Mely ételek okozhatnak hasmenést?
Érezted már úgy, hogy étkezés után egyből ki kell menned a mosdóba? Nem tudtad, hogy mitől lehet? Mi most eláruljuk neked.
Cukor: finomítva, barnán vagy nyersen?
Van-e különbség a barna, és a nyers nádcukor között? Melyik cukorfajta előállítása terheli legkevésbé a környezetet?
Érdekességek a csokiról
Igaz ugyan, hogy a csoki egészségtelen ételként ismert, de a legújabb tanulmányok szerint az étcsokoládé igenis az egészséges táplálkozás egyik alapanyaga. Az étcsokinak számos jótékony hatása van a testre, éppen ezért generációkon át gyógyszerként használták az egész Földön.
Mit egyél a pattanások ellen?
A világon kevés olyan szemet szúró bőrprobléma van, mint a pattanás. Fiatal és idős korban, fiúkon, férfiakon, lányokon és nőkön is látjuk őket. Okozhatja stressz, hormonok, vagy akár más tényezők is. Egy biztos, a pattanások szinte mindenkinek problémát okoznak. Van egy módszer, amit azonban szinte soha nem veszünk figyelembe a pattanások elleni harcban. Ez az étrendváltoztatás!
Ma van az Európai Elhízás Elleni Nap: beszéljünk a gyarapodó testtömegről
Az elhízás egyre nagyobb méreteket ölt, főleg a fejlett országok körében. A WHO (World Health Organization) szerint a legsúlyosabb tíz betegség közé tartozik. Az elhízás nemcsak esztétikai problémákkal jár, komoly egészségügyi következményei is lehetnek!
Hosszú hétvége nass-mentesen
Holnaptól 3 napos pihenőt tarthatunk, és élvezhetjük a napfényt május elseje jóvoltából! Rebeka kipróbálta, milyen egy hosszú hétvége, amikor száműzi a nasikat az étrendjéből.
Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?
Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?
Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?
Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.
Cukor helyett: stevia
A stevia egy Dél-Amerikában őshonos növény, ami százszor édesebb a cukornál. Hazájában másfél ezer év óta használják édesítésre és gyógyításra. Alig tartalmaz kalóriát, és a cukorral ellentétben előállítása kevésbé terheli a környezetet!
Az igazság a cukorfüggőségről
A cukor detox az egyik legmenőbb trend. A három hetes diéta azt ígéri, hogy megszabadít a cukorfüggőségedtől. Egy halom brokkoli tényleg megszabadít a cukor iránti vágytól?
Hogyan győzz az édesség felett?
Alighogy megetted a reggeli finomságodat, már 2 óra múlva más édességre vágysz? Egy nyalókával próbálod elfedni a délutáni órák unalmát – és aztán megiszol egy kólát a további unalmas órák elkerülése érdekében? Különösen nagy a csábítás a hétvégi sütemények közelében? Íme, néhány tipp, hogy leküzdd az édesség iránti sóvárgásodat.
Előzd meg a cukorbetegséget diétával!
A cukorbetegség alattomos betegség, hiszen sokszor jelentősebb tünetek nélkül rombolja az ember szervezetét. Mivel kezelése sok esetben nehézkes és körülményes, érdemes a megelőzésre nagy gondot fordítani, főleg akkor, amikor már inzulinrezisztencia diagnózisa is fenn áll. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elárulja, milyen étrendet érdemes ebben az esetben követni.
Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata
Több gyümölcs, különösen az áfonya, az alma és a szőlő fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, ám a gyümölcslének nincs ilyen hatása - állapította meg egy friss nemzetközi kutatás.
Segítik a csökkentett cukortartalmú üdítők a fogyást?
Egy új felmérés szerint a kettő közötti kapcsolatot bizonyító vizsgálatok nem egészen meggyőzőek.
A csoki csak ront a pattanások helyzetén?
Előfordulhat, hogy amit anyukád mondott sokáig, igaz lehet! A csoki igenis rosszabbá teheti az aknék és a pattanások helyzetét, legalábbis egy előzetes tanulmány eredménye szerint. Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen legalább 20 gramm csokoládét esznek az átlagos pattanásszám 4-ről egészen 70-re is felszökött, ami valljuk be, nem kevés.