Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

#intelligencia
2015.06.23.

Az intelligencia mérése

Kíváncsi voltál már arra, hogy vajon neked mekkora az IQ-d? Hogyan lehet megállapítani valakinek az intelligenciáját?

#suli
2015.05.26.

Hogy tanuljak a témazáróra?

Pénteken matek témazáró, töri felelés és angol szódoga. Ismerős a helyzet? Itt az idő, hogy bepánikolj? Nyugi, van néhány módszer, melyek segítségével egyszerre akár három teszten is jól tudsz teljesíteni.

#vizsga
2015.05.02.

Tippek, hogy ne szúrd el a vizsgát

Ha elolvasod, megtudod, hogy miért nem megy át sok ember a vizsgákon, még ha készül is rá. Mikor veheted biztosra, hogy rossz jegyet kapsz?

#fontossági sorrend
2015.04.20.

Fontossági sorrend: hol is kezdjem?

Hogy is van? Bevezetés, tárgyalás, befejezés? Vagy fordítva? Tényleg, és miért nem jó, ha a végéről kezdjük? Egyszerűbb lenne úgy olvasni egy könyvet, ha a befejezéstől kezdenéd? Vagy megoldani egy számtanpéldát úgy, hogy tudod a megoldást?

#iskola
2015.03.20.

Öt tipp céljaid megvalósításához

Mindenkinek vannak céljai, álmai, ám sokszor nehéznek tűnhet az, hogy milyen utat válasszunk, hogyan kezdjünk neki a megvalósításnak. Összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat ahhoz, hogy a kitűzött céljaidat meg tudd valósítani.

#iq
2015.02.22.

Az IQ tinikorban változhat

A tinédzserek mentális képessége gyorsabb ütemben javulhat vagy gyengülhet, mint azt eddig gondolták - mutatta ki egy kutatás. Egészen eddig az volt az általános nézet, hogy az IQ-nk szintje statikus, nem változik az élet folyamán.

#tanulási zavar
2015.02.04.

Tanulási nehézségek

Utálod a matematikát? Nehezen megy a számolás? Esetleg gondod van a fogalmazással és emellett pocsékul írsz? Nem szereted a technika órát, mert ott sokat kell ollót és más eszközöket használni? Állandóan rád szól a tanár, hogy figyelj oda, ne izegj-mozogj? Lehet, hogy mindennek nyomós oka van!

#adakozás
2015.01.28.

Online nyelvi tesztért ingyen rizs a rászorulóknak?

A Világélelmezési Program 2007 októberében hozta létre a Freerice nevű játékot, melyen keresztül játékosok ezrei tudnak több millió embert élelemmel ellátni. Egy helyes kérdés megválaszolásával 10 darab rizsszem jut el egy éhező országba a nélkülözőknek.

#középiskola
2015.01.27.

Túlélni a középiskolát

Ha új iskolába kerülsz, új közösséget, új szokásokat, új barátokat, új tanárokat találsz. Ha te is ebben a cipőben jársz és szeretnéd túlélni, 3 alapvető dologra kell odafigyelned.

#gimnázium
2014.11.12.

Irány a középiskola!

A középiskola nagyban más, mint az általános. Az általános iskolában kisebbek az osztályok, barátságosabb légkör.

#külföldi iskola
2014.10.30.

Miért érdemes külföldön tanulni?

Gondoltál már arra, milyen lenne külföldön tanulni? Világot látni, új emberekkel megismerkedni és közben nyelvet tanulni? A jó hír, hogy van rá lehetőséged: léteznek olyan nyári, féléves vagy egy évig tartó programok, melyeket kimondottan középiskolásoknak találtak ki.

#tanulás
2014.10.17.

Tanulj meg tanulni!

A tanulást lehet tanulni? Vannak olyan trükkök, melyek segíthetnek neked a tanulást könnyebbé, esetleg gyorsabbá tenni. Tanulási stílusunkban különbözünk. Te melyik kategóriába tartozol?

#honvágy
2014.10.14.

7 részmunkaidős állás egyetemistáknak

Egyetemistáknak való részmunkaidős állást keresel? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy számos remek lehetőség áll előtted. Sok munka ezek közül működhet az egyetemi időbeosztásoddal együtt is. Néhányat pedig még a campus területén is megtalálhatsz.