Rebeka
#Suli, munka

Rebeka kipróbálja: felkészülés az érettségire

2013.04.10.
1 perces olvasási idő

Sokunk egyik legnagyobb félelme és egyben érdeme az érettségi. Kevesebb mint egy hónap van még hátra a nagy megmérettetésig. Ne ess pánikba, kezdj el tanulni! De hogyan? A Rebeka kipóbálja blogban hasznos tanácsokat olvashatsz.

Rengeteg tanulnivaló és kevés idő, hiszen május 6-án reggel 8 órakor sok ezer diák elkezdi írni az eddigi élete legnehezebb “dolgozatát”. Matematika, magyar nyelv, történelem, és még sorolhatnánk a tantárgyakat. Persze egy hónappal az "esemény" előtt sokan pánikba esnek és nem tudnak magukkal mit csinálni, hiszen úgy gondolják, hogy minden veszve van.Készülj az érettségire!

Ha Te is úgy érzed, hogy felkészületlen vagy, ne ess pánikba! Hidd el, semmi sem ér annyit, hogy kétségbe ess és tönkretedd magad. Egy hónappal az érettségi előtt (vagy másoknak már a vizsgaidőszak közeledtével) szedj össze mindent, amit tudsz és amit nem! Készítsd haditervet az elkövetkezendő 30 napra, meglátod így minden könnyebb lesz és birtokában meg is nyugodhatsz. Akár szervezhetsz tanulócsoportot, vagy megkérheted az egyik barátnőd, hogy kérdezzen ki néhány naponta egy kijelölt anyagrészből.

A KamaszPanasz ebben a hónapban rengeteg hasznos cikkel készül. Olvashattok különböző tanulási technikákról, illetve a szóbeli megmérettetésekre is gondolva különböző tippeket és hasznos tanácsokat találtok a sikeres szóbeli előadási technikák elsajátítása érdekében.

Tini szerkesztőink is sok érdekességgel készülnek. A Rebeka kipróbálta blogon ebben a hónapban egy érettségiző diák napjait kísérhetitek végig, és közben hasznos tanácsokat kaphattok a tanulással kapcsolatban. Azért maradjon idő a relaxálásra is, de nehogy túlzásba vigyétek, itt nem az eltunyulást szorgalmazzuk. A blogon ezzel kapcsolatban is sokat hasznos tanácsot olvashattok.

Ti hogy készültök az érettségire? Van valamilyen hasznos módszeretek a tanulásra? Milyen technikák váltak be nálatok?

Írjatok bátran az oldalra levél, blog vagy akár fórum formájában!

Jó készülődést !

(Gy. R.)