Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

#külföld
2011.06.25.

Ha szeretnél külföldön tanulni…

Ha úgy érzed, hogy megfelelő jelölt vagy, és megvan mind a kedved, mind az elszántságod ahhoz, hogy külföldön tanulj, akkor már csak a programot kell kiválasztanod, valamint jelentkezni rá.

A szóbeli matematika érettségiről
#szóbeli érettségi
2011.05.18.

A szóbeli matematika érettségiről

Nagyon elszúrtad a matek írásbelidet? Le vagy törve? Aggodalomra semmi ok, még javíthatsz! Bánkódás helyett koncentrálj az előtted álló feladatra, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból! Az alábbiakban megpróbálunk segíteni, hogy tudd, mi vár Rád!

#iskola
2011.04.30.

Igazságtalan a tanárod? Cseréld le egy vizsga erejéig!

Veled is előfordult már, hogy rossz magaviselet miatt egyessel, vagy szinte megoldhatatlan feladatokkal teli röpdolgozattal büntette a tanár az osztályt? Mindez komolyan kihat az év végi jegyedre, s akár a továbbtanulásodra is!

#tanulási zavarok
2011.02.22.

Ha nehezen megy a tanulás

Régen lustasággal vagy butasággal vádolták az iskolában rosszul teljesítő diákokat. Időközben kiderült, hogy a lustaság mellett a kamaszok tanulási nehézségei is okolhatók a nem megfelelő teljesítményért.

#főiskola
2011.02.21.

Milliomosok diploma nélkül

Dollármilliókat kerestek egyetlen nagyszerű ötlettel, találmányaikat több milliárd ember használja, munkásságukat az iskolákban is tanítják – pedig soha nem szereztek diplomát. A listán azok a feltalálók szerepelnek, akik tanulás helyett inkább szerencsét próbáltak. És persze sikerrel jártak.

#nobel díj
2010.12.14.

Nobel-díj 2010. - A díjazottak

December 10. minden évben a Nobel-díjak átadásának napja. Kik kaptak idén Nobel díjat, és milyen eredményekért? Mely Nobel-díjas kutatók és közéleti személyiségek a legnépszerűbbek manapság?

#suli
2010.09.16.

Ismét a suliban – A nagy menza-kalauz

Melyik is a kedvenc napszakod? Az ebédszünet, mi más? Ám a szemedbe néző pizzák, hamburgerek és hot-dogok akkor, amikor éhes vagy nem feltétlenül segítenek abban, hogy a legegészségesebb választást hozd meg.

#kollégium
2010.09.15.

Mit ne vigyünk kollégiumba, albérletbe?

Ha nyakunkon a pakolási láz kollégiumba vagy albérletbe költözés előtt, hirtelen az tűnhet a legjobb megoldásnak, hogy bedobálunk mindent a kocsiba, ami kezünk ügyébe esik. Íme egy lista arról, hogy mit nem kell elvinni most még a szálláshelyre.

#munka
2010.08.26.

Kevés a szakember. Miért akar mindenki diplomás lenni?

Még a gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség közepette is könnyen találnának munkát Olasz- és Franciaországban a villanyszerelők, vízszerelők, szabók, cipészek, cukrászok, pékek, mégis kevés fiatal jelentkezik szakmunkásképzésre. Mindenki diplomát akar ugyanis.

#iskola
2010.07.25.

Fél órával később az iskolába

Ha csak egy fél órával is később kell bemenni reggel az iskolába, javulhat a diákok tanulási kedve, ébersége és motivációja, és nőhet a heti átlag alvással töltött idejük is, állítja egy új tanulmány.

#tanulás
2010.07.05.

Aki többet tanul, egészségesebb

Talán meglepő, de egészségi állapotunk, közérzetünk nem csak a nemünktől és a korunktól függ, de a képzettségünktől is.

#média
2010.04.26.

Ha a médiában szeretnél dolgozni...

Az évek óta kiemelkedően népszerű kommunikációs képzésekre jelentkezők száma egyötödével esett vissza és ezzel kiesett a legnépszerűbb öt képzés közül.

#iskola
2010.04.26.

Miért jó magántanulónak lenni?

László egy nagyobb tanyaközpontban nőtt fel, ahol vele együtt még tizenöt gyerek élt. Ahelyett, hogy hagyományos iskolába jártak volna, otthon tanultak, ki-ki a korosztályának megfelelő csoportban. A tantárgyak egy részét képzett tanárok oktatták, a többit a szülők. Némelyik tantárgyuk hagyományos volt, de közel sem mindegyik: a biológia órákat a közeli halászati szövetkezetben tartották, környezetismereten sokszor csak sétáltak a természetben. Az irodalom óra keretében színielőadást szerveztek a helybelieknek, vagy könyvtárt látogattak.