Főoldal / SZEX / Csók, a szerelem záloga
  2021-03-14

Csók, a szerelem záloga

A csók az, ami a szexuális vágyódást igazi kapcsolattá alakítja! Mivel a csók a vágyódás jele, ezért számos terapeuta is azt gondolja, hogy a problémák megjelenésének az egyik szemmel látható jele, ha a pár már nem csókolózik!

Sok tanulmányt és kísérletet vezettek a témával kapcsolatban. Egy kanadai antropológus a férfiak és nők csókolózási szokásai közti különbségeket vizsgálva például megállapította, hogy csókolózás közben a résztvevő nők 97 százaléka, míg a férfiaknak csupán 30 százaléka hunyta be a szemét.

Csók és csók

Különféle jelentése lehet egy-egy szokásnak. Például, ha egy kapcsolatban rendszeresen puszilják arcon egymást az egyének, akkor az ugyan érzelmi kötődést jelent, de a vadabb csók hiánya tükrözi azt is, hogy nem kívánják magukat teljes mértékben elkötelezni!

Azok a párok, akik ritkán csókolóznak, rendszerint az ágyban is bizalmas érintések nélkül, sietve szeretkeznek. Míg azok az emberek, akiknek a kapcsolatát mély, forró csókok jellemzik, az ágyban is hasonlóképp viszonyulnak egymáshoz.

Technikai különbségek

A szexuális serkentés szempontjából a nemi szervek, a mellbimbók, a fülcimpák, valamint az ajkak a legérzékenyebb területek. Sokan szeretik, ha megcsókolják őket az arcukon, a nyakukon és a testükön, míg megint mások a fülpuszilgatás kedvelői.

A csók technikái közül a legelőkelőbb helyet a francia csók foglalja el. Ilyenkor a pár nyitott szájjal csókolózik, miközben nyelveiket arra használják, hogy élvezzék a másik személy ajkait, nyelvét és közben felfedezzék a legérzékenyebb pontjait. Ezek a mély csókok a legjobbak arra, hogy megismerd a partnered valódi érzéseit.

Lélekmelengető

6 jel, hogy meg akar csókolni
Történt már olyan, hogy a barátnőddel/barátoddal voltál, és úgy érezted, hogy meg akar csókolni téged? Nyilván voltak érzékelhető, de emellett visszafogott jelek...

Árulkodó jelek

A csókok jó hatással vannak a lélekre, bár erre az orvosok sokkal gyakorlatiasabb választ tudnak adni! A csókolózás közben ugyanis megnövekszik a pajzsmirigy-tevékenység, és a vércukorszintünk, inzulin kezd termelődni a szervezetünkben és a szívünk is gyorsabban kezd verni.

Még néhány jó hír

Minden egyes csók alkalmával akár 3 kalóriát is elégethetünk. Jót tesz a fogaidnak, mivel javítja a nyál áramlását, ezáltal kiegyenlítődik a száj savassága és így csökkenti a fogkő és a fogak károsodásának valószínűségét.

Összegezve a csók jó a testnek és léleknek egyaránt, de azt se felejtsük el, hogy ez művészet is, ami segít abban, hogy őszinte, sikeres kapcsolatot tudjunk kialakítani társunkkal!

(fokuszbanano.hu)