Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

#középiskola
2014.09.09.

Sokkol a középiskola? Túlélési tippek

Nincs mindenki felkészülve a középiskola kihívásaira. Valójában a legtöbb diák nagyon is elbátortalanítónak találja a sok házi feladatot, a sokkal nehezebb tantárgyakat, a felsőoktatásra felkészítő tanfolyamok, és a magasabb elvárások kombinációját, különösen az iskola kezdetekor. Ha ebben a helyzetben találod magad, jó, ha tudod, hogy semmilyen értelemben nem vagy egyedül és tenni is tudsz ellene! Számos olyan tanulási trükk és lehetőség létezik, amely segít, hogy a jegyeidet az eddigi szintre hozd és ott is tartsd őket!

#ösztöndíj
2014.08.27.

Tanulj külföldön: nyár vége

Vége az érettséginek és már szinte mindenki tudja, hogy mennyi pontot szerzett és hogy melyik egyetemen vagy főiskolán folytatja a tanulmányait.

#cél
2014.08.26.

Iskolaváltás: menjek vagy maradjak?

A tanév elején felmerülhet benned a kérdés, hogy ugyanott folytasd-e a tanulmányaidat, ahol eddig tanultál. Mikor vegyük fontolóra az iskolaváltást? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

#érettségi
2014.05.30.

Érettségi Angliában

Kamasz szerkesztőnk, Gyarmati Anna jelenleg Angliában tanul, és éppen a magyar érettségihez hasonló, úgynevezett A-level vizsgáival "küzd". Élményeiről és tapasztalatairól kérdeztük.

#példakép
2014.05.28.

Kamasz példaképek: Chrisztofer és a kempo

Buzas Chrisztofer, a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola hatodikos tanulója évek óta kitartóan küzd a sikerért a kempo nevű sportágban. Néhány nappal ezelőtt a lisszaboni kempo világbajnokságon a magyar csapat tagjaként egy arany és egy bronz érmet szerzett. A sport szeretetéről, a kitartásról, a családról és az iskoláról faggattuk Christofert.

#érettségi
2014.05.27.

KamaszPanasz érettségi-körkép

Hogy sikerült az érettségid? Erre a kérdésre kerestük a választ a KamaszPanasz idén érettségiző tagjai között.

#érettségi
2014.05.09.

Nem kell megismételni a matekérettségit

Mielőtt bárki megijedne: az Oktatási Hivatal elnöke, Pósfai Péter már kedd délután bejelentette, hogy rendben befejeződtek a matekvizsgák, semmilyen fennakadásról nem érkezett jelzés. Vagyis szó sincs arról, hogy meg kell ismételni az érettségit - írta az index.

#tanulás
2014.04.30.

10 tanács a hatékony tanulásért középiskolásoknak

Egyre komolyabb bajban vagy, mert tanulni kell egy dolgozatra? Középiskolásoknak szóló tippjeink segítenek a helyes gondolkodásmód megtalálásában, hogy felkészülhess a témazárókra és a kisebb röpdolgozatokra is.

#egyetem
2014.02.10.

Már csak öt napig jelentkezhetsz egyetemre

Még öt napig, azaz szombat éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A felvételizőknek addig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, a hitelesítésre azonban február 23-ig lesz módjuk - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft.

#iskola
2013.11.13.

A legjobb magyar középiskolák

Három budapesti gimnázium vezeti a HVG középiskolai rangsorát, amelyet 957 intézmény eredményei alapján állítottak össze.

#egyetem
2013.10.31.

Tanulj külföldön: a felkészülés

Az őszi szünet egy kis felüdülést tartogat azoknak, akik az érettségi évében járnak. Rengeteg a teendő ilyenkor, hiszen nem csak a szalagtűző körüli stressz nehezíti meg a végzősök dolgát, hanem a továbbtanulás kérdése is nagy fejtörést okozhat.

#egyetem
2013.10.26.

Hogyan tanulj külföldön?

Az előző cikkben fejtegettük, hogy mi alapján válassz egyetemet és szakot külföldön. Hamarosan közeleg a döntési határidő, így eljött az idő, hogy elkezdj a jelentkezésen gondolkodni.

#tanulási zavar
2013.10.09.

Tévhitek a tanulási nehézségekkel kapcsolatban

Az autisták korlátozott képességekkel rendelkeznek? A figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő diákoknak tanulási nehézségeik vannak? Aki egyszer speciális oktatásban vesz részt, abban is marad? A sajátos nevelési szükségletű gyerekek által tanult tananyag sokkal egyszerűbb? Most kiderül!

#ellenőrző
2013.09.30.

Elhagytam az ellenőrzőmet, mit tegyek?

Nemrég vettem észre, hogy nem találom az ellenőrzőmet. Kerestem már mindenhol. A szüleimnek és az osztályfőnöknek sem merem megmondani - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.