Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

#érettségi
2012.04.20.

Történelem érettségi: mérd fel a tudásod!

„Könyves Kálmán nagy király volt, de Mátyás Király…” ez már nagyon elcsépelt szöveg, és régen sem vált be. A történelem érettségi feladatsora nem enged teret a mellébeszélésnek. A 2010-es és a 2010-es történelem érettségi megoldással.

#érettségi
2012.04.18.

Érettségi matematikából: még nincs veszve semmi!

Idén május 8-án kerül sor a matematika érettségire. Sokak számára ez az a tantárgy, amitől a leginkább félnek. A vizsga időpontja vészesen közeleg, ezért érdemes átgondolnod, hogy a maradék felkészülési idődben mivel foglalkozol.

#egyetem
2012.04.03.

Egyre többen puskáznak az egyetemeken

Angol egyetemisták tízezreit kapták puskázáson az egyetemi vizsgák, a zárthelyik és a házi dolgozatok esetében, a tendencia egyre csak nő.

#kötelező olvasmány
2012.03.26.

Ötezer oldal kötelező olvasmány

Olvasni jó, csak nem mindegy, hogy mit. A legtöbb diáknak nem azzal van a baja, hogy olvasnia kell, hanem azzal, hogy megmondják neki, hogy mit KELL. Ez így volt mindig is, azért ez ne vegye el a kedvedet a későbbi olvasástól sem. Néha az a KELL is hasznos és különös élményt nyújthat. Olvasni jó, bármit is olvasol.

#matek
2012.03.17.

Így szerezhetsz ötöst a matek érettségin

Már csak másfél hónapotok van a matekérettségiig, úgyhogy itt az ideje elkezdeni az ismétlést. Hogy könnyebb legyen a dolgotok, az eduline és a matekmindenkinek.hu idén ismét elindítja közös érettségi-előkészítő sorozatát.

#március 15.
2012.03.14.

Március 15.: Petőfi a Facebookon?

Petőfi Sándor, Jókai Mór, Vasvári Pál, Táncsics Mihály. Mit jelentenek számodra ezek a nevek? Pusztán csak utcanevek vagy a tanulmányaidban felbukkanó kötelezők? Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb szereplőiről, mai szóhasználatban főhőseiről van szó. Apropó, mit csináltok a hosszú hétvégén?

#felvételi
2012.03.04.

Egyre népszerűbb az E-felvételi

A felsőoktatási e-jelentkezések során 580.881 bejelentkezést regisztrált az üzemeltető, a felvételizők több mint 300 ezer dokumentumot töltöttek fel, majd 26 ezren indítottak bankkártyás fizetést; a péntek éjfélkor zárult jelentkezések során összesen 66.519-szer próbáltak a felhasználók az Ügyfélkapu útján hitelesítést kezdeményezni - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

#egyetem
2012.02.02.

Egy hétre bárki egyetemista lehet

Egy hétig kortól, végzettségtől, tanulmányi eredményektől függetlenül bárki egyetemistának érezheti magát a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán. Február 6-tól öt tanítási napon 71 kurzus óráiba hallgathatnak bele az érdeklődők - tájékoztatta Medgyesi Konstantin egyetemi oktató az MTI-t.

#diploma
2012.01.26.

Sokat ér a magyar diploma, de a munkahelyeken több gyakorlati tudás kell

A fiatal felnőttek fele szerint az életben való boldoguláshoz nagymértékben hozzájárul a diploma, s további háromtizedük is közepes jelentőséget tulajdonít a felsőfokú végzettségnek - derül ki az Ipsos F and F témában végzett felméréséből, amelynek összegzését szerdán juttatták el az MTI-hez. A fiatalok által felállított rangsor első helyén az ELTE áll, amelyet a Corvinus, illetve a Műegyetem követ.

#felsőoktatás
2012.01.21.

Szerződést köt az állam a támogatott diákokkal

Szerződést köt az állam a felsőoktatásban állami támogatással tanuló diákokkal; a képzési idő kétszeresét kell Magyarországon dolgozniuk - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

#felvételi
2012.01.20.

Kezdődnek a középiskolák központi írásbeli vizsgái

Pénteken megkezdődnek a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgái. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint írásbelit 506 intézmény szervez, és azokon több mint 70 ezren vesznek részt.

#vak
2012.01.16.

Látássérült kisdiákok megdöbbentő képei Afrikából

Jonathan May egy ausztrál fotóriporter. Az alább látható, nem mindennapi képsor az ő munkája, mely a Kenyai Thika Általános Iskola tanulóit ábrázolja. Miért más, vagy mondhatni különleges az a képsor? Mert az oda járó gyerekek kivétel nélkül látássérültek, és ennek ellenére próbálnak meg teljes életet élni - a szerény lehetőségeik ellenére.

#egyetem
2012.01.06.

Hányan tanulhatnak tovább állami pénzen 2012-ben?

Az állam 2012-ben összesen 33 ezer 927 a felsőoktatásba belépő új hallgatónak, köztük felsőfokú szakképzésre, alapképzésre valamint egységes, osztatlan képzésre felvett diáknak biztosít ingyenes képzést. A kormány szerdai döntéséről szóló tájékoztató szerint 15 ezer 550 hallgató kaphat részleges, 50 százalékos támogatást a képzési költséghez.

#család
2012.01.05.

A hagyományos családmodell segít a tanulásban

A hagyományos családmodellben felnövő fiúgyerekek nagyobb valószínűséggel teljesítenek jól az iskolában és kerülik el a felfüggesztést, mint az egyedülálló anyák által nevelt társaik - derült ki egy amerikai tanulmányból.