Lélek, testbeszéd

#Lélek #testbeszéd

128 db cikk a témában

#düh
2010.12.20.

Mit tehetsz a düh ellen?

Az érzelmeink, mint a testünk is, átmehet néhány őrült és furcsa változáson a kamaszkor alatt. Ennek normális hozzátartozója az, hogy időről időre dühös leszel. Mindenki tapasztal hangulatváltozásokat a tinédzser évei alatt, és ezek az érzelmek annyira erősek lehetnek, hogy meglepetésként is érhetnek.

#önbizalom
2010.11.29.

Önbizalomhiány a suliban

18 éves gimnazista lány vagyok. Jellemzően elpirulok, amikor olyan emberrel beszélek, akiben némi rosszindulatot látok bujkálni, még ha ez téves is, vagy akár olyan témáról esik szó, ami számomra kellemetlen.

#akne
2010.09.30.

Öngyilkosság akne miatt?

A súlyosan aknés bőr hatására nőhet a depresszió esélye és az öngyilkos gondolatok száma a tizenévesek körében. Egy új tanulmány szerint ezért maga az akne okolható, nem pedig az aknés bőrre szedett gyógyszerek.

#piros ruházat
2010.08.21.

A nők vonzódnak a pirosba öltözött férfiakhoz

Egy új multikulturális kutatás kimutatta, hogy a nők vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akik pirosat viselnek – pedig legtöbbjük még nem is ismeri a tényt, hogy ezt a hatást ébreszti. Oké srácok, itt egy új tipp az udvarláshoz – öltözzetek pirosba! Ez aztán segíteni fog a lányok szemét magatokra terelni.

#bébiszitter
2010.07.27.

Bébiszitter leszek: Kezdjük el!

Lili nagyon szereti a gyerekeket. Ha valamilyen családi összejövetel volt, mindig ő törődött a család kisebb tagjaival. Rengeteget játszott velük, és remek elfoglaltságokat talált ki számukra. Aztán mikor nyár lett, és Lili munkát akart keresni, az anyukája egyértelmű ötlettel állt elő. Légy bébiszitter!

#nevetés
2010.07.16.

A mosolygás erősíti az immunrendszert

Negyven éve ismert, hogy egy jóízű nevetés enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit – ahogyan azt egy Norman Cousins nevű kutató megfigyelte. Ez a kutatás folytatódott a ’80-as években is, amikor dr. Lee S. Berk leírta, hogy a nevetés csökkenti a stresszhormonok szintjét és serkenti a védő hatású immunsejtek termelődését.

#nevetés
2010.07.11.

Nevetés mindhalálig?

Mindenkivel előfordult már, hogy egy hirtelen jött – és szinte ok nélküli – nevetőgörcs következtében egy ideig nem kapott levegőt, vagy az abbahagyhatatlan kacagási roham odáig fajult, hogy a hasa is belefájdult. De okozhat-e halált az ártalmatlanul indult, felhőtlen nevetés?

#szülő
2010.07.03.

Hogyan szelidítsük meg a szüleinket?

Sok baj van a szülőkkel. Ezek a problémák főleg kamaszkorban ütik fel a fejüket, akkor okozhatják a legnagyobb kalamajkákat, de a kevésbé szerencséseket vagy a túlérzékenyeket akár egy életen keresztül is elkísérhet.

#randi
2010.06.08.

Mire figyeljek első randin? -Az orvos válaszol

"Nagyon tetszik egy csaj, elhívtam randizni, úgy néz ki, nyalunk egy fagyit, és elmegyünk sétálni. Mire figyeljek oda? Gondolom, az öltözködés is nagyon fontos. Szeretnék pár tanácsot kérni." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#pasi
2010.05.30.

Pasititkok: így bűvöld el a párodat!

Pasik...Néha olyan jó lenne belelátni a fejükbe. Vajon mit gondolnak? Mi az, amit nem mondanak ki? Miért jár más rugóra az agyuk? Csak olvass tovább, mindent megtudhatsz!

#szülők
2010.05.24.

Folyton kérdezősködnek a szüleim, mit tegyek?

Akkor is faggatnak a szüleid, ha csak egy előadásra mész? Érdekli őket, hogy mit tesznek a barátaid, vagy, hogy mivel töltöd az összes szabad percedet? Néha vannak olyan dolgok, melyek tényleg nem tartoznak rájuk, de az örökös kérdezősködésnek is véget vethetsz tippjeink segítségével.

#edző
2010.03.17.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (2. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#sport
2010.03.03.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (1. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.