Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

#suli
2012.11.26.

Dolgozatírási tippek

Ülsz, rágod a ceruzádat, miközben pillangók repkednek a hasadban mikor a tanárod elkezdi osztani a dolgozatkérdéseket? Sok ember - természetesen a felnőtteket is beleértve - rettegnek a dolgozatírástól. Az alábbi cikkben igyekszem olyan tanácsokat, tippeket adni, amik segítségével sikeresen megírhatsz egy dolgozatot úgy, hogy nem rettegsz közben.

#nemzetközi diák
2012.11.13.

Nemzetközi diákként Angliában - Hogyan kerülhetsz ide?

Minden körülbelül egy éve kezdődött, amikor kitaláltam, hogy Angliában szeretnék lakni. Semmiképpen sem szerettem volna a csereprogramos megoldást választani, így teljesen egyedül kezdtem el megszervezni ezt a kalandot. Tapasztalataim segíthetnek Neked, hogy Te is külföldön tanulhass, ha ez a célod.

#tanulás
2012.10.12.

Nemzetközi diákként Angliában: első benyomások

Cikksorozatom apropója, hogy egy évet Angliában, azon belül is Brightonban töltök diákként. Semmiképpen sem szeretném a cserediák szót használni, ugyanis nem vagyok az. Nem programmal vagy szervezettel jöttem, hanem egyedül, ugyanis - bár ezt nem reklámozzák -, de mégis lehetséges.

#aradi 13 vértanú
2012.10.06.

Tegnap hősök kellettek, ma mártírok - Kik voltak az aradi vértanúk?

Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc bukása után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.

#kötelező olvasmány
2012.10.02.

Kötelező olvasmányok: emlékszel?

Elolvastad nyáron a kötelező olvasmányokat? Emlékszel még arra, hogy mi történik bennük? Vészesen közeleg a számonkérés és ellenőrzés időszaka. Segítünk felkészülni.

#iskola
2012.09.01.

Ki számít iskolaérettnek?

A jelenlegi kormányzat szigorítaná az iskolaérettségi vizsgálatokat, emellett bevezetné a nulladik évfolyamot is az általános iskolában. De ki mondja majd meg, hogy melyik gyerek lesz nulladikos?

#tanulás
2012.08.23.

Tanulás külföldön - Életre szóló élménnyel gazdagodhatsz

Mindig is arról álmodoztál, hogy menő helyeken sok érdekes embert ismersz meg, miközben egy, vagy akár két idegen nyelvet is tanulsz? Nem számít, hogy melyik országban élsz, elrepülhetsz Venezuelától kezdve Japánon át Ghánáig, mindenhova.

#börtön
2012.07.13.

12 évesen javítóintézetbe? Szigorodik a Btk.

Emlékeztek még arra a 12 éves fiúra, aki az egyik fővárosi aluljáróban terrorizálta a járókelőket? Vagánykodott, agresszíven viselkedett, üvöltözött, majd odáig fajult a cseppet sem szórakozató viselkedése, hogy megszúrt egy másik fiatalt. Őt akkor nem lehetett felelősségre vonni, jövőre azonban már a 12-13 évesek is felelnek tettükért.

#egyetemista
2012.06.07.

Egyetemista lennél Amerikában? Nem álom!

Az amerikai álom igenis valóra válhat, ugyanis neked is van lehetőséged arra, hogy az Egyesült Államokban tanulj! Sokan nem tudnak róla, mások pedig a tévhitek miatt félnek még csak álmodni is erről. A cikkben ezeket a tévhiteket szeretném eloszlatni, illetve pár információval szolgálni az amerikai egyetemekről!

#érettségi
2012.05.05.

Hogyan készültök az érettségire? Videó

Néhány nappal a 2012-es érettségi előtt, talán jól jön, ha megnézitek, hogy mások hogyan töltik az érettségi előtti napokat, és hogyan küzdenek meg a vizsgadrukkal.

#fizika érettségi
2012.05.01.

Készülj a fizika érettségire!

Fizikából május 17-én tartják az írásbeli érettségi vizsgákat. A megmérettetés előtt érdemes letesztelned a tudásodat a tavalyi érettségi feladatsor megoldásával.

#kémia érettségi
2012.04.28.

Ismered a kémia érettségi feladattípusait?

Ugyanarra a tudásra számtalan módon rákérdezhetnek. Fontos, hogy még a kémia érettségi vizsga előtt szerezz némi tapasztalatot a különböző feladattípusok megoldásában.

#biológia érettségi vizsga
2012.04.27.

Állatkert kontra biológia érettségi vizsga

Mivel a felkészülési idő egyre vészesebben fogy, ideje tesztelned, hogy eddig mit sikerült elsajátítanod a biológia érettségi vizsgára. Itt megtalálod a tavalyi és a 2010-es feladatsort!

#tanulás
2012.04.25.

Tanulás mellett munka

A felsőoktatásban a hallgatók 43 százaléka vállal tanulmányai mellett munkát, ezen belül az esti, levelező vagy távoktatásos munkarendben tanulók jóval több mint nyolcvan százaléka dolgozik, míg a nappali tagozatosok egynegyede vállal munkát - derül ki a diplomás pályakövető rendszer kutatásából.

#érettségi
2012.04.24.

Idegen nyelvek az érettségi vizsgán

Most már annyira kevés a felkészülési időd, hogy tudnod kell, hol tartasz a vizsgaanyag elsajátításában. Tarts próbaérettségit, és tudd meg, hogy mennyire ismered az angol, a német, a spanyol, a francia vagy a latin nyelvet!