Lélek, televízió

#Lélek #televízió

23 db cikk a témában

#reggel
2021.05.25.

Hogyan induljon jól a reggel?

Biztosan veled is előfordult már, hogy bal lábbal keltél fel. Senki sem kívánja azokat a reggeleket, amikor minden nehezen indul, semmihez sincs kedved. Csak azt látod a lelki szemeid előtt, hogy mennyi feladatod lesz a napokban. Lássuk, mit tehetsz, hogy bal láb helyett „jobbal” kelj fel.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ
#túlérzékenység
2021.05.22.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ

Túlreagálás lenne egy eltűnt sajtreszelő miatt vitatkozni? Túlérzékenységre vall, ha azért kezdünk el üvöltözni családtagjainkkal, mert mindenki mást akar nézni a tévében? Hol van a határ a túlérzékenység és a normalitás között?

#TV
2021.04.19.

A televízió negatív hatásai

Legyen akármilyen gazdasági helyzetben egy család, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható a nappaliban egy tévé. Esetleg még egy a hálószobában, a gyerekszobákban vagy konyhában. Az életnek szerves részét képezi, így elengedhetetlen, hogy beszéljünk a tévénézés negatív hatásairól.

#koncentráció
2017.05.11.

A top 6 koncentrációgyilkos tevékenység

Megválaszolatlan levelek sorakoznak az e-mail címeden, tanulnod kellene, de nem tudsz koncentrálni, és az agyad ködös a túl kevés alvástól? Nem meglepő, hogy annyira nehezedre esik megbirkózni a feladatokkal otthon és a suliban.

#büntető
2016.06.14.

Mire gondolnak a focisták büntetőrúgáskor?

Modern gladiátoraink a labdarúgás világában próbálnak érvényesülni. Bár élet-halál harcot már nem vívnak, egy egész ország futballsorsa múlik rajtuk. Hogyan tudnak ekkora nyomással megbirkózni?

#testkép
2015.02.21.

Hírességek és a testkép

Holnap lesz az év egyik legnagyobb vörös szőnyeges eseménye: az Oscar gála. Az est a kiemelkedő filmek mellett leginkább a sztárokról, a külsőségről szól. De vajon mennyire más egy híresség, mint egy átlag ember? A tökéletes hajukkal, ruhájukkal és mosolyukkal a hírességek nagyszerűen néznek ki. De az, amit a magazinokban, filmekben és a vörös szőnyegen látsz, nem a valóság.

#tévé
2014.12.04.

A televízió negatív hatásai

Legyen akármilyen gazdasági helyzetben egy család, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható a nappaliban egy tévé. Esetleg még egy a hálószobában, a gyerekszobákban vagy konyhában. Az életnek szerves részét képezi így elengedhetetlen, hogy beszéljünk a tévé nézés negatív hatásairól.

#média
2014.10.13.

A média veszélyei

Miért kell kritikusan fogadni a tévében elhangzottakat? Milyen hatással van életünkre a tévé? Hogyan zárd ki a negatív hatásokat?

#sztárok
2014.08.19.

Azok a csodálatos sztárok

Neked van kedvenc színészed? Van olyan zenész, akiért rajongsz? Miért szereted őt? Mi tetszett meg benne? A rajongás egy bizonyos életkorban természetes. Kamaszként mindenki keresi a nagy őt, az ideális pasit vagy nőt, akihez hasonlót szeretne, vagy akivé válni akar. Ez teljesen normális, sőt előnyös is, hiszen így alakul az ideális társról kialakított kép.

#vásárlás
2014.08.05.

Állj ellen a reklámoknak!

Egymillió légy nem tévedhet? Kedvenc mondásom most talán különösen aktuális fogyasztói társadalmunkra. Hol van a határ a vágyak és a szükségletek kavalkádjában? Pontosan mire is van szükségünk? Csak azért mert egymillió társunknak tetszik valami, azt jelenti, hogy nekünk is szükségünk van rá?

#TV-nézés
2014.04.26.

10 ok, hogy miért kapcsold ki a TV-t

Ha kikapcsolod a TV-t, átlagosan 4 órát spórolsz meg magadnak naponta. Gondolj csak bele, hogy ezt a drága időt tölthetnéd mozgással, tanulással, vagy esetleg ismerkedéssel. Nemcsak éveket spórolsz meg magadnak, ha követed tanácsunkat, hanem érdekesebb, energikusabb, mulatságosabb ember is válik belőled.

#sztár
2013.08.14.

Hírességek: példaképek és csalódások

Emlékszem, milyen nagy rajongója voltam egyik-másik filmsztárnak, aztán jött a bulvárhír, hogy mit tett. Drogozott? Karambolozott? Erőszakoskodott? Meghalt drogtúladagolásban? Ki? Az a sztár, akit én kedvelek? Ez elképzelhetetlen…

#tehetség
2013.01.25.

Tehetségkutatók világa

Számos különleges hangú fiatalt ismerhettünk meg az elmúlt néhány év tehetségkutató műsoraiban. Egy ilyen műsor embert próbáló feladat, nagy teherbírást és kötélidegeket kíván meg a résztvevőktől.

#tehetségkutató verseny
2013.01.25.

Pál Dénes: Fenekestül felfordult az életem

Ami egyrészről öröm, az másrészről óriási teher Pál Dénes életében. A tehetségkutató, a rivaldafény és a fokozott figyelem ugyanis bármilyen fiatal is, még az ő szervezetén is nyomot hagyott: a Voice tehetségkutató műsor győztese hónapok óta keveset alszik, és azt is rendszertelenül, szívritmus zavarai miatt a kávéval is le kellett állnia, és sportolni sincs ideje. Azt ígéri, hogy a verseny után változtatni fog.

#vásárlás
2012.12.27.

Mikor ne vásárolj?

Számodra milyen hely egy szupermarket? Olyan, ahol a liftből szól a vontatott zene, miközben vonszolod magad lépésről lépésre és megöl az unalom? Vagy egy olyan, ahol megtöltheted a bevásárlókosarad minden jóval, és még talán néhány ingyen termékmintát is sikerül begyűjtened vásárlás közben.