Táplálkozás, cukor

#Táplálkozás #cukor

61 db cikk a témában

Mely ételek okozhatnak hasmenést?
#hasmenés
2015.09.23.

Mely ételek okozhatnak hasmenést?

Érezted már úgy, hogy étkezés után egyből ki kell menned a mosdóba? Nem tudtad, hogy mitől lehet? Mi most eláruljuk neked.

#csoki
2015.06.12.

Érdekességek a csokiról

Igaz ugyan, hogy a csoki egészségtelen ételként ismert, de a legújabb tanulmányok szerint az étcsokoládé igenis az egészséges táplálkozás egyik alapanyaga. Az étcsokinak számos jótékony hatása van a testre, éppen ezért generációkon át gyógyszerként használták az egész Földön.

#pattanás
2015.05.30.

Mit egyél a pattanások ellen?

A világon kevés olyan szemet szúró bőrprobléma van, mint a pattanás. Fiatal és idős korban, fiúkon, férfiakon, lányokon és nőkön is látjuk őket. Okozhatja stressz, hormonok, vagy akár más tényezők is. Egy biztos, a pattanások szinte mindenkinek problémát okoznak. Van egy módszer, amit azonban szinte soha nem veszünk figyelembe a pattanások elleni harcban. Ez az étrendváltoztatás!

#nass
2015.04.30.

Hosszú hétvége nass-mentesen

Holnaptól 3 napos pihenőt tarthatunk, és élvezhetjük a napfényt május elseje jóvoltából! Rebeka kipróbálta, milyen egy hosszú hétvége, amikor száműzi a nasikat az étrendjéből.

#tanulás
2015.04.28.

Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?

Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.

#stevia
2015.04.10.

Cukor helyett: stevia

A stevia egy Dél-Amerikában őshonos növény, ami százszor édesebb a cukornál. Hazájában másfél ezer év óta használják édesítésre és gyógyításra. Alig tartalmaz kalóriát, és a cukorral ellentétben előállítása kevésbé terheli a környezetet!

#cukor
2015.01.04.

Az igazság a cukorfüggőségről

A cukor detox az egyik legmenőbb trend. A három hetes diéta azt ígéri, hogy megszabadít a cukorfüggőségedtől. Egy halom brokkoli tényleg megszabadít a cukor iránti vágytól?

#édesség
2014.12.20.

Hogyan győzz az édesség felett?

Alighogy megetted a reggeli finomságodat, már 2 óra múlva más édességre vágysz? Egy nyalókával próbálod elfedni a délutáni órák unalmát – és aztán megiszol egy kólát a további unalmas órák elkerülése érdekében? Különösen nagy a csábítás a hétvégi sütemények közelében? Íme, néhány tipp, hogy leküzdd az édesség iránti sóvárgásodat.

#cukorbeteg
2014.03.12.

Előzd meg a cukorbetegséget diétával!

A cukorbetegség alattomos betegség, hiszen sokszor jelentősebb tünetek nélkül rombolja az ember szervezetét. Mivel kezelése sok esetben nehézkes és körülményes, érdemes a megelőzésre nagy gondot fordítani, főleg akkor, amikor már inzulinrezisztencia diagnózisa is fenn áll. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elárulja, milyen étrendet érdemes ebben az esetben követni.

#cukorbetegség
2013.08.30.

Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata

Több gyümölcs, különösen az áfonya, az alma és a szőlő fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, ám a gyümölcslének nincs ilyen hatása - állapította meg egy friss nemzetközi kutatás.

#csoki
2012.12.11.

A csoki csak ront a pattanások helyzetén?

Előfordulhat, hogy amit anyukád mondott sokáig, igaz lehet! A csoki igenis rosszabbá teheti az aknék és a pattanások helyzetét, legalábbis egy előzetes tanulmány eredménye szerint. Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen legalább 20 gramm csokoládét esznek az átlagos pattanásszám 4-ről egészen 70-re is felszökött, ami valljuk be, nem kevés.