
#Táplálkozás #vitamin
101 db cikk a témában

A banán hihetetlen hatásai
Mostantól garantáltan más szemmel fogsz nézni a banánra: cikkünkből megtudhatod, milyen pozitív hatással van a szépségedre és az egészségedre.
11 érdekes tény a vitaminokról
A vitaminok nagyon fontosak az ember egészségének megőrzése érdekében. De biztos, hogy mindent tudunk róluk? A cikk most 11 érdekes tényt tár fel a vitaminokról.

Tej és tejtermékek: Miből és mennyit fogyasszunk?
Szükség van arra, hogy rendszeresen fogyasszunk tejet és tejtermékeket? Mikor károsak a tejtermékek a szerveztünk számára? Cikkünkben összegyűjtöttük a tejjel kapcsolatos legfontosabb tényeket.

Mit együnk testedzés előtt és után?
Akár hobbiból, akár versenyszerűen sportolsz, étkezésed alapvetően befolyásolhatja a teljesítményedet, valamint azt is, hogy milyen ütemben fejlődsz. Mely ételek passzolnak a legjobban a testedzéshez, és melyeket érdemes elkerülni?
5 egyszerű étel bárkinek, aki vegán és extrém elfoglalt
Milyen ételeket is együnk, ha alig van időnk és nem eszünk húst? Most mutatunk pár tippet, ami nem okoz gondot a húzós napok után.
Mit egyek reggel, délben és este?
Ahhoz, hogy egész nap energikusak, aktívak és szellemileg frissek legyünk, nélkülözhetetlen, hogy testünket ellássuk a megfelelő tápanyagokkal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nem mindegy azonban, hogy melyik napszakban mit eszünk. Napközben sokszor nem egyszerű feladat megoldani minden étkezést, de egészségünk és lendületünk megőrzése érdekében fontos, hogy próbáljuk megtenni minden tőlünk telhetőt.
Miért sírsz hagymavágás közben?
Mindannyiunk rémálma a hagymapucolás, hagymaszeletelés. Ilyenkor a hagyma csípi a szemünket, marja a torkunkat, potyognak a könnyeink, nagyokat szipákolunk. De mi is áll emögött?
Feketeáfonyát memóriajavításra
Sokan keresik a tökéletes módszert arra, hogyan tudják agyukat fitten tartani. Íme, egy jó lehetőség: fekete áfonya. Te hallottál már róla?
Több D-vitaminra van szükségünk
A téli időszakban a D-vitamin hiányából fakadó problémák minden korcsoportot érintenek. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy több D-vitamint kell bevinnünk a szervezetünkbe.
14 étel, ami segít leküzdeni a depressziót
Szomorúnak, depressziósnak és elkeseredettnek érzed magad? Ez az őszi-téli időszakban gyakran előfordulhat. A jó hírünk az, hogy rengeteg olyan étel van, ami segít leküzdeni a depressziót.
A fehér vagy a barna rizs a nyerő?
Tudtad, hogy a barna rizs nem csak egészségesebb, de előállítása környezetkímélőbb is? Mi a különbség a tápanyag tartalmukat tekintve, és hogyan érdemes elkészíteni őket?
4 szépítő zöldség
A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.
Napi egy alma az egészségért
Egy tanulmány szerint napi egy alma elfogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, a gyulladást, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
Amit a béta-karotinról tudni érdemes
A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.
Savanyú káposzta: az igazi multivitamin
A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!