Táplálkozás, emésztés

#Táplálkozás #emésztés

74 db cikk a témában

5 étel, amit soha ne mikrózz
#mikro
2023.09.16.

5 étel, amit soha ne mikrózz

Manapság a mikrohullámú sütő szinte elengedhetetlen kelléke egy modern konyhának. Pedig egyes kutatások szerint a mikró által kibocsátott sugárzás változást okoz a szív működésében és a vér összetételében. Emellett a benne készített ételek fogyasztása növeli a bélrendszeri- és gyomorrák kialakulásának kockázatát.

Ételallergiád van? Utazz bátran!
#ételallergia
2023.07.02.

Ételallergiád van? Utazz bátran!

Akár hosszú hétvégékre, külföldi nyaralásokra vagy egzotikus vidékeken töltendő vakációkra is vállalkozhat a ételallergiában szenvedő ember is - csupán körültekintő tervezésre és felkészülésre van szükség.

Ételallergia: 8 összevető, ami tüneteket okozhat
#étel
2023.04.10.

Ételallergia: 8 összevető, ami tüneteket okozhat

Nem egyszerű az élete azoknak, akiknek allergia vagy intolerancia miatt nélkülözniük kell bizonyos ételeket az étrendjükből. Főként azért, mert sok esetben olyan élelmiszerek is veszélyesek lehetnek, és kellemetlen tüneteket okozhatnak, amikről nem is gondolnánk, hogy a kerülendők között szerepelnek.

Tévhitek a helyes táplálkozásról
#lisztérzékeny
2023.03.14.

Tévhitek a helyes táplálkozásról

Számtalan tévhit kering a köztudatban a csípős, a puffasztó hatású, a liszt- és tejtartalmú ételekről, melyek tisztázásához most gasztroenterológus szakértő segítségét kértük.

Mit is jelent az anyagcsere?
#anyagcsere
2022.09.04.

Mit is jelent az anyagcsere?

Ismerősek a következő mondatok? "Már attól is hízom, ha ránézek az ételre, mivel lassú az anyagcserém. Más annyit ehet, amennyit csak akar, mert gyors az anyagcseréje." Bizony, a fogyás körül keringő tévhitek közül az anyagcsere (metabolizmus) viszi a pálmát.

Tej és tejtermékek: Miből és mennyit fogyasszunk?
#laktóz
2021.09.19.

Tej és tejtermékek: Miből és mennyit fogyasszunk?

Szükség van arra, hogy rendszeresen fogyasszunk tejet és tejtermékeket? Mikor károsak a tejtermékek a szerveztünk számára? Cikkünkben összegyűjtöttük a tejjel kapcsolatos legfontosabb tényeket.

#depresszió
2021.07.12.

Diéta depressziósoknak

A lelki problémákra sokszor a legalapvetőbb szokásaink, így például az étkezések is hatással vannak. Depresszió esetén tehát fontos, hogy betartsd az egészséges táplálkozás szabályait, amikkel máris hatalmas lépést tehetsz a jobb hangulat, a kiegyensúlyozott hétköznapok felé. Íme, 10 étkezési tipp, mely segíthet a depresszióból való felépülésben.

#anyagcsere
2021.01.09.

15 egyszerű módszer az anyagcseréd serkentésére

Még mielőtt belekezdenél a testedzésbe, jó ha tudod: rengeteg módja van annak, hogy megszabadulj a zsigeri zsíroktól, serkentsd az anyagcseréd és elkezdj lefaragni a kilóidból. Hogyan teheted meg mindezt?

#fogyókúra
2020.12.29.

A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek

Hogyan fogyjak gyorsan? - ezt kérdést írják be a legtöbben az internetes keresőbe. Az viszont már jóval ritkább, hogy az egészséges fogyás keresőszavakkal próbálkozzon valaki. Dr. Katona Evelin, endokrinológus szerint a tartós fogyás titka az egészséges életmód.

#rizs
2020.10.27.

A fehér vagy a barna rizs a nyerő?

Tudtad, hogy a barna rizs nem csak egészségesebb, de előállítása környezetkímélőbb is? Mi a különbség a tápanyag tartalmukat tekintve, és hogyan érdemes elkészíteni őket?

#fogyókúra
2019.12.08.

A helyes fogyókúra szabályai

Bár sokan fogyókúráznak, a felnőtt hazai lakosság 67 százaléka túlsúlyos vagy kórosan elhízott. A Kutatócentrum felmérése kapcsán 1000 főt kérdeztek meg a fogyókúrával kapcsolatos ismereteikről.

#diéta
2017.03.23.

9 tény, amit nem tudtál a tejről

A tej - legyen az tehéntej, szójatej vagy akár mandulatej - nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Rengeteg kalciumot tartalmaz egyetlen pohárnyi belőle, emellett a tehéntej isteni proteinforrás is. Íme, 9 dolog, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a tejről.

#fogyókúra
2016.11.02.

Ételek, melyekkel könnyebben fogyhatsz

Már több fogyókúrás módszert is kipróbáltál, teljesen hatástalanul? Szeretsz nassolni, vagy csak időnként rád tör a cukoréhség? Az alábbi ételek nem csak a cukoréhséget csillapítják, de rendszeres fogyasztásukkal könnyen megszabadulhatsz a felesleges kilóidtól!

#turmix
2016.06.26.

7 frissítő nyári turmix diétázóknak is

Nyáron van úgy, hogy nem kívánjuk a főtt ételeket napközben. Helyette inkább valami tartalmas, hűsítő, ízletes fogásra vágyunk. Mit szólnál egy turmixhoz? Találd meg a kedvenc italodat a következő egészséges receptek között!