Táplálkozás, ivás

#Táplálkozás #ivás

88 db cikk a témában

#ásványvíz
2015.08.21.

Milyen ásványvizet igyunk?

Míg évtizedekkel ezelőtt az ásványvíz luxusterméknek számított, addig ma már rendszeres fogyasztása összefonódik az egészségmegőrzés szemléletével.

#szomjúság
2015.08.18.

Alternatívák a szomjúság csökkentésére

Tikkasztó nyári nap van vagy épp egy kimerítő edzés után vagy? Az első dolgod, ha hazaérsz, hogy felhajtasz egy hatalmas pohár vizet. Ám nem csak a víz létezik a világon. Ebben a cikkben olyan folyadékokról és ételekről olvashatsz, amelyek segíthetnek abban, hogy ne légy szomjas!

#cukros üdítő
2015.08.10.

Nyári felfrissülés vagy plusz kalória?

Sokan számolják az ételek kalóriatartalmát diéta során, de sajnos a legtöbb esetben megfeledkeznek az innivalókról. Nagy hiba azt hinni, hogy folyadékkal nem vihetünk be nagy mennyiségű kalóriát a szervezetünkbe. Átlagban a napi összes kalória ötödét az innivalókkal juttatjuk a szervezetbe. Nézzük, mely italok segítik és melyek gátolják a fogyókúrázókat a súlycsökkentésben!

#folyadékpótlás
2015.07.10.

Így növeld a napi folyadékbevitelt

Nehezen tudod a napi minimum folyadékmennyiséget meginni? Sosem vagy szomjas vagy elfelejted, hogy innod kellene? Minden évszakban fontos, hogy elegendő folyadékot fogyassz, de ez kiemelten fontos a nyári melegben, illetve akkor, ha erős fizikai igénybevételnek - pl. rendszeres sportolás - van kitéve a szervezeted. Íme, néhány tipp, amivel egyszerűbb dolgod lesz.

#turmix
2015.07.05.

A legfinomabb nyári turmixok

Egyszerű, gyors, praktikus receptek a vitamindús, édes élvezetekhez! Fogyaszd reggelire, desszertként vagy akár két étkezés között.

#jegestea
2015.07.03.

A fiúkra veszélyes a jeges tea!

Fiúk, jó lesz vigyázni! Bármilyen népszerű és frissítő hatású is a jeges tea, nagy mennyiség fogyasztása sajnos nálatok növeli a vesekő kialakulásának a kockázatát!

#diéta
2015.06.01.

A legegyszerűbb diéta, amiről valaha hallottál

Együnk naponta 500 kalóriát, és egy hét alatt akár 3 kilótól is megszabadulhatunk. Ez elég durván hangzik, nem igaz? Nem kell megijedni, nem akarunk koplaltatni. Sőt, kedvenc ételeidről sem kell lemondanod.

#ital
2015.05.19.

Mit igyál és mit ne, ha diétázol?

Sokszor halljuk azt, hogy milyen ételeket érdemes enni fogyókúra alatt. De mi a helyzet az italokkal? Nem figyelünk rájuk eléggé, pedig sok plusz kalóriát és zsírt vihetünk be velük a szervezetünkbe.

#test
2015.05.15.

Készítsd el a saját sportitalodat!

Manapság már a szivárvány minden színében választhatsz sportitalokat. Ám ezek az italok akár káros anyagokat is tartalmazhatnak. A kemény fizikai munka mellett azonban a víz mellé néha kell egy kis plusz energia. Ráadásul a rengeteg kukába kidobott műanyag palack sem tesz jót a környezetnek.

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.

#sport
2015.04.12.

Étkezés a focimeccsed előtt

Amikor a sportolók egy megmérettetésre készülnek, akkor a megfelelő tápanyagellátás, ami a szükséges erőt, kitartást és koncentrációt biztosítaná, könnyen feledésbe merülhet.

#kókuszvíz
2015.03.28.

Kókuszvíz: a sportolók barátja

Alacsony kalóriatartalmú, természetesen zsír- és koleszterinmentes, több káliumot tartalmaz, mint 4 banán, szuper hidratációt biztosít- ez csak néhány pozitívuma a számos előnnyel rendelkező népszerű amerikai őrületnek: a kókuszvíznek.

#izzadás
2015.02.25.

Ételek, melyek testszagot okoznak

Ettél már valaha igazi olasz fűszerezésű ételt? Ha nem, akkor érdemes kipróbálnod, mert igazán ízletes. Viszont utána olyan kellemetlen szagod lesz, hogy még a zuhany és a szájvíz sem segít rajtad egy bizonyos ideig.

#cisztás fibrózis
2014.10.02.

Mit egyen, aki cisztás fibrózisban szenved?

A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.