Suli, munka, suli

#Suli, munka #suli

373 db cikk a témában

#óvszer
2010.12.02.

Óriásóvszert állítottak fel Budapest közepén

Igazi szenzációval irányította rá a fiatalok figyelmét a prevenció és a felelősségteljes szexuális élet fontosságára december 1-jén, az AIDS világnapján az A-HA!, Magyarország legnagyobb országos szexuális és mentálhigiénés felvilágosító programja.

#megrontás
2010.11.23.

Két diákját is megrontotta a 37 éves tanárnő

Két 15 éves fiú diákjával bonyolódott szexuális viszonyba Hina Patel, 37 éves brit tanárnő. A neves Birkdale középiskola történetében mind ezidáig példátlan eset került a nyilvánosság elé.

#suli
2010.09.16.

Ismét a suliban – A nagy menza-kalauz

Melyik is a kedvenc napszakod? Az ebédszünet, mi más? Ám a szemedbe néző pizzák, hamburgerek és hot-dogok akkor, amikor éhes vagy nem feltétlenül segítenek abban, hogy a legegészségesebb választást hozd meg.

#kollégium
2010.09.15.

Mit ne vigyünk kollégiumba, albérletbe?

Ha nyakunkon a pakolási láz kollégiumba vagy albérletbe költözés előtt, hirtelen az tűnhet a legjobb megoldásnak, hogy bedobálunk mindent a kocsiba, ami kezünk ügyébe esik. Íme egy lista arról, hogy mit nem kell elvinni most még a szálláshelyre.

#érettségi
2010.07.26.

Érettségi 2010 - Romlott az átlag

Idén is a matematika okozta a legnagyobb nehézséget az érettségizőknek, a májusi középszintű érettségin újfent nem érték el a diákok a hármas átlagot – derült ki a 2010-es érettségi eredmények napokban nyilvánosságra került adataiból.

#iskola
2010.07.25.

Fél órával később az iskolába

Ha csak egy fél órával is később kell bemenni reggel az iskolába, javulhat a diákok tanulási kedve, ébersége és motivációja, és nőhet a heti átlag alvással töltött idejük is, állítja egy új tanulmány.

#tanulás
2010.07.05.

Aki többet tanul, egészségesebb

Talán meglepő, de egészségi állapotunk, közérzetünk nem csak a nemünktől és a korunktól függ, de a képzettségünktől is.

#barát
2010.06.22.

Baráti kapcsolatok, klikkek

A baráti kapcsolatok életünk fontos részei. A család is meghatározó közeg, de ez nem választott a szó mindennapi értelmében. A barátainkat választjuk: már az óvodában, a játszótéren is. Azért, mert jó együtt a másikkal, mert jól lehet játszani, próbálgatni önmagunkat, beszélgetni együtt mindenről.

#verseny
2010.06.18.

A legjobb fiatal fordítókat keresi az EU

Idén negyedik alkalommal indítja újra az Európai Bizottság a Juvenes Translatores elnevezésű fordítási versenyt, melyben az Európai Unió valamennyi tizenhét éves középiskolás tanulója részt vehet.

#iskola
2010.04.26.

Miért jó magántanulónak lenni?

László egy nagyobb tanyaközpontban nőtt fel, ahol vele együtt még tizenöt gyerek élt. Ahelyett, hogy hagyományos iskolába jártak volna, otthon tanultak, ki-ki a korosztályának megfelelő csoportban. A tantárgyak egy részét képzett tanárok oktatták, a többit a szülők. Némelyik tantárgyuk hagyományos volt, de közel sem mindegyik: a biológia órákat a közeli halászati szövetkezetben tartották, környezetismereten sokszor csak sétáltak a természetben. Az irodalom óra keretében színielőadást szerveztek a helybelieknek, vagy könyvtárt látogattak.

Élet a középiskola után?
#továbbtanulás
2010.04.19.

Élet a középiskola után?

"Nos, hova mész érettségi után?” Sok fiatal unja már, amikor egyre-másra teszik fel neki ezt a kérdést. Függetlenül attól, hogy éppen tovább akarsz-e tanulni, el akarsz-e helyezkedni valahol, vagy adsz magadnak egy év pihenőt, érdemes elolvasnod az alábbi néhány gyakorlati tanácsot, hogy felkészülten dönthess.