Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

#felvételi
2013.09.13.

Hogyan légy sikeres a főiskolán?

Biztosan nagyon büszke vagy az eddig elért eredményeidre. Fontos, hogy tudd, az, ahogy hozzáállsz az első néhány hétben a főiskolai feladataidhoz, nagy mértékben meg fogja határozni a tejles főiskolai léted alakulását. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni a kezdést.

#egyetem
2013.08.06.

Segítség a sikeres felvételihez

Kedves gimnazisták! Tudom, itt a nyár, és senki sem akar suliról vagy érettségiről hallani, de előbb utóbb mindenkinek eljön az utolsó év. Én a Felvételi Előkészítő Bizottság tagja vagyok, és azért írok, mert minden év szeptemberében egy éves történelem és irodalom kurzust indítunk. (x)

#nyelv
2013.06.28.

Hogyan tanulhatsz angolul ingyen?

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat. Játszva is fejlesztheted a nyelvtudásod. Összeszedtük a legnépszerűbb oldalak listáját.

#érettségi
2013.05.06.

Berzsenyi és Márai művei a magyarérettségin

A középszintű magyar érettségi szövegértési feladatában az anayanyelv elsajátításáról szóló tanulmányt kellett értelmezniük az érettségizőknek. Az esszéfeladatban pedig egy Leszek Kolakowski lengyel filozófus egyik művének részlete, egy Márai Sándor-elbeszélés, valamint egy Berzsenyi Dániel- és egy Vörösmarty Mihály-költemény közül válaszhattak az érettségizők.

#Rebeka
2013.04.10.

Rebeka kipróbálja: felkészülés az érettségire

Sokunk egyik legnagyobb félelme és egyben érdeme az érettségi. Kevesebb mint egy hónap van még hátra a nagy megmérettetésig. Ne ess pánikba, kezdj el tanulni! De hogyan? A Rebeka kipóbálja blogban hasznos tanácsokat olvashatsz.

#nyelvtanulás
2013.03.13.

Nyelvtanulás - Egyénileg vagy csoportosan?

Vajon létezik ideális nyelvtanulási forma? A válasz egyszerű: létezik, de egyéntől függ, hogy kinek melyiket ajánlják - mondja nyelvi szakértőnk, aki most összeszedte, hogy milyen körülményeket mérlegelve hozhatunk jó eséllyel olyan döntést, amellyel nem foghatunk mellé.

#tanulás
2013.02.21.

Küszködsz a tanulással?

Akármennyit gyakorolsz, a matekot mégsem érted? Akármennyit írsz is, a helyesírásod értékelhetetlen? Lehet, hogy te is disszel küzdesz?

#alvás
2013.02.05.

Lehet tanulni alvás közben?

Bizonyára már Te is hallottál a relax nyelvtanulási módszerről, melynek lényege, hogy elalvás előtt, relaxált állapotban kell hallgatni a tanulandó anyagot. Noha a módszert sokan kétkedéssel fogadták, egy új kutatás eredménye szerint valóban hatékony!

#év
2013.01.24.

Rebeka kipróbálja: tanulási technikák

Elkezdődött az új év, ám az iskolában minden a régi maradt. Kezdődik hamarosan az új félév, egyeseknek a próbaérettségi, másoknak folytatódik a vizsgaidőszak. Hogyan tanuljunk hatákonyan? Rebeka utánajár a kérdésnek.

#nyelvvizsga
2013.01.21.

Nyelvvizsga: tippek, hogy sikerüljön

A középiskolások nyelvi nehézségei általában a beszédértésben és a szövegértésben jelentkeznek, amelyek zömében szókincsbeli hiányosságokra vezethetők vissza - mondja az általunk megkérdezett szakember.

#időbeosztás
2012.12.11.

10 tipp, hogy okosan oszd be az idődet

A középiskolai évek során megsokszorozódnak a feladatok: rengeteget kell otthon is tanulni, tömérdek házi feladat vár megoldásra, s az iskolán kívüli tevékenységekben is helyt kell állni. Úgy tűnik a nap huszonnégy órája semmire sem elég, folyamatos időzavarban szenvedsz?