Lélek, testbeszéd

#Lélek #testbeszéd

128 db cikk a témában

#stressz
2016.04.30.

Mi minden miatt szoronghatunk?

Mindennapi életünket a kisebb szorongások, aggodalmak keresztül-kasul szövik. Ám van úgy, hogy elérkezik egy olyan pont, amikor a természetes aggodalom átcsap valami másba, valami sokkal komolyabba, amikor az túlzott és ésszerűtlen lesz. Milyen klinikai értelemben vett szorongásfajták léteznek?

#hangulat
2016.04.14.

Mi az a bipoláris zavar?

Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?

#pánik
2016.04.02.

Mi minden állhat a pánikbetegség hátterében?

Számos tényező növelheti a pánikbetegség kialakulásának kockázatát. A leggyakoribb rizikófaktorok közé sorolhatjuk egy személy nemét, korát, kórtörténetét és családi környezetét.

#beszéd
2015.12.15.

9 tipp, amivel fejlesztheted kommunikációs képességeidet

A kommunikáció a mindennapi élet alapvető része. Jó kommunikációs készséggel időt spórolsz, elkerülheted a frusztrációt vagy mások megbántását, no meg a kínos hallgatásokkal teli találkozókat. Összeszedtünk 9 olyan tippet, amivel helyzettől függetlenül javíthatsz a kommunikációs készségeden.

#elpirulás
2015.11.07.

Elpirulás - Lehet, hogy szociális fóbiám van?

14 éves vagyok, és szerintem szociális fóbiám van. Most kerültem középiskolába, és sokan csúfolnak amiatt, hogy szinte mindenen elvörösödöm. - A szakértő válaszol.

#érzés
2015.10.12.

Flow-élmény: az összhang érzése

Érezted már úgy, hogy megszűnik az idő, a tér, eltűnnek a gondok és teljesen belefeledkezel valamibe, ami számodra fontos, ami jóleső érzéssel töltött el? Ezt nevezik flow-élménynek.

#tudat alatt
2015.10.03.

Mi van a tudat alatt?

Freud, a pszichológia tudomány atyja megfosztotta az embert attól a nagyszerű képtől, hogy a természet felett állunk. Darwinnal együtt bebizonyosodott, hogy közeli kapcsolatban állunk az állatvilággal. De akkor mitől is vagyunk olyan különlegesek, mi emberek?

#szerelem
2015.05.25.

Tetszik az osztálytársam...

Kedves doktornő! Azért fordulok magához, mert talán ön az egyetlen, aki segíteni tud nekem. Ebben a tanévben jött egy fiú osztálytársunk, aki nagyon aranyos. Közvetlen és beszédes, az egész osztály oda van érte, és nekem nagyon tetszik.

#szerelem
2015.04.25.

Fontos a ragaszkodás?

Megfogni egymás kezét, csókolózni, összebújni és megérinteni egymást - mindez fontos része egy párkapcsolatnak. Mit jelent a ragaszkodás? Mi van akkor, ha néha kínosnak vagy csak színleltnek érezzük?

#relax
2015.04.15.

Hogyan relaxáljunk?

Rengeteg inger ér minket egy átlagos napon. Miután felkelünk, azonnal zaj vesz körül minket: csendben nagyon kevés részünk van. Zaj vesz körül bennünket az utcán iskolába menet, a tanteremben pedig a zajszint kézzel fogható, aztán rohanunk tovább az utcán és otthon mindenütt gépek zakatolnak, esténként pedig a tévé üvölt vagy a zene. A felgyorsul életmóddal együtt testünk is pörög, agyunk szüntelenül kattog. Hogyan relaxálhatunk?

#testbeszéd
2015.04.13.

Árulkodó kézmozdulatok

A kezeinkkel képesek vagyunk szavaink tartalmát, súlyát alátámasztani. Mint egy könyvet az illusztrációk, szavainkat kézmozdulataink teszik színesebbé, élővé.

#szem
2015.03.07.

Beszédes szemek

Szemünk a legtökéletesebben működő üzenetközvetítő eszköz. Szemkontaktusra törekszünk, ha beszélgetni szeretnénk valakivel, elkerüljük a másik ember tekintetét, ha nem akarunk szóba állni vele. Miről árulkodnak a szemeink? Megtudhatod testbeszéd sorozatunk harmadik részéből!

#normális
2015.02.06.

Ki és mi számít normálisnak?

Gyakran hallani, hogy „te nem vagy normális! Megőrültél!?” De sok nehézséggel küzdő ember is úgy érezheti, hogy nem normális, kilóg a közösségből, nem elfogadható a viselkedése. Mit tekint a pszichológia normálisnak, és mi az, ami abnormálisnak számít?

#tulajdonság
2015.02.01.

Hogyan fogadj el másokat?

Még a legközelebbi barátainknak is lehetnek olyan tulajdonságai, amelyeket nem szeretünk bennük. Másokban pedig egyetlen jó tulajdonságot sem tudunk felfedezni. Miért van ez? Hogyan fogadhatnánk el őket?

#csók
2015.01.21.

Hogyan kerüld el a kínos hallgatást randi közben?

Voltál már olyan randin, ahol egymást követték a kínos szünetek, és szinte egy örökkévalóságnak tűnt kivárni a találkozó végét? Ha követed a tanácsainkat, elkerülheted a kínos csendet.