borotva
#Testi problémák

Intim szőrtelenítési módszerek

2022.07.23.
1 perces olvasási idő

Van, aki esztétikai vagy higiéniai okokból, míg mások csak a divat miatt távolítják el szeméremszőrzetüket. Mi most sorba vesszük a lehetőségeket!

A csupaszság idáig csak a nőknél volt nyerő, de mostanában egyre több férfi is nekiesik azoknak a gonosz kis szőrszálaknak. Mint korábban sok más divathullám, a szőrtelenség is végigsöpört az egész világon. Hogyan is mutatna egy szupermodell a címoldalon szőrős lábbal? Furcsán néznék azt a fürdőruha-bemutatót is, ahol a modellek bikinialsójából kilátszik egy kis bozont…

Szőrtelenítő krém

Erről csak azért írunk, hogy tudd: intim területen nem használhatod! Ezek erős vegyszerek, melyek egyszerűen leoldják a szálakat. Képzeld el milyen kárt tehetnek, ha bejutnak a hüvelyedbe!

Borotva

A legtöbb nő manapság továbbra is a borotva mellett teszi le a voksát.

Miért jó? Mert nem fáj, gyors és használata egyszerű.

Miért rossz? Az apró szőrszálak már másnap megjelennek, érintésük durva és kellemetlen, növésük legtöbbször viszketéssel jár.

Jó tanácsok: Ha a borotvát választod, akkor fürödj szőrtelenítés előtt! A melegben a szőrszálak felpuhulnak és így jelentősen könnyebb az eltávolításuk. Mindig használj borotvazselét, borotvahabot, esetleg szappant! A lényeg, hogy sose borotválj száraz felületen! Igazán selymes csak akkor lesz a bőröd, ha a szőr növésével szemben, illetve több irányból borotválkozol. Felejtsd el a bátyád és az apukád borotváját, és szerezz be egy olyat, melyet nők számára fejlesztettek ki! Ne borotválkozz minden nap, mert könnyebben irritálttá válik a bőröd! Ha teheted, akkor inkább 3-4 naponta állj neki szőrteleníteni, ami után mindig hidratálj! A legjobb, ha hintőporozol is.

Gyanta

A gyanta már jóval jobb választás, mint a borotva. Lássuk miért!

Miért jó? Hatása hosszan, kb. 3-4 hétig megmarad, ami nagyon vonzó tud lenni egy rendszeres nemi életet élő számára. Egy gyantakészletet elég sokáig használhatsz és ha elsajátítottad a technikát, akkor igazán gyorsan végzel majd a szőrtelenítéssel.

Miért rossz? Mert fájdalmas, főleg az első néhány alkalommal. A pepecselés, aztán a maradék gyanta eltávolítása sem egyszerű feladat.

(Forrás: Csak Mi Ketten)