Táplálkozás, ivás

#Táplálkozás #ivás

88 db cikk a témában

#táplálkozás
2014.05.25.

Ész nélküli evés: 6 tévhit leleplezése

Azt hiszed, ha kis pohárból iszol, akkor az megvéd attól, hogy sokat igyál? A kis poharak még rosszabbnak bizonyultak a felmérések során, mint a nagyok, mivel a vizuális csalódás miatt körülbelül 34%-kal iszunk többet belőlük, mint a magasabbakból vagy szélesebbekből.

#palackozott tea
2012.09.30.

Palackozott tea: egészséges vagy csak felkapott?

A palackozott teában az otthon főzöttel ellentétben nagyon kevés a polifenol, állítják a kutatók. Nagyon divatos az egészségtudatos emberek körében, de nincs annyi pozitív hatása, mint gondolják. Egészségesnek titulálják, mert polifenolokat, antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek kivédeni számos betegséget, köztük a rákos megbetegedéseket.

#egészség
2012.09.14.

A tíz legegészségesebb ital

A folyadékivás alapvető része mindennapjainknak. Gyakran hallhatjuk szüleinktől, hogy igyál sok folyadékot, mert az jót tesz az emésztésednek. Na, jó de mit?

#csokis tej
2012.09.07.

Az ellentmondásos csokis tej

A tej többnyire hasznos a szervezet számára, kivéve ha csokival keverjük. Az évek során az olyan gyerekeket, akik nem szerették a tejet (pedig az fontos D-vitamin és kalciumforrás), egy finom összetevő hozzáadásával vették rá, hogy megigyák azt, mégpedig csokival vagy kakaóval.

#ital
2012.08.21.

Italháború: melyik a legegészségesebb és a legegészségtelenebb?

Van olyan ember a Földön, aki ne szeretné a hideg és ízletes dzsúszt? A színe vibráló, az íze mennyei, az összhatás pedig pontosan megfelel számodra. „De ne olyan gyorsan!” – figyelmeztetnek a dietetikusok. Amíg ugyanis a legjobb minőségű dzsúszok nagy mennyiségű vitamint juttatnak szervezetünkbe, addig a legrosszabb fajták aligha különbek egy pohár folyékony cukornál. A Kamaszpanasz most segít, hogy észrevedd a különbséget!

#koffein
2012.08.02.

Koffeinfüggőség: Van kiút belőle?

A fiatalok több mint 90%-a fogyaszt koffeint nap mint nap, ami a leggyakrabban a kávéban, a teában, az üdítőkben és a csokoládéban fordul elő. Ez összeadva átlagosan 280 mg koffein naponta, ami körülbelül 2 csésze kávéval egyenértékű.

#energiaital
2012.07.27.

Az energiaital károsítja a fogakat

Noha az energiaitalok felpörgetik az embert, károsítják a fogakat. A benne található savak károsítják a fogakat, növelik annak érzékenységét. Emellett a fogágyat is rongálja, és hosszú távon akár fogvesztést is okozhat.

#amerika
2012.07.26.

Túl kevés vizet isznak a gyerekek

Egy amerikai kutatás szerint a gyerekek korántsem isznak annyi vizet, mint amennyit nekik valójában kellene. Ez a hiányosság pedig több komoly és hosszú távú mellékhatásra enged következtetni.

#üdítő
2012.07.09.

Miért ne igyál diétás üdítőt?

Örök kérdés, hogy mennyire károsak az egészségedre a diétás üdítőben lévő vegyi illetve színező anyagok. És a diétás üdítők valóban ártalmatlan alternatívák, ha el akarod kerülni a fölös kalóriákat?

#Lola
2012.05.31.

Lola is tudja: a tej élet, erő, egészség

A tej „arca” lett Lola! A neves énekesnő a Tej Világnapja alkalmából csatlakozott egy 160 országot érintő kezdeményezéshez. Lola saját betegségei miatt is jól tudja: fontos az egészséges táplálkozás, aminek nála szerves részét képezi a napi tejfogyasztás is.

#gyümölcslé
2012.04.20.

Cukrosabbak a gyümölcslevek, mint gondoljuk

Miközben egyre jobban tudatában vagyunk az üdítőitalok magas cukortartalmának, hajlamosak vagyunk alábecsülni a gyümölcslevek, dzsúzok és turmixok cukortartalmát - állapították meg a Glasgow-i Egyetem kutatói felmérésükben.

#energiaital
2012.02.07.

Miért veszélyes az energiaital a fiatalokra?

Dr. Vajda Zsolt, a Heim Pál Gyermekkórház szakorvosa válaszol a legfontosabb kérdésekre az energiaitalokkal kapcsolatban. Nem a koffein az egyetlen összetevő, mely káros lehet a szervezetre...