Főoldal / SULI / Kirúgták a suliból a 14 éves és 203 centis lányt
  2010-09-02

Kirúgták a suliból a 14 éves és 203 centis lányt

A 14 éves brazil diáklány túl magasra nőtt ahhoz, hogy elférjen az iskolabuszon. Elisany Silva egy ritka betegség miatt nőtt ekkorára.

- hirdetések -

Rendkívüli adottságait modellkedéssel szeretné kamatoztatni, erre hamarosan sor is kerül egy belémi menyegző-show-n.

A magasra nőtt tini a helyi televíziónak elmondta, a legnagyobb gondot az okozza mindennapjai során, hogy állandóan beveri a fejét a plafonba. Mivel a buszon való utazás is gyakorlatilag megoldhatatlan probléma neki, nem járhat többé az iskolájába.

Édesanyja szeretné, ha nem nőne már tovább a lánya, sőt, lehetne valamivel alacsonyabb is, olyan, mint a többi gyerek. Akkor talán nem érezné magát furcsának, és nem jönne folyton zavarba az őt megbámuló járókelőktől.

A világ legmagasabb kamaszlánya valószínűleg a 16 éves New Yersey-ben élő Marvadene Anderson. Ő még Elisany-nál is nagyobbra nőtt, egész pontosan 208 centiméterre.

Növekedési rendellenességek - mi az, ami még normális?

A gyerekek és a tinédzserek eltérő időben nőnek és esnek át a pubertáskoron. A lányoknál a pubertás általában 8 és 13 év között kezdődik el. A fiúknál ez kicsit később szokott, 10-15 éves kor között. A lányoknak teltebb lesz a derekuk, és a melleik is elkezdenek nőni. Általában ezen fejlődések után 2 évvel kezdenek el menstruálni. A fiúknak a pénisze és a heréik nagyobbak lesznek.

Növekedési rendellenességekről a KamaszPanaszon >>

(Sz.Sz. - www.telegraph.co.uk)

 

    Kapcsolódó cikkek