szempillafestéket és már el is érted azt a hatást, ami sok lánynak nem mindig sikerül!

Hogy melyik a legjobb szín pirosítónak? Nem, nem a mély piros…Válassz hamvas őszibarackot, amely nem túl feltűnő, de az arccsontot mosolygáskor tökéletesen kiemeli! Ezzel bájos, kedves kinézetet nyújt arcodnak. Valamint ez az a szín, mely kortól függetlenül mindenkinek jól áll.

A 60-as évek rettegett kék szemfestéke

Sajnos az 1960-as évek egyik nagy hibája volt, hogy valaki, valamikor azt mondta erre a sminkelési technikára, hogy „Hűha! De jól néz ki!”

Ideje pontot tennünk a történet végére: Vagy nagyon rossz ízlése volt vagy hazudott…Mi egyszerűen hülyét csinálunk magunkból, csak hogy kapjunk egy bókot! Valaki megdicséri a blúzodat és 3 napig egyfolytában képes vagy ezért hordani. A szépség nem egyetlen dologból áll, hanem az összhatást kell értékelni.

Tengerkék kékkel

A kék szemfesték, amivel megpróbálod kihangsúlyozni szemed színét, nem feltétlenül a legjobb megoldás. Mivel főleg a sötétebb árnyalatú kék az a szín, mely igazán kihangsúlyozza a szemed alatti szarkalábakat, vagy kihangsúlyozhatja az arcod egy olyan pontját, amit nem igazán kedvelsz. Ezért ajánljuk inkább a mogyoróbarna és aranyszín kombinációját, hidd el, így igézőbbé válhatnak szemeid.

Fáradtnak látszol!

Nem érzed úgy magad? Mégis mindenki ezt kérdezi tőled? Ez a sminked hibája!

A sminked színeinek helytelen kiválasztásával érheted azt az eredményt, hogy bőröd fáradtnak és élettelennek tűnik. Ezért ne kombinálj szürkés árnyalatú színeket! Ha szürkésrózsaszín pírt, gyöngyházfényű rúzst és szürkés szemhéjfestéket választasz, akkor mindenki szemében szürkének és fáradtnak fogsz tűnni.

A jó hír, hogy neked nem arcmasszásra, hanem egy másik színre van szükséged! Hogyan tudod megvizsgálni, hogy melyik sminked szürkés árnyalatú? Egyszerűen fess egy kevés festéket egy fehér lapra és már meg is lesz a bűnös!

Teltebb ajkak

Az idősebbek azt tanítják, hogy nagyítsd az ajkaidat, de azzal, hogy körbe húzod nem fog nagyobbnak tűnni. Azt viszont elérheted, hogy úgy nézz ki, mint egy bohóc. De akkor, hogyan tudod a telt ajkak illúzióját kelteni? A trükk a színben és a ragyogásban rejlik. Keress egy olyan színt, amely hasonlít az ajakszínedhez, vagy annál két árnyalattal sötétebb. Körülbelül egy milliméter vastagon kend be vele ajkaid, majd jöhet a ragyogás. Próbálj tartós szájfényt választani.

Sokféle sminkelési technika létezik a világon, de ha ezt az 5 fő baklövést elkerülöd, biztosan mesésen fogsz kinézni.

(KamaszPanasz)

Kapcsolódó címkék

smink