testmagasság
#Suli, munka

Kirúgták a suliból a 14 éves és 203 centis lányt

2010.09.02.
1 perces olvasási idő

A 14 éves brazil diáklány túl magasra nőtt ahhoz, hogy elférjen az iskolabuszon. Elisany Silva egy ritka betegség miatt nőtt ekkorára.

Rendkívüli adottságait modellkedéssel szeretné kamatoztatni, erre hamarosan sor is kerül egy belémi menyegző-show-n.

A magasra nőtt tini a helyi televíziónak elmondta, a legnagyobb gondot az okozza mindennapjai során, hogy állandóan beveri a fejét a plafonba. Mivel a buszon való utazás is gyakorlatilag megoldhatatlan probléma neki, nem járhat többé az iskolájába.

Édesanyja szeretné, ha nem nőne már tovább a lánya, sőt, lehetne valamivel alacsonyabb is, olyan, mint a többi gyerek. Akkor talán nem érezné magát furcsának, és nem jönne folyton zavarba az őt megbámuló járókelőktől.

A világ legmagasabb kamaszlánya valószínűleg a 16 éves New Yersey-ben élő Marvadene Anderson. Ő még Elisany-nál is nagyobbra nőtt, egész pontosan 208 centiméterre.

Növekedési rendellenességek - mi az, ami még normális?

A gyerekek és a tinédzserek eltérő időben nőnek és esnek át a pubertáskoron. A lányoknál a pubertás általában 8 és 13 év között kezdődik el. A fiúknál ez kicsit később szokott, 10-15 éves kor között. A lányoknak teltebb lesz a derekuk, és a melleik is elkezdenek nőni. Általában ezen fejlődések után 2 évvel kezdenek el menstruálni. A fiúknak a pénisze és a heréik nagyobbak lesznek.

(Sz.Sz. - www.telegraph.co.uk)