#Táplálkozás #cukor

64 db cikk a témában

#csoki
2012.12.11.

A csoki csak ront a pattanások helyzetén?

Előfordulhat, hogy amit anyukád mondott sokáig, igaz lehet! A csoki igenis rosszabbá teheti az aknék és a pattanások helyzetét, legalábbis egy előzetes tanulmány eredménye szerint. Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen legalább 20 gramm csokoládét esznek az átlagos pattanásszám 4-ről egészen 70-re is felszökött, ami valljuk be, nem kevés.

#édesítőszer
2012.11.14.

Az orvosok szerint az édesítőszer segít a diabéteszeseknek

10-ből 9 orvos véli úgy, hogy az édesítőszerek jelentősen javítják a cukorbetegek vagy a fogyókúrázók életminőségét – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss, háziorvosok és szakorvosok körében végzett kutatásából.

#tibeti sós tea
2012.09.16.

Furcsa ételek, rejtélyek

Hallottál már a tibeti sós teáról? Ismered a maják csokireceptjét? Ha a válaszod nem, itt olvashatsz róluk és egyéb furcsaságokról.

#cukor
2012.09.11.

A cukor függőséget okoz!

Kényszeresen kívánod a csokit, a sütit, a fagyit? Nem tudsz ellenállni a csábításnak? Talán nem is gondoltad, de a cukorfogyasztás függőséget, édes ízének hiánya pedig elvonási tüneteket okozhat!

#csokis tej
2012.09.07.

Az ellentmondásos csokis tej

A tej többnyire hasznos a szervezet számára, kivéve ha csokival keverjük. Az évek során az olyan gyerekeket, akik nem szerették a tejet (pedig az fontos D-vitamin és kalciumforrás), egy finom összetevő hozzáadásával vették rá, hogy megigyák azt, mégpedig csokival vagy kakaóval.

#édesítőszerek
2012.08.29.

Természetes és mesterséges édesítők

Átlagos cukorfogyasztásunk naponta 10 dkg, ami évente fejenként 35 kilogrammot tesz ki! Ennek nagyjából a tizede lenne ideális. A „cukor” megnevezés alatt azonban nem csak a kristálycukor értendő, ám sokan tévesen azt hiszik, a barna cukor vagy a méz kevésbé kalóriadús. De vajon melyek az egyes édesítőszerek előnyei és hátrányai? A kérdésre dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical diabetológusa válaszol.

#gyümölcslé
2012.04.20.

Cukrosabbak a gyümölcslevek, mint gondoljuk

Miközben egyre jobban tudatában vagyunk az üdítőitalok magas cukortartalmának, hajlamosak vagyunk alábecsülni a gyümölcslevek, dzsúzok és turmixok cukortartalmát - állapították meg a Glasgow-i Egyetem kutatói felmérésükben.

#kóla
2012.04.16.

Szénsavas, cukros üdítők: mennyire károsak valójában?

Egy új kutatás a szénsavas üdítőitalokat csatolta az egészségügyi kockázatokat jelentő élelmiszerek sorába. Ezek szerint le kellene állnod a szénsavas üdítőkkel Természetesen a magas cukortartalmú italkészítmények az okozói az elhízásnak - többek között. Az is jól dokumentált, hogy a cukrot tartalmazó üdítők fogyasztása cukorbetegséghez vezethet. A diétás változat vajon ugyanolyan rossz, mint a cukros?

#energiaital
2012.02.07.

Miért veszélyes az energiaital a fiatalokra?

Dr. Vajda Zsolt, a Heim Pál Gyermekkórház szakorvosa válaszol a legfontosabb kérdésekre az energiaitalokkal kapcsolatban. Nem a koffein az egyetlen összetevő, mely káros lehet a szervezetre...

#üdítő
2011.12.17.

A szénsavas üdítő agresszíóhoz vezet

Egy kutatás szerint azok a kamaszok, akik naponta öt doboznál több szénsavas üdítőt fogyasztanak, sokkal hajlamosabbak az agresszióra: puskákat, késeket hordanak maguknál.

#üdítő
2011.12.01.

A cukrozott üdítők főleg a nők számára veszélyesek

Azok a nők, akik rendszeresen és bőségesen isznak sok cukrot tartalmazó üdítőket, szívük és anyagcseréjük szempontjából kockázatosan élnek - hangzott el az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán.